Viata in Germania (30)
Raspunsuri - Pagina 2
helbi spune:
Felicitari burticilor si mult noroc aspirantelor!![]()
faza cu Telettubies cred ca o au toti copii. Noi am fost cred cele mai nebune. Atata si i-a dorit ca eu, cand i-am vazut in Toys la pachet Tincky-Vinky + Poo i-am luat chiar daca au costat ........200 marci

. Copila dormea atunci, dar cand a deschis ochii si s-a trezit cu "mostrii" pe langa ea, nu va puteti imagina cata fericire pe capul ei...Cu Poo a dormit mult timp, iar pe Tinky l-am lasat sa-i tina de urat lui buni
. Incet incet a renuntat la ei......dar, si acum, daca se inatampla sa mai prinda un episod se uita cu placere. Eu, pe vremea aia nu am gasit DVD sau caseta, asa ca i-am inregistrat pe video.
Acum, e innebunita dupa Sponge-Bob, iar tortul de maine de la gradi (ca, desi ziua ei a fost ep 4 ain., abia maine reusim sa o serbam in gradi) e evident.......Sponge. Maine va pun poze sa vedeti!
vikinga spune:
Hahaha deci nu suntem singurii cu teletubbies!! aoleoo cum platesc eu acum lenea ca nu am luat din timp dvd-uri
, aveam si eu 20 min ale mele la cafea dimineatza, acu' s-a dus traiu'. Daaa am incercat si noi catzelul albastru de pe rtl da' nu e dom'le...cu lala si tinky vinky era atractie mare, vorbea cu ei, se ridica de pe fotoliu dansa, se invirtea exact cum faceau eu, adik traia desenu' cu intensitate
. Buuun incercam la rosman ca atit am pe aici sau bag acum un oki pe ebay, dar imi era teama sa nu le iau stricate, ca nah funii teletubisi sunt ahitiatzi!Hai fetelor sa facem bbi! Impinzim germania aici cu micii pui de nemtzo-romani
! Sa fie intr-un ceas bun si abia asteptam sa o felicitam pe prima viitoare mamica
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
dana n. spune:
quote:
Originally posted by symaco
Alina,iti doresc bafffta si in curand sa ne anunti de burtica!
la noi a mers repejor,am renuntat la pile...doua luni mai tarziu aveam testul pozitiv!
Am si eu o intrebare:Ai ramas insarcinata la 2 luni dupa intreruperea pastilelor?Nu trebuie o pauza de minim 6 luni?
Eu am intrerupt pastilele in decembrie si ma gandeam ca m-ai avem de asteptat.Oricum vreau sa ma duc si la un doctor inainte,ptr analize.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie civila
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra
Himmelsduft spune:
Hallo fetelor!
Si noi lucram la un bb. Va doresc sa vi se implineasca, ceea ce imi doresc si mie.
Eu sint fan al emisiunii Die Sendung mit der Maus, se mai uita cineva la ea?
Himmelsduft
calut
pinquleasa spune:
salutare la fetite si baieti,
Ancuta...a mea abia are un an ,ii place sucul(de la hipp ,alete...etc) dar eu i-l mai diluez cu apa si mereu ii alternez...o saptamana apa fara suc(apa chioara) ,o saptamana suc diluat cu apa.Dar acum de cand a facut un an...ii storc portocale , fac un suc bunuz si sanatos si este inebunita dupa el.
Dar sucurile de la Lidl de exeplu... de mere ai incercat?.. alea la cutiute mici care se beau cu paiul, vad multi prichindei de gradinita cu ele in mana.
peca spune:
quote:
symaco
eu am terminat un liceu industrial,adeca de profil...oricum m-ai pus pe ganduri si o sa ma interesez,nu de alta dar nu as face burgeri toata viata! si plus de asta sa vad si eu cum sta treaba cu traducerile ca timpu trece si ma trezesc si io ca am nevoie!
chiar daca m-am trezit mai tarziu...... si vroiam sa iti scriu ce stiu eu....si asta din experienta proprie...deci din auzite
eu mi-am recunoscut liceul teoretic, profil uman, in 2002, mi-au dat drept de studiu la libera alegere la universitate
la telefon mi-au spus ca, fiindca e profil uman, el ii recunosc ca si liceu "generea" si de aceea ma drept de stiudiu la libera alegere profilul, inclusiv medicina
daca era un liceu teoretic cu specializare de bio-chimie, sau anume specializare, mi-au spus ca l-ar fi recunoscut doar asa...in domeniul asta si nu neaparat pt. drept de studiu ...poate doar de weiterbildung
(aici ca nu neaparat, poate doar asa.....la explicatiile ce mi le-au dat am avut impresia ca merge dupa muschii lor)
si ca sa aflu cat mai multe inf. de la ei sunam saptamanal si ma dadeam drept altcineva
apoi vecina mea a aflat ca mi-au recunoscut bacul ca abi si a vrut si ea...desi a terminat profesionala de croitorie si inainte de '94, are acum 29 de ani
asa ca in vara lui 03 am facut actele necersare pt. ea si i-au recunoscut si ei ca ausbildung de croitorie
mie de ex. mi-au cerut diploma de bac tradusa si legalizata ei nu mie mi-au cerut mult mai multe acte si copiii decat ei.... deci iarasi mi se pare o chestie relativa
ce nu mi-au facut mie nu mi-au "transcris" nota de bac din ro in sistemul german....mi-au dat atunci o pag. de net unde sa ma uit inf. cam cat e ....dar mi-au spus ca ei nu fac asta ... cu toate ca stiu alte fete care tot acolo au facut unele doar cu liceu altele cu 1-3 ani de studiu, altele cu toti anii si studiu si au nota germana
oricum mie din 9,11 nota de bac imi vine 1,3 nota germana
apoi cineva spunea ca daca ai aici recunoscut abi e mai usor .... nu stiu....ori sunt eu ghinionista, ori nu le place moaca mea....dar oriunde am fost/sunat .... nu i-a impresionat deloc....si nu am avut cine stie ce pretentii de director :) ...
la arbeitsamt mi-au spus "si ce crezi ca esti mai speciala decat alti doar ca ai abi!?" ... cand am fost sa cer ceva inf. legat de o eventuala posibilitate de studiu ausbildung.....sau ceva
asa ca si mie, am zile, cand am impresia ca voi fi o viata intreaga hausfrau .... si ma tot gandesc cu ce sa incep si de unde ....dar parca sunt intr-o sackgasse
gata ca va scriu romane!
peca si niko(23 iulie '05)
_
Himmelsduft spune:
Cei de la Arbeitsamt nu iti gaseasc ceva de lucru, decit in cazuri devenite f rare. Cunosc multe firme care prefera sa dea anunt in ziar decit sa anunte la BA(Bundesagentur für Arbeit) ca au un loc vacant. In afara de asta, de cind sa introdus Hartz IV nu se mai fac Umschulungen sau nu se mai platesc cursuri ce dureaza mai mult de 2 ani, ci numai mai mult de o luna, cel putin asa am auzit eu, dar poate merita incercat. Cel mai bine e sa preiei initiativa direct la firme, unde vrei sa faci Ausbildung. Poti incerca insa la BA sa spui ca vrei sa faci un Umschulung in domeniul … si sa incerci sa primesti un Bildungsgutschein pe care il duci la firma unde faci Umschulung. Bine ar fi sa te duci la BA cu ideea concreta la ce firma incepi, in ce dormeniu si cit dureaza, ca sa vada ca ai Eigeninitiative (initiativa proprie) si ca te bemühst (starduiesti) sa faci ceva.
Asa ca nu te lasa batuta, ca va bate un job si la usa ta.
Himmelsduft
calut
mamica dulce spune:
eu am fost la arbeitsamt vineri si am primit ..sfaturi!![]()
so,e total unmöglich sa-mi dea mie un ausbildung sau umschulung,weiterbildung,lehre si neamul lor pentru ca NU AM PLATIT niciodata taxe.ca sunt de 3 ani,in concediu de maternitate,nu am drept de bani de arbeitslos ,deci ei nu pot face nimic pentru mine.Oricum ei nu finanteaza decat cursuri de pana la 6 luni,unde nici acolo nu ma incadrez.
so-la intrebarea care ar fi optiunile ce-mi raman-
-fie imi gasesc singura ausbildungplatz (si datorita abiturului il pot reduce la 2 ani-dar si asta e functie de o tona de factori)
-fie imi gasesc arbeitsplatz
-fie continui sa studiez
a.imi platesc singura o scoala de ce vrea muschiu' meu
b.recunosc ce pot din fac. si continui la universitate diferentele pana obtin diploma nemteasca.
ultima varianta nu-mi surade deloc,sincer cred ca as lua-o razna sa ma duc zi de zi la fac inca 2-3 ani,iar sesiuni si lucrare de licenta...nein danke.Plus ca ar costa prea mult.
asa ca purced in a trimite cv-uri peste tot,poate am bafta de ausbildungplatz.Sper ca recunoasterea diplomelor sa nu dureze foarte mult,o sa le trimit saptamana viitoare la düsseldorf,poate intr-o luna am recunoasterea-sa pot sa trimit cv-urile...
la voi cat a durat?
narcisa spune:
Ancutza, desi locuim amandoua in NRW
, se pare ca depinde peste cine dai la Arbeitsamt, e drept ceea ce povestesc eu e din 2000-2001, nu cred sa se fi schimbat multe pe acolo de atunci.
Eu cind am fost pe baza celor 3 ani lucrati in RO(carte de munca) mi-au oferit un ausbildung de 3 ani platit de ei. Pina la urma nu l-am inceput, ma inscrisesem tot si pt. ca urma sa-l termin la 30-31 ani mi s-a parut sa astept prea mult pt. a-mi intemeia o familie(bb), dadusem examenul psihologic ma inscrisesem si am renuntat
, imi oferisera o intraga lista cu asubildungen. Pina la urma am devenit selbstendig si cu ajutorul unui Vörderungprogram tot prin ei mi-au dat 2000 DM timp de 1 an ca ajutor. La Arbeitslosengeld e clar ca nu ai dreptul, asta mi se pare logic.
Restul lasa de dorit
, parerea mea personala ramane, ca depinde peste cine dai acolo.
toate cele bune
narcisa
symaco spune:
quote:
Originally posted by dana n.quote:
Originally posted by symaco
Alina,iti doresc bafffta si in curand sa ne anunti de burtica!
la noi a mers repejor,am renuntat la pile...doua luni mai tarziu aveam testul pozitiv!
Am si eu o intrebare:Ai ramas insarcinata la 2 luni dupa intreruperea pastilelor?Nu trebuie o pauza de minim 6 luni?
Eu am intrerupt pastilele in decembrie si ma gandeam ca m-ai avem de asteptat.Oricum vreau sa ma duc si la un doctor inainte,ptr analize.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie civila
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra
da,la doua luni dupa intreruperea pilelor...
acu,nici noi nu ne-am asteptat ca merge asa de repede..nici nu am facut un tel din ramasul insarcinata.la prima fetita ne-a
am fost la medic,totul e in ordine...asa ca doamne ajuta!

peca,pai tot asa mi se pare si mie ca nu ai prea multe sanse aici cu scoala din tara,eu am terminat un liceu de chimie industriala cu profil de telecomunicatii....ce as putea face aici cu diploma asta
si asta cred si eu la arbeitsam e in functie de toanele celor de acolo,daca primesti platit o scolarizare.pai bani sa imi platesc io privat una deocamdata nu sunt!
oricum,io inca nu am intrebat deloc..deci sa nu ma dau batuta pana sa fi intrebat!