cine a fost in mexic?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
clyo, imi permit sa te contrazic la randul meu . In primul rand trebuie spus ca Mexicul e o tara saraca, salariul mediu e de aprx 5/zi, o mare parte a populatiei traieste cu mai putin de 2/zi. Bineinteles variaza in functie de regiuni, nordul fiind mai bogat ca sudul in plus inegalitatile sociale sunt foarte mari dar in medie salariile nu le depasesc pe cele romanesti, dimpotriva. Deci eu raman la parerea ca Mexicul nu poate fi o tara scumpa, nici macar pentru un romβn.
Desigur ca o calatorie de afaceri nu este totuna cu o calatorie de placere, nu poti alege restaurantul, hotelul etc. si unele sunt chiar foarte scumpe. De aceea am spus ca trebuie ocolite locurile (prea) turistice, mai ales cand e vorba de restaurante.
In vacanta se presupune ca ai timp la dispozitie deci, desi distantele sunt mari, pentru a ajunge dintr-un oras in altul avionul nu este indispensabil, cum am mai spus se poate calatori foarte bine si ieftin cu autocarele locale, foarte confortabile si nu excesiv de scumpe nici macar la clasa "luxo".
In ceea ce priveste preturile la biletele de avion sumele iarasi mie mi se par exorbitante. Noi am zburat cu American Airlines, biletul a costat in jur de 800/persoana, cu plecarea din Paris.
Din curiozitate am facut acuma o cautare pentru bilete Bucuresti-Mexico si am gasit cel mai ieftin dus intors la 962, cu KLM/Air France, o escala la Amsterdam la dus si Paris la intoarcere. Pentru Bucuresti-Acapulco: 979 cu KLM/ Air France/ Mexicana.
pentru cine e curios sa incerce destinatii: aici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
clyo spune:
nu-mi place sa intru in polemici, dar nu am nici un motiv sa mint sau sa ma laud cu banii cheltuiti acolo.
atat ne-a costat pe noi biletul de avion, la inceputul lui mai.
eu am fost in vacanta, am profitat de ocazia oferita de firma si am petrecut cam 1,5 luni acolo.
nu am stat la hotel, ci intr-un apartament inchiriat, intr-o zona decenta din Guadalajara.
ne costa o masa in oras, cina, un singur fel si fara alcool, la un restaurant fara fite cam 60 usd (3 persoane).
daca tu zici ca pretul e ok, inseamna ca avem noutiuni diferite despre ce e scump si ieftin si ma opresc aici.
ce mi s-a parut ok ca pret a fost pachetul pe care ni l-am luat la Cancun cu Mexicana: 5 nopti, hotel 5 stele, all inclusive, cu avionul 800 usd/persoana.
crede-ma ca nu am mancat la restaurante de lux, nu am facut exces in nici un fel, am avut masina de la firma, dar era pacat sa nu mergem la Isla Mujeres, Puerto Vallarta, sau in zonele pline de gringos de care vorbeai.
si da, ai perfecta dreptate, inegalitatile socilae sunt foarte mari, dar ma bucur ca am avut aceasta ocazie, am avut o vacanta de vis si sper sa revenim.
e o tara superba!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
doruletz spune:
clyo , imi cer scuze, nu am vrut sa sune ca o polemica sau ca o acuzatie de minciuna, am vrut doar sa spun ca se poate si mai ieftin. Am remarcat ca tu ai vorbit despre bilete cumparate de firma si in plus la business class, stiu ca firmele nu cumpara neaparat ceea ce e mai ieftin pe piata, dimpotriva, multe au parteneriate cu agentiile de voiaj si de obicei li se vinde la pretul maxim (cel putin asa fac cei unde lucrez io).
Despre preturi la restaurant eu zic ca avem cam aceeasi idee, si eu consider ca 20/persoana este scump. Nu am vorbit despre restaurante de "lux", ci despre restaurante 'pentru turisti' unde de obicei mexicanii obisnuiti nu intra. Mult mai ieftin se poate manca in asa numitele 'comida corrida': mici restaurante inghesuite unele langa altele intr-un fel de 'piete cu mancare'. Pretul nu depaseste 5/persoana cu tot cu cerveza! De asemenea ieftin se mananca in tavernele mici tinute de familii de mexicani; nu arata cine stie ce spectaculos pe dinafara dar mancarea e extraordinara si serviciile de asemenea, proprietarii sunt incantati cand strainii le calca pragul, asta probabil pentru ca se intampla rar. Si aici la fel, pretul e de 10-12 pentru 2 persoane.
De asemenea hotelurile de 3* sunt foarte corecte si nu sunt scumpe, www.hotel-lanoria.com/habitaciones.html" target="_blank">aici un exemplu, noi am locuit in hotelul asta, pretul a fost de 400 pesos/noapte pentru o camera dubla, asta insemna atunci (in 2004) cam 23.
Iar autobuzele locale despre care vorbeam sunt foarte confortabile si pretul e rezonabil . Dezavantajul e timpul mai lung pentru ca autostrazile sunt rare dar pentru cine dispune de mai mult timp liber poate fi o solutie comoda si ieftina.
Am rascolit arhiva cu poze ca sa ilustrez mai bine ce am vrut sa spun, uite aici si tavernele locale vs ceea ce am numit eu restaurantele "pentru turisti" dar si alte 'detalii'
Din proprie exeperienta pot sa spun ca un circuit identic in Romania, la aceleasi standarde (hotel de 3*, mancat in restaurante 'normale') e mai scump decat acelasi tip de vacantza petrecuta in Mexic.
Cat despre pretul la Cancun, intradevar cred ca e pretul obisnuit pentru oferta respectiva. Pentru comparatie cu voiajul neorganizat: noi am fost in Playa del Carmen (50 km sud de cancun), nu am avut nimic rezervat dar am gasit loc la un hotel e 4*, situat excelent, chiar pe plaja, (www.mimidelmar.com/" target="_blank">Mimi del Mar) camera a costat 700 pesos, adica in jur de 50/noapte. Precizez ca am fost la sfarsitul lui august deci pentru ei e un fel de 'extrasezon'.
Interesant si bine de stiut este ca la absolut toate hotelurile unde am stat, pretul la fata locului a fost negociabil si intotdeauna am obtinut un pret mai mic decat cel afisat. Asta e un alt avantaj al excursiilor neorganizate.
Si eu vreau sa ma intorc in Mexic, n-am vazut nordul si nici coasta Pacificului, poate ne povestesti despre Guadalajara.
clyo spune:
doruletz,, sunt incantata de pozele tale (nu le-am vazut pe toate ca-s la munca), mi s-a facut un dor de duca......
eu am avut o ocazie unica, mereu mi-am dorit sa vizitez o tara din America Centrala-Latina, ma rog visam la Brazilia dar si Mexicul m-a fascinat.
sotul meu are o pozitie destul de importanta in firma, am plecat cu copilasul nostru care atunci avea 9 luni si cu mama, de aceea pentru noi aa fost super c-am calatorit la business class, sotul meu a ales Lufthansa pentru ca mai aveam o escala in Mexico City iar Mexicana fiind partenerul lor, aveam sanse mari sa ajungem la destinatie cu toate bagajele (destul de multe).
de cate ori a zburat cu KLM, au fost probleme.
in zona in care am stat, nu prea erau turisti, era foarte cald si ne era destul de greu sa ne deplasam daca nu era sotul meu acasa.
plus ca-mi era ingrozitor de frica sa traversez strada, nu respecta pietonii sub nici o forma si nici regulile de circulatie.
am fost prin multe locuri, chiar si la o fabrica de tequila, dar nu am mers niciodata cu autobuzul .
Guadalajara e mare, are cam 6,5 mil locuitori, un amestec de nou si vechi, de lux si saracie lucie.
ne-a placut foarte mult Puerto Vallarta, superb, plin de viata, Cancunul era cam gol, era extrasezon, dar Isla Mujeres a meritat toti banii.
de fetita mea ce sa-ti mai zic?
la Marea Neagra nu a fost dar la Oceanul Atlantic, Pacific, Marea Caraibelor da
wow, ce o sa ne certe cand o sa fie mai mare, ca nu-si aduce aminte de nimic
cam atat.......
lai spune:
sunt multe moduri de a face turism in mexic si depinde de fiecare de ce fonduri dispune, daca prefera sa se ocupe altcineva de toata organizarea si sa nu mai aiba nici o bataie de cap pe perioada vacantei, ce conditii considera acceptabile/de dorit, daca merge cu copiii si asa mai departe. asa incat nu e de mirare ca preturile sunt foarte variabile.
eu am fost cu prietenul meu si noi am ales o varianta mai studenteasca de a calatori, mai mult sau mai putin in genul in care povesteste doruletz. anul trecut am stat zece zile si am cheltuit aprox. 1000 USD de persoana (excluzand avionul). traseul a fost mexico city-acapulco-puerto angel (oaxacan coast)- oaxaca - mexico city. in banii astia au intrat: cazarea, masa (de doua ori pe zi la restaurant, pesti, caracatite si alte specialitati oceanice + bautura), transportul cu autobuzul intre orase, metrou/autobuz/taxi in oras, intrarea la muzeul de antropologie in mexico city, doua excursioare organizate (una la teotihuacan din mexico city si una cu barca, snorkelling, etc. din puerto angel), cumparaturi, cadouri. am fi putut sa cheltuim si mai putin, mai ales la capitolul mancare am fi putut sa economisim - daca am fi mancat mai putin peste, mai putin la restaurant si mai mult la tarabe - si bineinteles la capitolul cumparaturi/cadouri. anul asta am fost in baja california, ceva mai scump si nu ne-a placut atat de mult ca excursia de anul trecut.
cu autobuzele intre orase - pentru noi a fost ok per total; unele au fost mai comfortabile decat altele, cel de la puerto angel la oaxaca de exemplu n-a excelat. in schimb de la mexico city la acapulco - ceea ce intreba chuck - am fost foarte multumiti, autocare foarte comfortabile + e autostrada intre mexico city si acapulco. Sistema Estrella Blanca si Estrella de Oro au autocare intre cele doua orase, pleaca de la autogara Tasquen~a din mexico city de mai multe ori pe zi, fac cam cinci ore jumate si costa intre 24 si 38 USD (dus), depinde daca vrei de lux sau de foarte lux
in mexico city te poti deplasa pe jos/cu metroul/cu taxiul.. in acapulco pe jos/cu autobuzul/cu taxiul.
mai exista si varianta de a inchiria o masina, dar daca nu vrei decat mexico city si acapulco, nu cred ca are rost.
Lai
adrienne12 spune:
votez pt. Playa del Carmen si statiunele de la sudul ei. Eu am fost la Palladium. E superb. Uite-mi pozelehttp://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/album?.dir=e57b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos