Legislatie adoptie

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Silvana, eu am citit asa ceva anul trecut in ziarul local. Maine ma interesez la o cunostinta de la primarie si daca aflu ceva, vin si-ti spun. Parca era ceva de genul acesta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Silvana, m-am interesat azi. Exista o norma care se aplica la acordarea locuintelor ANL, dar consiliile locale pot da puncte in plus pentru cei care au fost copii abandonati si au implinit 18 ani si au iesit din sistemul DPC; familii care adoptat mai multi copii, etc. Dar repet, asta depinde de consilii locale. Anul trecut, la noi in oras mai multi tineri si astfel de familii au primit locuinte ANL, dar acum cativa ani NIMENI. Asa ca... nu e o regula. Mai bine te interesezi care e procedura la voi. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Multumesc f. mult pentru ce mi-ati raspuns.
Eu nu ma incadrez printre cei care pot aspira la locuinte ANL, din pacate, dar ma interesa f. mult aceasta interpunere a adoptiei cu partea materiala din urmatorul motiv: am reusit dupa 7 ani de munca de convingere a sotului, sa adoptam o fetita si as mai vrea in continuare sa adopt...dar, bineinteles, el este reticent (desi acum se bucura din suflet de copilul nostru). Asa ca m-am gandit ca ar fi mai tentat de ideea unei/unor noi adoptii daca am avea si ceva material de castigat (nu il judecati prea aspru, nu e un om rau dar asa a fost crescut de parintii lui, ca avantajele materiale si binele personal sa primeze).
E adevarat ca stam intr-un apartament de doua camere semidecomandat si ne-ar fi greu cu inca unu-doua sufletele in plus, dar parca eu tot as opta pentru formula "vazand si facand", adica as adopta in continuare si intre timp (ca dureaza, stiti si voi), poate se schimba si situatia imobiliara.
Daca mai stie cineva ceva legat de intrebarea mea din pagina anterioara, o rog sa nu ezite sa imi scrie.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamak spune:

Sper ca este inceputul!

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Articol unic. - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102 din 3 septembrie 2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 639 in 5 septembrie 2008, cu urmatoarea completare:
-La articolul I, dupa punctul 9 se introduce un nou punct, punctul 91, cu urmatorul cuprins:
"91. Articolul 39 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art. 39. - Adoptia internationala a copilului care are domiciliul in Romania poate fi incuviintata numai in situatia in care adoptatorul sau unul dintre sotii din familia adoptatoare care domiciliaza in strainatate este ruda pana la gradul al III-lea inclusiv cu copilul pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne.»"


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR PRESEDINTELE SENATULUI ROBERTA ALMA ANASTASE MIRCEA-DAN GEOANA


Bucuresti, 20 martie 2009.
Nr. 49.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamak spune:

Mai am gasit ceva. Se vedem ce o sa schimba!


Parintii romani ar putea adopta un copil in mai putin de 8 luni, iar infierile internationale ar putea fi facute si de matusi si de unchi, nu doar de bunici, spune Bogdan Panait, noul sef de la Oficiul Roman pentru Adoptii.
Birocratia din procesul de adoptie interna va fi diminuata, astfel incat copilul sa stea mai mult la familia care il doreste, pentru a se adapta mai usor. Perioada ar putea fi scurtata sub opt luni, cat dureaza acum, in medie, procesul din momentul in care parintii primesc dreptul de a adopta. Aceasta este principala modificare pe care o are in plan noul sef de la Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), Bogdan Panait, cel care a fost secretar de stat la Autoritatea pentru Protectia Copilului in timpul guvernului Tariceanu I. Intr-un interviu pentru Cotidianul, oficialul a spus ca intentioneaza sa opereze mai multe modificari in legislatia adoptiei, cum ar fi micsorarea perioadelor de obtinere a actelor de catre parinti sau obligativitatea testelor de paternitate in cazul tatilor care isi recunosc tarziu copiii.

In conditiile in care exista inca un raport de 2 la 1 intre famliiile adoptatoare si copiii adoptabili din Romania (in 2008 erau circa 2.500 de familii si 1.166 de copii), Panait spune ca toti cei 26.000 de copii parasiti din institutii trebuie sa aiba sansa de a li se gasi o familie, fie ca au 15 ani sau sunt mult mai mici.

Insa oficialul pune accent pe adoptia rapida in cazul bebelusilor abandonati, al caror numar ajunge la 1.000 pe an. „Vom promova adoptia cat mai rapid pentru copiii mici, fara a face rabat de la norme clare. In loc sa stea la asistentul maternal, mai bine se declara adoptabil si este plasat la o familie sa stea cu ea. Cu procedura actuala, noi nenorocim mii de copii, un copil sta vreo doi ani pana sa fie adoptat. Pe mine ma intereseaza copilul sa aiba o familie, nu sa insist pe langa o mama care oricum nu il vrea“, explica oficialul. „Grabim plasarea unui copil la o familie adoptiva si marim perioada de monitorizare in acea familie“, a adaugat acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamak spune:

Mersi mult pt m-ai incurajat!

Citat:
citat din mesajul lui eye-excel

mamak tu esti mama adevarata, mult mai adevarata decat mama care a lasat-o pe fetita la gunoi
este posibil sa adopti ca si cetatean strain care are resedinta in Romania daca ai locuit 5 ani fara intreruperi in Romania cu viza de sedere si ai avut fetita in plasament. Stiu de la DPC si am vazut copii adoptati asa.
Godspeed!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adenuti spune:

buna fetelor
n-am mai intrat de ceva vreme .
acum sint bucuroasa pt ca avem atestat .
nu-mi gases cuvintele sa scriu mai multe ,am vrut sa inpartasesc cu voi bucuria . pupici
acum astept puiutul meu sa apara .
va doresc numai bucuriiiiiiiiiiiii

nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikutza25 spune:

buna
sunt nou venita si impreuna cu sotul meu vrem sa adoptam un copilas. Multe dintre voi cred ca au facut deja pasul asta si v-as ruga sa ne ajutati si pe noi.Am citit pe mai multe site-uri despre adoptie, durata si toate cele, totusi informatiile nu mi se par destul de explicite, sau poate ca cer eu prea mult. Nu stiu. Sunt bulversata si am nevoie de ajutorul vostru. Imi este teama de un lucru: sunt epileptica. Din acest motiv ma tem sa nu-mi accepte dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikutza25 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Pisikutza, cred ca un raspuns ferm si in cunostinta de cauza poti primi numai de la DPC.

Eu stiu ca am discutat la un moment dat cu asistenta noastra sociala in ce conditii nu se elibereaza unei familii atestatul, si printre altele au zis de sanatate, si a precizat ca legea specifica ca numai bolile psihice grave sunt un impediment in acets sens (deci nici de HIV, sau TBC, etc nu se pomenese in lege, asa ca nu vad de ce ar fi epilepsia o problema!) .

Daca te gandesti sa afli daca e o problema inainte de a merge la DPC, ca poate vrei sa nu le spui de boala, ai putea suna la un DPC din tara, oricare si intreba, nu cred ca o sa-ti ceara adresa :))
Succes!

Mergi la inceput