ma intereseaza parerea voastra despre...

ma intereseaza parerea voastra despre... | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

...fraza urmatoare:"Sa nu ajungeti peste ani sa va intrebati ale cui pacate le platesc copiii sau nepotii vostri..."
nu are importanta la ce subiect a fost postata si ce a provocat-o; o aud de ani de zile, batrani si tineri repeta ca platim pacatele mai mult sau mai putin stiute ale vreunui stramos.
am postat la sectiunea aceasta pt. ca exista si implicatii religioase,de parca o divinitate tine evidenta pacatelor si are grija sa fie rascumparate in cadrul familiei.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

te-am prins si aici...
scurt si la obiect... ca n-am timp...
eu cred ca e vorba de Vechiul Testament, in care se mentioneaza despre "razbunarea" aceasta, ca pentru geseala unuia sa plateasca pana la a 7-a generatie de copii...
o data cu Noul testament s-a mai schimbat cate ceva. fiecare pentru el.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

eu nu cred in fraza asta. Si nici nu vreau sa cred. Ce vina avem eu sau copilul meu pentru ce magarii o fi facut a 6-a spitza din arbore, vreun hotz sau cine stie ce betzivan??

Am credinta ca Dumnezeu e bun si drept, ne vede
si nu se uita in gura babelor care comenteaza peste gard ca n-au ce face acasa..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Fiecare plateste pentru propriile pacate.
In Ziua Judecatii, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Si inca o chestie: copilul vine in lumea asta pur, neprihanit, sau cel putin asa devine prin taina botezului, nu are cum sa care dupa el pacatele stramosilor daci si romani Scuze daca am dat cu bata in balta despre botez, dar io mi`s musulmanca si nush la perfectie cum functioneaza trebile astea in Biblie

Vorba asta mentionata de Teodora e o scuza de care se agata aceia care nu`si asuma responsabilitatea pentru propriile fapte. "Nu`s io de vina ca`s cleptoman, e genetic: si bunicul bunicii a furat, e din cauza lui ce mi se intampla "

Sau am deviat de la subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Teodora, nu, nu este adevarata fraza asta. Uite ce scrie in Biblie, in cartea Iezechiel, cap.18 :

2. "Pentru ce spuneti voi în tara lui Israel pilda aceasta si ziceți: Părintii au mâncat aguridă si copiilor li s-au strepezit dintii?

19. Dar veti zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept si legiuit si toate legile Mele le-a tinut si le-a împlinit; de aceea va trăi.
20. Sufletul care păcătuieste va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, si tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Pai hai sa vedem de ce spune asa. Porunca a doua este foarte clara: "Deuteronom 5
8. Să nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a celor ce sunt sus în cer, sau jos pe pământ, sau în apă și sub pământ.
9. Să, nu te închini lor, nici să le slujești, căci Eu Domnul Dumnezeul tău sunt Dumnezeu zelos, Care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc. 10. și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele. "

La o prima citire reiese ca nelegiuirea parintilor care urasc pe Dumnezeu e "pedepsita" de Dumnezeu pana la al treilea si al patrulea neam.
Cum va eu lucrurile: noi suportam consecintele propriilor actiuni si stim foarte bine ca de exemplu din niste parinti alcoolici, din casatorii intre rude apropiate, ies copii cu deficiente ... eu cred ca la asta se refera; cei care se razvratesc impotriva Lui Dumnezeu si duc o viata destrabalata vor transmite copiilor lucrurile negative sau copiii vor suferi din cauza a ceea ce fac parintii.

Ramonika asta face parte din cele 10 porunci care au ramas valabile si astazi, nu din legea ceremoniala veche :)). Sa nu furi si toate celelalte erau valabile si in NT si cred ca sunt si pentru noi acum.

In afara de asta totusi, in NT este un exemplu interesant: Iisus doreste sa vindece un orb din nastere. Si ucenicii il intreaba daca el a pacatuit sau au pacatuit parintii lui (deci asa intelesesera ei ca stau lucrurile) si Iisus le spune ca nu este vina lui sau a parintilor ci ca s-a nascut astfel pentru a arata in el slava Lui Dumnezeu.

Acum nu e greu de inteles cum e cu "pedeapsa" si "indurarea"... daca exista putina bunavointa si logica. Din pacate, felul in care e tradusa Biblia denatureaza mult intelesurile.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Eu cred ca fiecare plateste pt. greselile proprii. Mai devreme sau mai tirziu, intr-un fel sau altul. Altfel, toate generatiile nascute pina acum si cele nenascute inca, ar avea de rascumparat pacate si de platit polite, ceea ce nu pot sa cred. Putini oameni sint fara nici o pata si asta este ceva normal, este o conditie inerenta a conditiei umane, caci altfel ar exista mai multi sfinti canonizati decit sint stele pe cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

mie mi se pare ca e santaj... adica inainte sa fac ceva catalogat ca pacat, sa ma gandesc bine, copilul (copiii) meu va suferi pentru asta...
nu e drept.

in alta ordine de idei, subscriu la teoriile emise de Jocelyn.

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Fatalitate.
Oamenii gresesc (mai mult sau mai putin), sunt constienti de asta, poate nu se caiesc sau nu pot sa-si indrepte greseala si se gandesc ca Dumnezeu (care sta cu batul) va gasi o cale sa se "razbune" sau sa puna lucrurile la punct intr-un fel sau altul. Cam naiv.
Dar cei care stau cu inima purice sa nu cada in vreo "patima" de orice fel si isi creeaza tot felul de "pedespse" si chinuri...imaginatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

M-a obseadat multa vreme aceeasi intrebare. Si am refuzat la inceput cu incapatanare sa cred in adevarul acestor cuvinte.

Am sa incerc o abordare cam eclectica, dar acestea sunt concluziile mele.
Am studiat cativa ani astrologia intr-un mod relativ serios. Si din proprie experienta iti spun ca se transmit anumite patternuri astrologice in cadrul unei familii de-a lungul generatiilor. Suna bizar, dar asa se intampla. De parca o mama cu o anumite probleme nerezolvate poate transmite din acestea in mod subtil la copii sai.

Va rog sa nu dati cu rosii, ca eu vorbesc serios

Apoi, daca privim lucrurile din aspect sociologic, este valabila aceeasi explicatie: prin educatie (sau lipsa ei) multe "metehne" se transmit transgenerational. Insa exista intotdeauna un recul. Si nu se stie niciodata care va fi generatia care va suferi in final. Depinde si de perceptia sociala generala asupra problemei. La nivelul unei generatii poate ca problema este ignorabila, dar sa devina mai acuta apoi. De exemplu, in secolul trecut lipsa comunicarii cu tatal cred ca era un model general in familie. El era autoritatea inabordabila. Astazi tinerii cu greu mai tolereaza asemenea situatii. Suntem parintii unor generatii nascute pentru a darama orice autoritate. Si de multe ori, din pacate, este in defavoarea lor.

POZE

Mergi la inceput