M-am hotarat...adoptie (24)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Buna fetelor,
Mai dar harnice sunteti.
Azi am fost plecata toata ziua si cind deschid forumul pe seara... deja 2 pagini noi.
Va multumesc din suflet tuturor pt urari si va doresc celor care urmeaza sa devina mamici forta sa lupte pina la victoria finala adica aducerea bebeilor acasa cit mai repede.

In legatura cu CIC-ul, eu stiu ca in plasament de urgenta nu se beneficiaza de CIC iar la plasamentul simplu tb minim 10 luni vechime neintrerupta inainte de a beneficia de CIC.
Eu inca sunt in plasament de urgenta si nu iau nimic.
Dupa ce voi intra pe plasament simplu cu siguranta voi beneficia.
Oricum, chiar daca nu iau nici un ban ma bucur din suflet ca am puiul acasa.
El este lumina ochilor mei si nu regret nici un moment ca am riscat sa il iau acasa.Daca nu risti, nu castigi.

Va tin pumnii tuturor care pe 24 aveti un hop de trecut.

la mamici si bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Aissa,nu banii sunt problema.Din fericire , avem o situatie buna. roblema mea este ca va trebui sa stau cu copilul acasa, fiind foarte mic. Cum eu nu am pe numeni ( parintii morti , socri.......) care-i solutia ? Trebuie sa-mi dau demisia ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Rucsi, o varianta ca sa nu-ti pierzi serviciul e sa angajezi o femeie. Nu e ideala dar daca n-ai incotro asta e.
Carmens, uite chiar nu-mi mai aduceam aminte toata povestea aia, mi-a facut placere sa citesc si ma bucur ca nu te-ai suparat atunci. Cand ma mai suna fiica-ta seara tarziu, o sa-i zic ca de fapt nu-s chiar asa a naibii cum par, doar prea directa uneori. Multa sanatate Otiliei, pupa puiul mic.
Aissa, urmeaza-mi exemplul, eu m-am potolit, drept e ca uneori imi mai vine sa musc din ecran dar inchid si citesc altceva. Ma bucur ca nu sunt singura "anormala" de-aici.
Acum ca Ilinca a mai scris de bebeul ei pot sa va zic si eu ca e un bb tare dulce, sic, eu am vazut deja niste poze.
Mai fetelor, ma fac tot mai verde de invidie, vreau si eu sa mai am un bb mic, dulce si cuminte ca ai mei sunt deja "magari" mari, sunt tot dulci dar s-au vindecat de cumintenie.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Liliana mare dreptate ai! Si cu partea cu "invidia" la fel. Ieri, sa ma laud si eu, am avut privilegiul de a ma intalni cu Mimsi si printesa ei. Si vazand-o in portbebe cum dormea si cum se foia cand ii venea soarele pe fata mi-am amintit de Ale cand era mica si facea la fel si pentru prima data am simtit regretul ca deja a trecut, atat de repede, perioada de bebelus..... Si imi amintesc ce prostuta eram ca vroiam sa creasca mai repede....
Rucsi am citit acum de dimineata pe pagina legislativa a lui Marius (www.romleas.ro) OU 48/noiembrie 2005. In conditiile in care ai lucrat doar 4 luni in ultimele 12 (deci daca iei peste 2 luni copilul vei avea 6) nu e suficient. Intrebarea este, si nu vreau sa fiu indiscreta ce ai facut in cele 6 anterioare angajarii. Pentru ca sunt anumite perioade asimilate stagiului.

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Liliana dupa discutia de atunci am pus mana pe lege si am citit-o, m-am documentat si mi-am dat seama ca tot ceea ce se prezenta in mass-media erau de fapt povesti trunchiate, prezentate doar pentru senzational. Asa ca dupa ce mi-am invatat lectia bine am inceput, incetul cu incetul, sa-i demonstrez si sotului meu ca daca urmezi calea legala nimeni nu poate veni sa-ti ia puiul de acasa.
Nu aveam de ce sa ma supar pentru ca spuneai adevarul si aveam, si am in continuare, mare incredere in ceea ce spui dat fiind faptul ca ai trecut de doua ori prin procedura de adoptie, nemaipunand la socoteala meseria pe care o ai.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Aissa . O sa radeti, dar si galusca mea s-a golanit. Cand ma uit la pozele de cand era nou nascut ma apuca plansul. De drag, dar si un pic de nostalgie. Va dati seama daca am inceput de pe acum ce ma va astepta cand s-o marita. Vezi, Aissa, ca din pacate n-au dat-o in bara astia cu prognoza lor? Stii, ieri am avut sentimentul ca ne cunoastem de 100 de ani. Ce va sa zica forumul asta!

Mimsi si Alexia(10.09.2005) http://community.webshots.com/user/AlexiaMaria2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Buna dimineata, ma bucur ca incepe WE, altfel...tot nimic! E bine ca mai aflu vesti bune aici, si vad ca nu e totul negru, mai exista si soare pe la cateva fete care si-au dus sau urmeaza sa-si duca bbicii acasa!
Eu stau cu sufletul la gura, si ma bucur alaturi de voi!
Otilia este o scumpete, Ale la fel, abia astept sa intre si Patri in clubul superbebitelor!
Pupici

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Aissa,am lucrat pana la 04.11.2004, moment in care mi-am dat demisia neavand cu cine sa mai las baiatul. M-am angajat din nou acum 4 luni. Totusi , trebuie sa existe o solutie legala. Nu se poate sa nu stai casa cu un copil de 2 luni. Si nici sa-mi dau demisia. Daca mi-as lua concediul medical,cele 90 de zile intra in cele 10 luni sau se scad ? Incredibil !!! Ar trbui sa existe alte legi pentru cei care adopta, nestiind exact cand adopti. Nu e ca la sarcina, 9 luni si gata.

Mergi la inceput

Rucsi iti inteleg supararea dar din pacate nu ai solutie, cel putin nu stiu eu nici una.
Nu se iau in calcul cele 90 de zile pentru ca tu trebuie sa ai dreptul la CIC in momentul cand iei copilul nu cand faci cererea. Iar daca stai sa judeci la rece nici cele care nasc nu sunt favorizate, pentru ca stagiul necesar e mai mare decat sarcina, era 10 luni, va fi de 12, tocmai pentru a preintampina cazurile de "angajari" doar pentru a avea stagiul necesar la nastere. Deci nu au de ce sa favorizeze pe cei ce adopta si sa te scuteasca de conditia de stagiu. Imi pare rau, cred ca singura modalitate de a sta cu copilul e sa ceri ingaduinta la serviciu si dupa 90 de zile de CM sa iei CFS pana simti ca il poti lasa cu altcineva, chiar daca nu iti continua vechimea... Nu ai dreptul, ce sa zic, imi pare rau dar asta e...
Mimsi asa e, stii chiar ma gandeam ca nici nu ne-am mai prezentat, pur si simplu ne-am facut cu mana de parca ne revedeam, nu ne intalneam prima oara . Da, din pacate vad ca azi e urat asa ca ma bucur ca am reusit ieri sa ne intalnim! Pupa fata frumoasa !
Patri sunt sigura ca o sa avem concurenta din partea Patriciei tale cat de curand. Ai facut lista pentru Mosu'ca poate o sa ai cel mai frumos cadou anul asta!

Cristina si Ale

Mergi la inceput

Si gata, va invit la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62183" target="_blank">capitolul nou.

Cristina si Ale

Mergi la inceput