Buna fetelor,
Plecam de revelion 2 zile la Bruxelles. Timp prea mult nu avem caci ajungem pe 31 pe la 2 si avem petrecere organizata la hotel seara deci nu prea avem timp de vizitat. Pe 1 ianuarie ( dupa pranz ) vrem sa vizitam cate ceva.
Fetele care locuiesc acolo sau poate ati fost..e frumos?? ce e de vazut? Gasim ceva deschis pe 1 ianuarie?? macar niste restaurante sau baruri, caci nu cred ca magazine gasim deschise.
Va multumesc
Daca n-aveti timp prea mult, doar o dupa amiaza va ajunge la fix sa vizitati Grand Place si zona centrala. Muzeele sunt oricum inchise pe 1 ianuarie si cred si magazinele (s-ar putea sa fie deschise unele magazine de suveniruri in zona Grand Place). Carciumile cred ca vor fi inchise, tot asa cu unele exceptii - cred cele asiatice de langa Bursa. Grand Place e oricum renumita pentru arhitectura cladirilor care o delimiteaza, iar zona centrala e impodobita de sarbatoare, asa ca atmosfera va fi frumoasa.
poze cu "Zmeoaica"
Si dati o fuga in Place St Catrine, pentru a vedea "Plaisir d'hiver".De fapt, sunt o multime de mici cabane impodobite unde se vind tot felul de mancaruri belgiene sau din alte tari, precum si produse specifice sezonului,scoici, melci, creveti, suveniruri si diverse alte lucruri, vin fiert, ciocolata fierbinte sau alte bauturi calde. Este si un patinoar pentru cei pasionati, iar cand am trecut eu era un grup de polonezi care cantau colinde din tara lor.
E placuta atmosfera si puteti savura specialitati belgiene si nu numai. Nu e departe de Grand Place, puteti intreba pe oricine si va v-a indruma. Cabanutele sunt si in apropiere de Grand Place, dar mai putine.
Va multumesc mult, am pus pe lista 2 locuri de vizitat, mai astept sugestii.
Dar credeti ca toate astea vor fi deschise si pe 1?? Sau orasul e mort??