In Italia (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Buna seara, fetelor!

eu nu am auzit nimic de cutremur, acum, citind aici am aflat. A fost destul de marisor. Poate si pt. ca provin dintr-o zona seismica dar am o frica teribila de cutremure.

danangie - am reusit pana la urma sa vad fotografiile. Frumoase ... frumos Parisul ...
Vad ca deja ti-a raspuns dana cum sa faci cu adresa albumului. Este pe forum un subiect despre asta (Lectii si know how on line - Link ascuns sub un cuvant). Tot acolo m-am lamurit si eu cum se face.

iriale - da, aveam chef de vorba sambata, ma mancau degetelele, dar pana la urma tot singurica am ramas. Da, mi-ai spus de bradut si ma bucur ca va place.

crista - nu am apucat sa vad inca foto de la schiat. Ma duc acum, in paralel cu forumul DC, sa trag o privire. Am primit mesajul.

Azi e Santa Lucia, ce v-a adus? Mie ... nimic, nu o sarbatorim, dar daca tot se vorbeste la tv ...poate voi sarbatoriti. Mai ales pt. copilasi.

O seara buna si ... ne mai auzim.

PETRO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna dimineata,
N-am auzit de cutremur, am sa sun si eu acasa sa intreb ce si cum. Cate grade a avut?
Petro, noi nu serbam Santa Lucia, ca fiind amandoi romani e mai firesc sa facem Sfantul Nicolae. De fapt doar in anumite zone se dau cadouri de S Lucia.
Insa cadouri tot primesc de 3 ori copiii, ca de Befana n-am scapat, asta e recunoscuta in toata Italia, toti amicii se lauda dimineata cu ce le-a adus, asa ca ne-am conformat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

Buna ziua tuturor!
Imi cer in primul rand scuze pentru "amestecul in treburile voastre interne" dar am nevoie de ajutor din partea voastra. Pe scurt, povestea: am o prietena insarcinata in 7 luni, necasatorita. Tatal copilului este italian.Ea este stresata pana la Dumnezeu de raspunsul la intrebarea "unde nasc????". Tatal spune sa hotarasca ea, el e de acord cu indiferent ce alege. Ei ii e teama ca va fi greu sa-i dea ulterior cetatenie italiana fiului dar si de greutatile unei nasteri acolo, in necunoscut, fata de acasa. In plus, crede ca de fapt e mai greu sa-si faca copilul roman, nascut in Italia, din tata italian, decat italian, nascut in Romania din tata italian.
Voi ce parere aveti? Va rog mult, chiar trebuie sa stim mai multe in scurt timp pentru ca tatal vine aici si urmeaza sa hotarasca locul nasterii (timpul trece si ar trebui sa o ia din loc daca vor sa nasca acolo...). Precizez insa ca vor trai in Romania, indiscutabil!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Fetelor, va multumesc frumos!!!
Ca o "binecrescuta", cer ajutor si plec, nici..., nimic!
Si inca o data, multumesc!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

cat priveste cetatenia indiferent unde se va naste, copilul va avea atat cetatenia romana cat si cetatenia italiana [bineinteles daca tatal (cetatean italian) il va recunoste] .

cateva informatii despre copii nascuti in Italia, care au cel putin un parinte roman:

Copiii nascuti in Italia, care au cel putin un parinte cetatean roman, sunt cetateni romani.

Pentru a se deplasa in Romania, sectia consulara a ambasadei elibereaza, la cererea parintilor, un document de calatorie; in acest sens se vor deplasa la sediul ambasadei ambii parinti (daca ambii sunt cetateni romani) cu urmatoarele documente:

-pasapoartele;
-certificatul de nastere al copilului, eliberat de autoritatile italiene si in care sunt inscrisi parintii. Atentie: nu sunt valabile certificatele de nastere in care nu au fost trecuti parintii.
-doua fotografii ale copilului;
- taxa consulara: 115 euro (55 euro documentul, 60 euro legalizarile semnaturilor fiecaruia dintre parinti, in cazul in care acestia sunt cetateni romani).

In cazul in care numai unul dintre parinti este cetatean roman, acesta se poate prezenta singur la ambasada, prezentand pe langa documentele mentionate mai sus, declaratia legalizata la autoritatile italiene a celuilalt parinte privind acordul acestuia pentru eliberarea documentului de calatorie in Romania.

Atentie: documentul eliberat in conditiile de mai sus este valabil numai pentru o calatorie in Romania. In vederea reintoarcerii in Italia, va trebui transcrisa nasterea copilului in Romania si obtinerea unui certificat de nastere romanesc, pe baza caruia va fi eliberat pasaportul cu care va putea iesi din tara (vezi capitolul „transcrierea actelor de stare civila”). Procedura respectiva dureaza cca 3 luni.

http://www.roembit.org/PASAPOARTE.htm

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Dana, si meriti inzecit mai mult! :)
Multam frumos!
Tatal pustiului il va recunoaste, absolut, e incununarea vietii lui!!! Si din raspunsul tau inteleg ca si nascut aici, bebe va fi italian sadea!!!! Uraaaa! Maica-sa va fi o fericita si mi-e drag ca ii dau asa veste! Si mi-e drag apoi ca tu ai fost asa prompta si draguta! Nu te perii! Ai fost grozava! Sa fii fericita!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

cu placere!

daca se decide sa nasca in Romania, tatal copilului trebuie sa faca transcrierea certificatului de nastere romanesc la Consulatul italian din Romania.

http://www.ambitalia.ro/atticivili_ro.html

La solicitarea celor interesati, Biroul Consular al Ambasadei Italiei la Bucuresti transmite Primariei italiene competente certificatul de nastere, casatorie sau deces in scopul transcrierii ulterioare in registrele de Stare Civila.

Solicitantul va trebui sa prezinte Biroului Consular urmatoarele documente:

pentru acte emise in Romania

1. legalizarea certificatului original, eliberat in format international, prin aplicarea Apostilei de catre Ministerul de Externe roman;

2. o copie a certificatului ce are deja aplicata Apostila, legalizata la un Notar roman;

3. o traducere in limba italiana a documentului, realizata de un traducator autorizat.
Semnatura traducatorului trebuie legalizata de catre un Notar roman;

4. legalizarea, atat a copiei certificatului, cat si a traducerii autorizate prin aplicarea Apostilei la Ministerul de Justitie roman;

5. doua copii nelegalizate, atat a copiei legalizate a certificatului, cat si a traducerii legalizate.

p.s.
datele de pe site-ul ambasadei nu sunt aduse la zi.

referitor la Apostila:

Începând cu data de 1 noiembrie 2004, procedurile de supralegalizare a actelor oficiale românești vor fi simplificate. Astfel, aplicarea apostilei pe actele judiciare, extrajudiciare și românești ce urmează a fi folosite în statele membre ale Convenției de la Haga va intra în competența Curților de Apel și Prefecturilor.

De la 1 septembrie 2005 supralegalizarea documentelor legalizate in prealabil de notari publici nu mai este de competenta Curtilor de Apel, ci de competenta Tribunalelor.

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor.

Ce faceti? Pe la munci? Eu sunt cam obosita.
Am citit ca a fost cutremur in Ro...a fost puternic? Brr...si mie imi este frica de cutremure. Si asta seara am la masa cumnatii. Ce ma sfatuiti sa fac la cina? Aseara am facut cartofi la cuptor cu friptura de pui. Azi la pranz am avut ciorba de vita. Diseara ce fac?Noin suntem obisnuiti sa mancam numai un fel. PLS...qualche consiglio............va multumesc.

POZELE MELE

Mergi la inceput

danangie, din pacate nu se poate vedea albumul de poze ... linkul de la poze nu este corect ...

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna seara fetelor,

eu m-am intors de la cazaturi si ca sa spun drept si cu mina pe inima parca nu m-as mai duce miine ca tare imi e frica.. Am stat mai mult cu fundul pe jos decit in picioare. Acum stiu sa fac "plugul" ( noroc cu o prietena din Germania care mi-a zis cum se cheama ca eu ii ziceam spazzaneve .... ). Stiu si sa ma invirt dar cind a trebuit sa iau telescaunul a fost un dezastru... am mers de 2 ori insa la urma am cazut in nas la coborire daca nu se deschideau schiurile imi rupeam picioarele si mai imi venea si scaunul in cap . Frate sunt tolomaca rauuuuuuu. Acum merg cracanata prin casa , cred ca mi-am intins vreo bucata de sunca de la picior ... ca muschi n-am ...
Sper ca v-am distrat cu povestea mea ...

Cutremurul in Bucuresti nu cred ca s-a simtit peste tot la fel, matusa mea era la cumparaturi in Bucur si daca nu zicea o vinzatoare nici nu stia ca a fost cutremur, n-a simtit nimic .. nici bunica care era singura in casa ea e batrina si se tot vaita de ameteli, merge ca o ratusca, asa ca la ea cutremur e zilnic

Iza ce frumos ca faci Craciunul in Dr taberii si mie imi e dor de un craciun acasa , sa vina copii din bloc cu uratul ... sunt toti copii prietenilor mei din copilarie ... sa miroasa pe scara blocului a sarmale , cozonaci si friptane ( nu numai a lasagne ca aici in fiecare duminica ).

Danaangie e cam tirziu sa am dau cu parerea ce sa gatesti deja cred ca te-ai organizat . Noi am mincat ieri musaca de cartofi cu carnita si azi niste cartofi la cuptor ( taiati cuburi mici unsi cu ulei si sare groasa si copti cam 30 min la foc mare ) si un rest de friptura de curcan ramas de alataieri .

O seara placuta !!!

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput