Magia Comunicarii
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nane/Nane.jpg)
Nane spune:
Nu pot sa cred ce oameni rai exista pe forumul asta! BadKarma nu-ti dai seama ce ai facut?! Ce monstruozitate ai comis? Daca tu nu-ntelegi despre ce e vorba dc trebuie sa e tulburi celorlalti existenta?!
Cum iti permiti sa-l alungi pe guru? Maestre, nu-nchide scoala!!!
Speram ca peste 15 ani de stat pe forum sa primesc si eu o diploma ca sa pot consilia imaginea in liniste pt tot restul vietii... Si uite ca... raman repetenta in anul I fara voia mea... Ma apuc de-acum de lucrarea de licenta daca nu se-nchide scoala!
Care-s cele 5 cuvinte pe care tb sa le folosesc in lucrarea de licenta?
Nane
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
BadKarma spune:
Natasa, Nane, imi pare rau ca v-am lasat fara Magician. Dar nu disperati, dl. O.B. are propriul site pe internet. De fapt, daca ma uit bine, e plin netul de el. Ar trebui sa isi inceapa propria secta, dupa modelul Martorilor lui Jehova.
![](images/user_man.png)
ovidiu bufnila spune:
E valurire, nu plecare. Constructia imaginilor are si un caracter ludic.
quote:
Originally posted by BadKarma
Natasa, Nane, imi pare rau ca v-am lasat fara Magician. Dar nu disperati, dl. O.B. are propriul site pe internet. De fapt, daca ma uit bine, e plin netul de el. Ar trebui sa isi inceapa propria secta, dupa modelul Martorilor lui Jehova.
Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase.
BadKarma spune:
Abia astept sa postati. Am sa va urmaresc ca pe un iepuras. Fiecare greseala de logica, fiecare constructie aberanta, fiecare metafora timpita, fiecare majuscula in plus. Ma rog, cel putin pe thread-ul asta. Altfel, imaginatia dvs. si capacitatea de a delira in scris sint mult mai fecunde decit puterea mea de analiza critica.
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
E valurire, nu plecare. Constructia imaginilor are si un caracter ludic.quote:
Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase.
![](images/user_man.png)
ovidiu bufnila spune:
BadKarma, nu ai vrea mai bine sa stam de vorba ca doi navigatori adevarati? Uite, Ovidiu Bufnila are si el o groaza de nelmuriri. De exemlu, ai putea sa ma dumiresti de ce poporul roman are un profund spirit agrarian in loc sa aiba o expresie acvatica?
Multumesc frumos de mesaj.
quote:
Abia astept sa postati. Am sa va urmaresc ca pe un iepuras. Fiecare greseala de logica, fiecare constructie aberanta, fiecare metafora timpita, fiecare majuscula in plus. Ma rog, cel putin pe thread-ul asta. Altfel, imaginatia dvs. si capacitatea de a delira in scris sint mult mai fecunde decit puterea mea de analiza critica.quote:
E valurire, nu plecare. Constructia imaginilor are si un caracter ludic.quote:
BadKarma spune:
Draga Bufnila, ma bucur sa aud ca pina si Magicianul mai are nelamuriri. Mi se paruse ca deja le stiai pe toate.
Ca sa pot sa iti raspund la intrebare, ar trebui ca ea sa aiba sens, adica sa fie logica. Sau, daca nu, ar trebui sa te cheme Urmuz (un rocker de la mine de pe etaj) ca sa poti sa intrebi: "pelicanul sau babitza?".
In al doilea rind, mi se pare o ineptie sa generalizezi. Ca om destept, nu poti sa spui ca un popor are o caracteristica, oricare ar fi ea: "rusii beau mult", "nemtii sint muncitori", "englezii sint pistruiati" si "romanii au spirit agrarian". Ma rog, poti sa o spui, dar te descalifici intelectual nefacind distinctia intre individ si popor, intre particular si general. Ai avea totusi o sansa daca ai reusi sa folosesti cuvintul "unii", subliniind astfel delimitarea ta de sfera generalizarii: "unii rusi beau mult" (altii nu), "unii nemti sint muncitori" (altii nu) si "unii romani au spirit agrarian" (altii nu).
In al treilea rind, a exprima judecati cu caracter general fata de propriul tau popor si a nu te include si pe tine insuti, ca persoana, in aceste judecati, dovedeste fie lipsa de caracter fie lipsa de logica. (Eu sint parte din poporul roman, poporul roman are spirit agrarian, rezulta ca si eu am spirit agrarian.) In lipsa acestei inferente congnitive, ramai in afara bunului simt, asa ca din respect pentru tine, sper ca te-ai autoinclus.
In ultimul rind, sa ne uitam putin la cuvintul "agrarian". Conform DEX este un cuvint cu urmatorul inteles:
1) Care se referă la agricultură #351;i la legisla#355;ia agricolă.
2) Care are în vedere agricultura sau pe agricultori.
3) (Rar) Muncitor agricol; agricultor.
4) Partizan al legilor agrare #351;i al agrarianismului.
Cu alte cuvinte, ma intrebi de ce este poporul roman, un popor de agricultori, de tarani, nu la propriu, ci in spirit.
Draga Bufnila, noi sintem niste tarani, tocmai pentru ca nu ne e jena de conditia noastra simpla. Noi sintem nascuti cu obrazul gros si sintem ok cu asta, nu ne deranjeaza. Nu sintem periculosi pentru ca sintem autentici. Nu vrem sa parem altceva decit sintem. Recunoastem ca mincam din strachina, ca rupem painea cu mana si ca ne cistigam existenta la coada vacii. La polul opus, sint cei care uita de unde se trag si isi imagineaza ca daca pun mult fard sub forma de "vorbe goale ce din coada au sa sune" pe propriul obraz gros isi mascheaza incompetenta, prostia si lipsa de maniere. Acesti oameni, se numesc snobi. Legatura intre snobi si mediul acvatic, draga Bufnila, oricit as vrea, sint incapabila sa o fac.
quote:
BadKarma, nu ai vrea mai bine sa stam de vorba ca doi navigatori adevarati? Uite, Ovidiu Bufnila are si el o groaza de nelmuriri. De exemlu, ai putea sa ma dumiresti de ce poporul roman are un profund spirit agrarian in loc sa aiba o expresie acvatica?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabirus/gabirus.jpg)
gabirus spune:
Am parut de-a lungul timpului rebela, dusa cu sorcova, vrajitoare, intuitiva, manipulatoare ... si multe altele.
Iar invers: intuitia mea lucreaza mult cu imagini. Si sunt un autodidact in a le citi. Dar nu mi-ar strica niste lectii de la un maestru.
O prima intrebare:
Cum discerni imaginile reale de miraje?
POZE
Alyssa spune:
quote:
Uite, Ovidiu Bufnila are si el o groaza de nelmuriri. De exemlu, ai putea sa ma dumiresti de ce poporul roman are un profund spirit agrarian in loc sa aiba o expresie acvatica?
Pentru ca Romania nu este Atlantis...
Pentru ca sintem tarani si nu sirene...
Pentru ca am scris Miorita si nu An der schönen, blauen Donau ...
Pentru ca sintem din topor dar nu alunecam printre degete...
Dahhh... Pai stiti atitea si v-ati invaluit la mal?
![](images/user_man.png)
ovidiu bufnila spune:
Draga mea BadKarma, m-a impresionat mesajul tau. Multumesc frumos. Opinia mea e alta, nefiind adversativa ci poate incercand, nevinovata sa se alature opiniei tale:]
POPORUL ROMAN ARE O ESENTA ACVATICA. DAR, DAR undeva in Istorie s-a produs o ruptura tragica. Acvaticul nostru se regaseste in limba, in expresii, in motivele traditionale, in turbulentele noastre istorice si asa mai departe.
ESTE O PROBLEMA insa cu Valurirea Noastra Metafizica: noi suntem o Valurire Solara in timp ce valuririle vestice sunt ale interioarelor, ale catacombelor, canalelor si conductelor.
Noi, lumea romaneasca suntem de fapt o lume solara, deschisa, in directa legatura cu Universul.
Sub acest raport de IMAGINE despre noi insine, e explicabil de ce nu am avut nevoie de Arhitectura Monumentala. Aspiratia noastra catre Univers este valurit-deschisa si nu ierarhic-inaltata.
Putem dezvolta pentru ca e extrem de important sa reintelegem IMAGINEA noastra Primordiala.
Ovidiu
quote:
Draga Bufnila, ma bucur sa aud ca pina si Magicianul mai are nelamuriri. Mi se paruse ca deja le stiai pe toate.
Ca sa pot sa iti raspund la intrebare, ar trebui ca ea sa aiba sens, adica sa fie logica. Sau, daca nu, ar trebui sa te cheme Urmuz (un rocker de la mine de pe etaj) ca sa poti sa intrebi: "pelicanul sau babitza?".
In al doilea rind, mi se pare o ineptie sa generalizezi. Ca om destept, nu poti sa spui ca un popor are o caracteristica, oricare ar fi ea: "rusii beau mult", "nemtii sint muncitori", "englezii sint pistruiati" si "romanii au spirit agrarian". Ma rog, poti sa o spui, dar te descalifici intelectual nefacind distinctia intre individ si popor, intre particular si general. Ai avea totusi o sansa daca ai reusi sa folosesti cuvintul "unii", subliniind astfel delimitarea ta de sfera generalizarii: "unii rusi beau mult" (altii nu), "unii nemti sint muncitori" (altii nu) si "unii romani au spirit agrarian" (altii nu).
In al treilea rind, a exprima judecati cu caracter general fata de propriul tau popor si a nu te include si pe tine insuti, ca persoana, in aceste judecati, dovedeste fie lipsa de caracter fie lipsa de logica. (Eu sint parte din poporul roman, poporul roman are spirit agrarian, rezulta ca si eu am spirit agrarian.) In lipsa acestei inferente congnitive, ramai in afara bunului simt, asa ca din respect pentru tine, sper ca te-ai autoinclus.
In ultimul rind, sa ne uitam putin la cuvintul "agrarian". Conform DEX este un cuvint cu urmatorul inteles:
1) Care se referă la agricultură #351;i la legisla#355;ia agricolă.
2) Care are în vedere agricultura sau pe agricultori.
3) (Rar) Muncitor agricol; agricultor.
4) Partizan al legilor agrare #351;i al agrarianismului.
Cu alte cuvinte, ma intrebi de ce este poporul roman, un popor de agricultori, de tarani, nu la propriu, ci in spirit.
Draga Bufnila, noi sintem niste tarani, tocmai pentru ca nu ne e jena de conditia noastra simpla. Noi sintem nascuti cu obrazul gros si sintem ok cu asta, nu ne deranjeaza. Nu sintem periculosi pentru ca sintem autentici. Nu vrem sa parem altceva decit sintem. Recunoastem ca mincam din strachina, ca rupem painea cu mana si ca ne cistigam existenta la coada vacii. La polul opus, sint cei care uita de unde se trag si isi imagineaza ca daca pun mult fard sub forma de "vorbe goale ce din coada au sa sune" pe propriul obraz gros isi mascheaza incompetenta, prostia si lipsa de maniere. Acesti oameni, se numesc snobi. Legatura intre snobi si mediul acvatic, draga Bufnila, oricit as vrea, sint incapabila sa o fac.quote: