M-am hotarat ....adoptie (25)
Raspunsuri - Pagina 5
silvia_112 spune:
COSTI imi pare rau ca trebuie sa treci prin atitea ,si mai ales sa-ti astepti puiutul atita timp.Stiu cum este sa astepti ,eu dupa ce am vazut-o pe printzesa mea a trebuit sa astept 2 saptamani pana s-o iau acasa ,dar crede-ma ca mi s-au parut 2 ani.
La ce sector esti?
AISSA nu vad nicaieri unde scrie "mesaje private",daca stie cineva sa-mi spuna si mie.
Pupici la mamici si mai ales la bebici.
Fetelor nu zice nimeni de intilnirea pe care vrem s-o facem?
Uitati-va ce frumos ninge afara!
rucsi spune:
Galinarodica, cum adica sa dea copilul altcuiva ? Se poate asa ceva ? Chiar, cand vezi un copil care-ti place, ce faci ca sa te asiguri ca nu-l ia altcineva ?
aissa spune:
galinarodica eu te vad in lista cred ca Serbanica ti-a distras atentia. Esti la aspirante si am scris exact ce spui si tu: atestatul si ca il vei lua pe Serbanica.
Cat despre situatia lui Costi cred ca trebuie sa o incurajam...desi si mie mi-a trecut prin cap ce ai zis tu. Nu am mai auzit sa faci cerere de plasament de 2 ori si sa ti-o respinga...sper ca motivatiile pe care i le-au prezentat sa fie cele reale si sa isi poata lua acasa fata.
Silvia, in pagina nu ai o coloana de butoane in partea stanga a ecranului insirate pe verticala (Meniu)? Acolo scrie undeva (al 4-lea buton de jos in sus) "Mesaje private". Daca nu il vezi, adica nu il ai, nu stiu ce sa iti spun, du-te la Anunturi tehnice si pune un subiect....
Cat despre intalnire....nu prea cred ca e de parc pe vremea asta. Pentru mine mai ales, ca ar trebui sa strabat un drum destul de lung sa ajung in zona voastra.... Dar daca va vedeti sa faceti poze multe!
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
Costi spune:
Cu frica de anu-mi lua copilul altcineva stau de 4 luni.
Copilul se afla in alt sector , nu in sectorul meu.
Se incearca protejarea familiei adoptatoare(noi) si clarificarea situatiei copilului.
EXplicatie: in caz de plasament naturala cunoaste adresa noastra, domiciliul copilului si noi pe a ei iar noi cit si ea am optat sa nu ne cunoastem.
Mi s-a explicat clar ca plasamentul duce la intimplari nefericite cum sunt cele mediatizate: aparitia naturalei la usa familiei adoptatoare uneori si dupa ani cerindu-si copilul.
Am incredere in DPC si sunt sigura ca sau gindit la ce e mai bine, doar ca eu nu stiu cit mai dureaza de acum incolo.
Multumesc pentru sprijin!
Ultima speranta!
Costi spune:
Si inca ceva: nu mi se pare omeneste sa lasi sa se creeze o legatura intre copil si familie timp de 4 luni dupa care sa alegi alta familie pt a-l adopta. Pai va dati seama ce ar iesi?
Oricum , stiu sigur ca suntem singura familie in asteptate pt bebelina.NU, nu pot sa-i acuz de asa ceva pentru ca toti, de la asistent la director sunt oameni de treaba care vor sa ne ajute.
Poate ca eu sunt incordata si nerabdatoare, dar poate ca ei vor ce e mai bine pentru noi si fetita.
Ce parere aveti?
Ultima speranta!
irina_g spune:
Eu stiam ca atunci cind vezi un bb care iti place, prima etapa este sa te duci la DPC si sa faci cerere de vizitare.
Asa ai exclusivitate de vizitare al acelui copil chiar daca mai sunt inca 10 familii cu atestat.
Dreptul primului venit.
Bineinteles ca stai cu emotii insa eu zic ca va fi bine si pt Costi si pt toata lumea.
Pupici
Irina si Mihai
patri spune:
Costi, fa cerere de vizitare pt copil, sa se stie ca ai prioritate! Eu zic ca nu are rost sa gandesti ca cineva are ganduri ascunse , nu cred asta, dar totul se misca f greu, fff greu! Si stiu cum e cand ti se spune sa stai si sa astepti, pt ca altfel riscurile sunt f mari! La inceput asa am zis si eu, stau si astept, iau un copil cu sit clara pt ca sa nu risc...dar stai 1 luna, 2, 3 nu se intampla nimic, si te intrebi : CAT? E groaznic cand vezi ca nu se intampla nimic, si nu sti defapt ce ti se cere, cat sa mai astepti? Si eu ma intreb, daca din august nici un copil n-a mai fost declarat adoptabil in cluj, asta cat mai poate dura? 1,2,3 luni sau 1 an? Si ce sa faci, sa stai si sa astepti cuminte la rand? Eu spun ca ar trebui zilnic sa facem ceva, eu am luat hotararea s-o caut eu pe Patri, si voi vedea cum! Macar ma misc eu, daca altceva nu pot! Si mai zic ca pt copilul tau merita sa incerci orice, si oricat de greu ar fi o faci pt el!
Costi, si eu astept, si ca mine mai multe, tu in schimb o cunosti, esti cu un pas mare inaintea mea...Stii exact pt ce lupti...Am ajuns la concluzia ca drumul spre adoptie e ca o scara cu multe asteptari...depui actele, astepti evaluarea...ai atestatul, astepti sa cunosti copilul...vezi copilul, astepti sa-l poti lua acasa...cred ca exact pozitia in care suntem e cea mai grea asteptare...si ne uitam in sus, la cele cu o treapta in fata, si zicem ce bine e de ele, si cand ajungem si noi in faza aia, vedem ce grea e asteptarea! Pt mine e cel mai greu cand nu ai o data, o zi pe care sa o astepti...nu sti cat de departe e ziua cand se va intampla ceva bun si pt tine...
Na, ca m-am pierdut in ganduri...Costi, asta e, parerea mea e ca trebuie sa apreciezi locul pe care est, ca altele stau si mai rau...
Adevarul e ca oare ce ne-am face daca n-am fi o familie?
patri
Costi spune:
Dar eu am cerere de vizitare.
Sa apreciez locul pe care ma aflu?
Dar eu multumesc Domnului in fiecare clipa ca mi-a dat ocazia sa-mi cunosc copilul!
E puiul meu, doar ca nu stiu cit va dura pina ce va veni acasa.
Ultima speranta!
Costi spune:
Si...patri la chestia "altele stau si mai rau" ma abtin la comentarii.
Nimeni nu poate patrunde in sufletul meu cum nici eu nu pot patrunde in sufletul altcuiva.
Umpleam Dimbovita cu lacrimile varsate in ultimii ani pe la "Asteptind un ingeras...", acum vars lacrimi doar de fericire si de dor.
Si nu e vina mea ca "altele stau mai rau" cum nici vina lor ca eu sunt in situatia de a astepta.
Eu doar intrebam: "cit credeti ca ar putea dura?"
Ultima speranta!
simonette spune:
Buna dimineata la toate mamicile si la toate viitoarele mamici!
Va multumesc din suflet pentru primire! Ma simt asa de mica in comparatie cu voi, care deja ati facut cativa pasi spre a va lua copilutzul acasa! Eu doar ce m-am hotarat, am dat niste tel., am inceput sa strang actele de care am nevoie la dosar si am vb. cu o pediatra, care a promis ca ma ajuta sa gasesc o fetita cu sit. clara!
Costi,ma doare sufletul pt. voi...stiu ca asteptarea, mai ales cand copilutzul e gasit,...e cumplita! Eu cred ca in faza asta n-as mai avea liniste si nici somn! Sunt sigura ca totul va fi bine si de sarbatori, iti vei duce puiuta la culcare in patutzul ei de-acasa! Multa incredere in Dumnezeu, care te va ajuta!
Pupici la mamici si la bebici!