Legislatie adoptie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

da, domnule... exact la articolul respectiv faceam si noi referire...
(dar ar fi bine sa fim pe faza sa nu apara moderatorii sa faca si ei referire la un articol, si anume la articolul 11 din regulament

o zi buna !


mami de brotac rocker


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gis spune:

ALEXA IOANA multumesc pentru avertisment dar, la art.11 spune ca avem voie la un citat si intr-o limba straina iar traducerea a-ti facut-o voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabita78 spune:

Draga Micsunea, eu sunt in aceeasi situatie ca tine.
Locuiesc in Italia, la Milano, si dupa 2 FIV-uri nereusite am decis sa luam calea adoptiei.
Sunt f. confuza pt ca nu cunosc legile adoptiei care sa se refere la ceea ce ne intereseaza pe noi.
Oricum din ce am citit e posibil sa nu se poata face nimic si mi-e tare frica.
Poate cei care sunt mai informati ne pot ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Buna seara. Povestea mea pe scurt. Un FIV reusit, gemeni, sarcina pierduta la 17 saptamani. Am hotarat impreuna cu sotul meu ca nu ne oprim aici. Incercam in continuare. Dar in acelasi timp ar fi minunat daca am adopta un bebe.Si daca Dumnezeu ne va mai binecuvanta cu unul, doi...noi o sa fim fericiti.
In ceea ce priveste adoptia va rog pe voi sa ma ajutati cu o informatie. Sotul meu nu este cetatean roman. Ce facem sau cum se procedeaza in asemenea situatie. Multumesc.

Gabita ma bucur sa te gasesc aici.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

Catalina2307 si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, sotul nu-i roman daca ar putea careva sa ne lamureasca si pe noi, chiar daca eu cred ca ptr. noi sunt slabe sanse sau chiar zero.

gabita 78, catalina2307 vad ca fetele de la FIV incet, incet iau calea adoptiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Doris eu nu am renuntat la gandul ca o sa reusesc. Dar indiferent de situatie vrem sa si adoptam un bebe.
Asi mi-a spus ca noi putem adopta daca sotul este rezident permanent. Ideea este ca nici cei de la autoritatea pt straini sau cum naiba se cheama habar nu au cum e cu rezidenta...suntem tara lui Papura Voda.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Asa este.Cetatenii straini care au rezidenta permanenta in Romania ,domiciliul stabil in Romania pot adopta pe sistemul de adoptie nationala.
Catalina mai insista si o sa vezi ca o sa te lamureasca ce si cum.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali-clau spune:

Buna fetelor ! Cunoaste careva daca este specificat undeva ,in lege sau alta parte, cat timp trebuie sa dureze reinnoirea atestatului de familie apta sa adopte .Suntem in aceasta situatie dupa expirarea atestatului de 1 an ,am depus toate actele ,am facut cerere si ni se spune ca dureaza 60 de zile.Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denialex spune:

In sfarsit am reusit sa imi repar si eu calculatorul si pot sa intru in legatura cu voi . In primul rand mult succes pentru cele care care vor incepe o saptamana de foc , nu saptamana care incepe urmatoarea vom avea si noi vizita Ali Clau si mie mi se pare cam exagerat termenul de 60 de zile dar cred ca depinde de cum au ei stabilite prioritatile noi am depus reatestarea la sfarsitul lunii octombrie si suntem programati pentru vizita si psihologic dupa 10 Noiembrie . Carmanuia acelasi raspuns si din partea mea la fel ca Alexa bafta in continuare ( noi locuim patru persoane in trei camere conteaza curatenia si un loc cat de mic pentru copil ).MISHA pur si simplu ma impresionat mesajul tau de acum cateva zile daca am fi toti la fel de " apti " lumea ar fi mai buna .CATALINA m a surprins mesajul tau nu ai reusit nimic ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Am intrebat un avocat ce trebuie sa contina dosarul pentru stimulent, atunci cand te intorci la serviciu inainte ca bb sa implineasca 2 ani. Si vorbim aici despre copiii aflati in plasament.
Postez aici raspunsul, ca sigur va fi de folos si altor mamici.

In cazul dvs.se aplic#259; Ordonanta de urgenta nr. 148 /2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, art.5:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) in situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.
De asemenea se aplica art.12 din HG nr.1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005:
Art. 12. - (1)Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de dovada platilor anticipate ale impozitului ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta a reluat activitatea profesionala si realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2)La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este insotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept,dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative stabilite prin instructiunile prevazute la art. 37.
(3) In cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.
Actele doveditoare privind componen#355;a familiei, filia#355;ia copiilor #351;i situa#355;ia lor juridic#259; se prezint#259; în copie, certificate pentru conformitate cu originalul #351;i sunt urm#259;toarele:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de na#351;tere al copilului #351;i, dup#259; caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoan#259; cu handicap al copilului, dup#259; caz;
d) adeverin#355;#259; eliberat#259; de pl#259;titorul indemniza#355;iei de maternitate, din care s#259; reias#259; ultima zi de concediu de maternitate;
e) declara#355;ia pe propria r#259;spundere din care s#259; rezulte c#259; cel#259;lalt p#259;rinte nu beneficiaz#259; de drepturile prev#259;zute de OUG 148/2005;
f) declara#355;ie pe propria r#259;spundere din care s#259; rezulte c#259; solicitantul se ocup#259; de cre#351;terea #351;i îngrijirea copilului #351;i c#259; acesta nu este încredin#355;at sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
g) dovada eliberat#259; de autorit#259;#355;ile competente sau, dup#259; caz, declara#355;ie pe propria r#259;spundere din care s#259; rezulte c#259; solicitantul realizeaz#259; venituri profesionale supuse impozitului;
h) alte acte necesare, dup#259; caz, stabilirii dreptului.

mami lui rares

Mergi la inceput