sufletzel de adolescent
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Jocelyn spune:
Sincera sa fiu cred ca trebuie sa lucreze mai mult la engleza fiindca sunt destule greseli pe care zic eu ca n-ar mai trebui sa le faca si sa nu se mai forteze sa scrie cu rima neaparat, fiindca se vede, ma rog, asta cred eu.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
annie_xtreme spune:
Kikina ...eu zic sa ii dai micului artist ocazia sa citeasca mult in engleza (daca tine neaparat sa scrie in engleza) - mie una imi place ritmul poeziilor si sunt sigura ca umpic de lectura de E.A.Poe et comp l-ar ajuta sa isi largeasca vocabularul. Despre greselile de gramatica - I couldn t care less, imi recitesc acu povestile pe care le scriam la 16 ani si ma cracanez de ras la ce inventii ortografice faceam (intre timp am luat niste super scoruri la SAT si Cambridge).
Si imi place ca fiul tau si a gasit o modalitate de a se..autoincuraja. That s cool, fiecare ne gasim...remediul care ni se potriveste cel mai bine. Incurajeaza l sa scrie, cat mai mult (cu greseli sau fara, poezii sau proza) daca ii face bine. Pentru mine scrisul e terapeutic asa ca artistul in devenire.
Kikina spune:
Da, stiu ca sunt greseli si ca e loc de mai bine. Dar eu ma refeream la continut, la mesajul brut. Am facut trimitere la subiectele postate pe forumul ADOLESCENTI, pentru ca poeziile astea sunt legate de starile lui sufletesti reale si, probabil ca, neavand inca puterea sa si le cizeleze pe acestea, si-a lasat si versurile la fel de necosmetizate. Deh, il apar si eu, ca mama!
Jocelyn spune:
stai linistita ca nu l-a condamnat nimeni
doar ca ai cerut si alte pareri si na... ti-am zis si eu ce mi-a sarit in ochi, nu te supara.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Kikina spune:
Nu m-am suparat, Jocelyn. De altfel, l-am si trimis la profa lui de engleza, sa-i corecteze greselile si ma bucur ca nu m-a refuzat, data fiind firea lui mai singuratica.
Si, desigur, anne_xtreme, si eu ma amuz acum de creatziile mele literare de odinioara, si nu neaparat de greselile lingvistice, cat mai ales de patima versurilor mele copilaresti. Ce mai sufeream, dar ce frumos era!
adrienne12 spune:
Kikina baiatul tau are talent si incurajeaza-l. Baiatul meu are talent dar nu-i pasa decit de computere (ceea ce cred eu ca e mai rau). La literatura al meu crapa de plictiseala (de altfel toata scoala e plictisitoare pt. el) dar odata a uitat sa scrie o poezie care li se daduse tema pt. acasa si a scris-o intr-o pauza. Profesorul a trimis-o nu stiu carei reviste si i-au publicat-o. Acum depinde ce alte interese are copilul tau sau unde vrei tu/sau el sa ajunga. De pilda daca eu ii zic lu fiu-meu ca are talent si ca ar trebui sa studieze ceva umanist cred ca ar f ace taman pe dos doar ca sa-mi demonstreze ca n-am dreptate. Asa ca il las in damblaua lui si doar ii subliniez cit de important e sa faca ceva care sa-i placa dar sa facaodata nu sa frece computerul si muzica toata ziua! Asa ca baiatul tau la virsta asta ar cam trebui sa stie daca in continuare in facultate se orienteaza pe pareta umanista sau nu. In orice caz incurajeaza-l sa citeasca si sa invete engleza ca asta nu strica niciodata in viata.Dar de curiozitate, cum ai intrat in posesia poeziilor? Ti le-a aratat el sau le-ai gasit tu?
Kikina spune:
Adrienne, baiatul mi-a aratat singur poeziile (el a mai scris cate ceva si in romana, dar astea de-acum exprima mai bine ce are el pe suflet). L-am intrebat daca e de-acord sa le expun "asa, in neant" si asa am ajuns sa le postez aici. N-as fi scotocit prin sertarele lui si, cu atat mai mult, nu i-as fi desconspirat "secretele" fara voia lui. El e clar indreptat spre latura umanista, dar e foarte dificil sa descopere de pe-acum ce anume ar vrea sa urmeze. Cu celalalt pusti al meu e mai usor. La fel ca si baiatul tau, el e calat pe computere (programare si alte alea, nu neaparat jocuri...) si matematica. deci, ceva mai "palpabil". Cel mare insa e cam prea sensibil pentru un baiat si de asta se si nasc atatea ganduri si... atatea poezii. E de admirat profesorul acela care a trimis poezia baiatului tau la o revista. E un soi de incurajare care le prinde tare bine pustilor.