Capitolul dragostei- Pentru MAMA
Dragi prieteni, sunt sigura ca multi dintre voi cunoasteti fragmentul din Sfanta Scriptura de la "Prima epistola a lui Pavel catre corinteni" capitolul 13.
Cineva a reformulat acest "capitol al dragostei" in felul urmator:
"Daca le vorbesc copiilor mei despre ce e drept si ce nu e drept si nu am dragoste, sunt ca un clopotel de sonerie sau ca zgomotul oalelor ce se lovesc unele de altele in bucatarie.
Si chiar daca inteleg fazele prin care ei trec,chiar daca le inteleg durerile de crestere, chiar daca le pot raspunde tuturor intrebarilor despre viata si ma consider o mama devotata, daca nu am dragoste, nu sunt nimic.
Daca renunt la cariera mea ca sa fac mai buna viata copiilor mei, daca stau toata noaptea sa cos haine, daca fac prajitura cand mi se cere, dar ma plang de lipsa de somn, atunci nu am dragoste si nu am realizat nimic.
O mama iubitoare e rabdatoare fata de imaturitatea manifestata de copii, e amabila si buna chiar cand ei nu sunt;nu face parada de sacrificiile pe care le face pt. ei.
O mama iubitoare nu-i obliga pe copii sa faca totul asa cum vrea ea.Ea nu se supara usor,nici chiar cand eruptia de pojar o tine inchisa in casa timp de trei saptamani cu trei copii miorlaiti;si nu e suparata pe copilul care a adus boala in casa.
O mama iubitoare nu poate sta linistita cand copilul neascultator o infrunta direct;ea il pedepseste pe copil si se bucura cand el se arata mai cooperant.
O mama iubitoare poarta o mare responsabilitate pt. copiii ei:ea crede in ei si spera ca fiecare va avea puterea sa fie o lumina in lumea de intuneric.
O mama iubitoare nu moare niciodata cu adevarat.Felurile de mancare sunt uitate curand dupa ce sunt mancate,pe podelele curate se vor aduna praf si urme de pantofi.Cat despre copii, chiar acum mai importante pt. ei sunt jucariile, prietenii si mancarea.
Dar ei vor creste, si atunci felul in care au fost iubiti de mama lor va fi determinant pt. felul in care si ei ii vor iubi pe altii.
Si astfel, ea va trai mai departe...
Deci acum raman acestea trei: grija, educatia si o mama iubitoare, dar cea ma importanta dintre toate este O MAMA IUBITOARE."
Vreti sa discutam pe marginea subiectului? Va astept...
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
Raspunsuri
anella spune:
Acum un an si cinci luni a aparut in viata mea o minune,se numeste Teodor.
Mi se intampla adesea sa ma intreb oare cum am putut trai pana acum fara el si privind in urma ma vad alergand fara rost printr-un labirint al carui capat nu-l puteam gasi.
Acum respir,de cand a aparut el in viata mea am invatat sa respir pentru ca alaturi de el am cunoscut aerul curat ce se afla la inaltimi mari.El e inaltimea mea ametitoare spre care urc zi de zi ca sa-mi aduc aminte ca exist.El m-a definit,mi-a trasat contururile si a putut aduna dinlauntrul meu ceea ce credeam nu ca pierdusem ci ca nu aveam:responsabilitate,daruire maxima si putere.
El m-a cules dinlauntrul meu si m-a transformat intr-o gradina ca sa-i pot oferi zilnic parfumul si fructele mele.
El mi-a alinat acel dor imens care-mi bantuia noptile,un dor caruia nu-i puteam gasi destinatarul si neputandu-l gasi nu ma puteam elibera de el.
Neindoielnic nimic nu poate inlocui dragostea pt puiul tau,poti sa-i aduci luna si sa i-o pui la picioare,nu va egala niciodata iubirea si desigur ca prin iubire pura ai sa stii sa-l certi cand trebuie(desi lacrimile lui te dor nespus),sa-i oferi ce si cand trebuie,sa-l inveti pasii dificili pe care trebuie sa-i faca pt a deveni om.
Va pup.
Witchie spune:
Foarte frumos Anella:)
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Pasi de urias
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?