ISTORIE BIBLICA
Raspunsuri - Pagina 13
anghel1111 spune:
-Spatiul respectiv era udat de apele marii in timpul fluxului si acestea se retrageau la reflux,deci era un teren moale ce putea fi strabatut cu piciorul la reflux si devenea dificil in timpul fluxului.
-Pentru atelaje trase de cai(care de lupta )acest teren era imposibil de strabatut.
Referitor la datele istorice, unii cercetatori mai sceptici, cred ca Moise, a asociat traversarea Marii de Trestii cu un eveniment petrecut in jurul anilor 1570 -1530 B.C. si anume eruptia vulcanului din insula Santorinii(Thera)care a dus la disparitia civilizatiei minoice si in urma caruia s-a format un ,,val de fund"care a afectat toate tarile riverane Marii Mediteraneinclusiv a Egiptului.
-Acest eveniment ar fi fost (spun cercetatorii sceptici)preluat de Moise din consemnarile egiptene de la acea data.Daca fenomenele prezentate de Moise in ,,Exod" ar putea fi asimilate cu acesta, in schimb ,diferenta de ani intre cele doua (Exod si eruptie) este cam mare ,chiar si pentru sustinatorii teoriei Exodului Timpuriu ~1470-1450 B.C.
-Pentru a va face o idee mai exacta asupra acestui subiect este bine sa studiati o harta pe care este trasat drumul evreilor spre Muntele Sinai si pe care o puteti gasi in Biblie sau pe www.packtek.com
BellaDonna spune:
multumesc anghel1111, pt raspuns, pe mine ma interesa ce s-a intamplat la Kadesh-Barnea, din cate am citit e desert si nu teren moale, am gasit cateva info in biblie si pe net, dupa cum am scris numele meu de fam e legat de acest loc si vreau sa aflu mai multe leg de originea numelui meu...
Nimic fara Dumnezeu!
BellaDonna spune:
pana acu aflai ca sant si eu un pui de evreu, stiu ca acest loc a fost vizitat de evrei dupa ce au plecat de la muntele Sinai, si numele e legat de o oaza sau fantana dar vreau sa stiu mai multe
Nimic fara Dumnezeu!
conchita spune:
quote:
Originally posted by anghel1111
-Cred ca sunt persoane care scriu pe forum doar de dragul de a stinge puncte .
-Acum chiar sustin si eu testul IQ propus
de Yank.
-Cei care ma banuie ca am un scop ascuns,le raspund -DA ,AM. Scopul meu este de a le prezenta unor oameni ca Biblia merita citita. Poate printre ei sunt oameni care au incercat sa o citeasca si nu au reusit, sau s-au saturat de cucuta ,,turnata" in urechile lor de preoti. Eu le deschid un orizont .Ei vor descoperii si alte orizonturi care sa-i ajute sa inteleaga care este rolul nostru in Planul lui Dumnezeu .
- Cit despre faptul ca as incerca sa-i atrag pe oameni spre o anume biserica,este o mare timpenie . De ce as face asta atita timp cit eu pe mine insumi nu am reusit sa ma conving ,sa ader la o anume denominatiune !?!.
-Si apoi unde ar fi ,,libera alegere" pe care Dumnezeu a lasat-o omului``? Cine sunt eu sa-i influentez in vre un fel pe altii.
anghel
super! tu si yank va trageti din mama desteptilor, ceilalti sunt niste tampiti si au nevoie de test IQ. bravo, tovarasi. desi eu cred ca amandoi aveti nevoie de doua bice la poponeata din partea moderatorilor pentru ca ati incalcat regulamentul cu ofensele.
cat despre cucuta turnata de preoti in urechile credinciosilor si aroganta fariseica de a te prezenta drept noul profet care a venit sa deschida orizonturi spirituale dand copy/paste de pe un site obscur zis si Institutul online de facut mamaliga, ia citeste mataluta partea aia cu fariseii.
Imparatul e gol.
irina.c. spune:
quote:Anghel,acum vreo doua postari te pretindeai ortodox si cereai sa nu fi jignit.Tin sa-ti atrag atentia ca un ortodox nu vorbeste despre invatatura Bisericii,data de Duhul Sfant,asa cum vorbesti dumneata.In Biserica Ortodoxa se citeste foarte mult din Scriptura,zilnic,iar credinciosii ei sunt indemnati de catre toti Sfintii Patrinti si de catre duhovnici sa citeasca zilnic Scriptura.Ai fi stiut si dumneata lucrurile astea daca ai fi trait viata Bisericii al carei,paradoxal,fiu te pretinzi,dar pe care o vorbesti de rau.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
-Cred ca sunt persoane care scriu pe forum doar de dragul de a stinge puncte .-Acum chiar sustin si eu testul IQ propus
de Yank.-Cei care ma banuie ca am un scop ascuns,le raspund -DA ,AM. Scopul meu este de a le prezenta unor oameni ca Biblia merita citita. Poate printre ei sunt oameni care au incercat sa o citeasca si nu au reusit, sau s-au saturat de cucuta ,,turnata" in urechile lor de preoti. Eu le deschid un orizont .Ei vor descoperii si alte orizonturi care sa-i ajute sa inteleaga care este rolul nostru in Planul lui Dumnezeu . - Cit despre faptul ca as incerca sa-i atrag pe oameni spre o anume biserica,este o mare timpenie . De ce as face asta atita timp cit eu pe mine insumi nu am reusit sa ma conving ,sa ader la o anume denominatiune !?!.-Si apoi unde ar fi ,,libera alegere" pe care Dumnezeu a lasat-o omului``? Cine sunt eu sa-i influentez in vre un fel pe altii.
anghel
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
anghel1111 spune:
BellaDonna-Nu stiu exact la care din cele doua evenimente petrecute la Cadesh-Barnea te referi .Probabil ca vrei sa afli ceva amanunte ,,picante' despre minunea facuta de Dumnezeu in privinta apelor de la Meriba(tisnirea apei din stinca lovita de Moise cu toiagul) .Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai multe amanunte asupra acestei minuni in afara celor scrise in Biblie .
-Chiar daca am simtit o umbra de ironie in complectarea facuta de tine la intrebre ,sa sti ca raspunsul meu anterior a fost la intrebarea pusa de Casandra.
conchita- nici nu meriti sa-ti raspund .
conchita spune:
quote:
sa raspunzi constiintei tale pentru ceea ce proferi in public la adresa celor sfinte, nu mie. si dupa aia sa-ti faci si testul ala IQ pe care il recomanzi altora, ca sa vedem care il are mai mare, intr-adevar. pana una-alta, io te-am prins cu fofarlica, nu tu pe mine. hai ceau te pup si spor la "profetit".
Imparatule, esti gol!
yank spune:
quote:
Originally posted by conchita
super! tu si yank va trageti din mama desteptilor, ceilalti sunt niste tampiti si au nevoie de test IQ. bravo, tovarasi. desi eu cred ca amandoi aveti nevoie de doua bice la poponeata din partea moderatorilor pentru ca ati incalcat regulamentul cu ofensele.
Interesant e faptul ca nici nu mai trebuie test IQ,trebuie sa observi doar cine se simte lezat de asa ceva..Sti care e diferenta intre un destept si un prost? Desteptul citeste ce scriu altii,filtreaza,pune intrebari si apoi sintetizeaza informatiile si la sfarsit pastreaza pastreaza ce e valoros din ce a citit.Faptul ca stie sa faca alegerea tine de educatie,de scoala,de experienta si nu in ultimul rand de bunul simt.Prostul nu stie nimic de fapt,e incapabil sa faca alegeri,se teme de ele sa nu cumva sa greseasca si prefera sa urmeze marea masa,pe principiul "daca toti fac asta o fac si eu".Prostul nu stie de gluma,ii e frica sa rada ca nu cumva sa rada intr-un moment prost.Si cum nu prea se pricepe la nimic,alege sa faca comentarii de obicei imbecile si fara legatura cu subiectul in cauza facand ca zicala "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul" sa faca sens.
in ceea ce te priveste pe tine.......no comment
P.S.Ofensa,pe cine am ofensat,cu ce si unde?Ca m-ai facut curios
yank spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
sa raspunzi constiintei tale pentru ceea ce proferi in public la adresa celor sfinte, nu mie. si dupa aia sa-ti faci si testul ala IQ pe care il recomanzi altora, ca sa vedem care il are mai mare, intr-adevar. pana una-alta, io te-am prins cu fofarlica, nu tu pe mine. hai ceau te pup si spor la "profetit".
Imparatule, esti gol!
Iar pui problema gresit.Ce e sfant pentru tine nu trebuie sa fie si pentru altul si inca nu am citit nicaieri ca aici este un spatiu destinat numai crestinilor si a celor care au aceleasi lucruri sfinte ca si tine.De fapt care e problema ta reala?
Andrada spune:
Inchid aici subiectul cu rugamintea sa va respectati participantii la discutie pentru a putea fi respectati la rindul vostru.
Va rog sa deschideti partea a doua concentrindu-va pe expunerea unei pareri mai degraba decit distrugerea credintei celuilalt.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu