Sfaturi pentru cariera

Sfaturi pentru cariera | Autor: Cornelia -Toronto

Link direct la acest mesaj

Salut tuturor,
e primul mesaj pe care il postez, sora mea mi-a recomandat forumul, si sper sa aflu o multime de lucruri interesante.Intrebarea mea e destul de complicata..de fapt nu sunt convinsa ca e o intrebare ci mai mult o dezbatere pe care o am cu mine insami. Am venit de aproape 2 ani in Canada, impreuna cu sotul meu. Suntem foarte multumiti de decizia pe care am luat-o acum 5 ani de a lasa totul si a ne muta de celalalt parte a oceanului. Insa acum a venit momentul in care trebuie sa ma hotarasc ce vreau sa fac mai departe, la cariera ma refer. Am o slujba care e ok, in customer service, dar nu vreau sa fac asta pe termen lung. Sincer nu stiu in ce directie sa ma indrept... Am terminat o facultate de Stiinte Politice...vorbesc franceza... Orice sugestie e binevenita, din experienta voastra sau din auzite. Ce scoala sa imi aleg sau spre ce domeniu sa incerc sa ma indrept? In sensul asta.
Multumesc tuturor celor care imi vor raspunde si celor care au avut rabdare sa citeasca pana la capat. Din pacate nu pot sa verific forumul decat seara cand ajung acasa dar voi citi tot ce s-a scris

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Cornelia, este foarte greu sa raspunzi la o astfel de intrebare (mie imi suna ceva de genul, "Ce sa ma fac cind cresc mare?"). Dar daca tu esti in asa o mare dilema eu cred ca ai nevoie de ajutor specializat. Uite, eu te sfatuiesc mai intii sa mergi pe http://www.livecareer.com/ si sa iti faci o auto-evaluare sa vezi spre ce cariera ai putea sa te indrepti. Dupa aceea fa-ti o programare la un Career Centre si stiu sigur ca cei de acolo te vor ajuta. Nu stiu cum se numesc centrele astea la voi in oras, dar chiar si la biblioteca poti gasi o persoana specializata in resurse umane care te poate ajuta.

Eu pot doar sa iti spun ca acum 3 ani cind am venit eu in Canada multe din cunostintele mele (femei) se indreptau spre job-uri de Quality Assurance pentru ca erau locuri de munca in domeniul asta. Dar ele erau de formatie tehnica. De vreun an, doi, fetele nou-venite vad ca se indreapta spre teaching, motivate de faptul ca se preconizeaza o criza de profesori in Ontario in viitorul apropiat. Daca tu esti atrasa de Stiinte Politice, poti incerca sa mergi la Facultatea de Stiinte Politice sa vezi ce sanse ai sa faci un master in domeniu. Daca vorbesti fluent franceza, stiu ca profesorii de franceza sunt la mare cautare, deci du-te pe directia asta (Ontario College of Teachers).

Eu iti urez mult noroc sa descoperi ceea ce ti-ar place tie sa faci, pentru ca la urma urmelor asta e cel mai important lucru: daca tot trebuie sa muncim, macar sa facem ceva ce ne face placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta

De vreun an, doi, fetele nou-venite vad ca se indreapta spre teaching, motivate de faptul ca se preconizeaza o criza de profesori in Ontario in viitorul apropiat. Daca vorbesti fluent franceza, stiu ca profesorii de franceza sunt la mare cautare, deci du-te pe directia asta (Ontario College of Teachers).

Danutza,
mama lu'Alexutza

Danutza, nu lua de bun tot ce scriu unele reviste (cunoastem noi una) sau Internet-ul. Mult-trambitata asta criza de profesori e cat se poate de sublima (ma refer la Ontario aici), in sensul ca realitatea nu o confirma nici pe departe. Atat timp cat pe orice pozitie disponibila aplica zeci de candidati, atat timp cat in fiecare an sunt cam 8,000-9,000 de proaspeti absolventi ai Fac. of Ed. nerabdatori sa ingroase randurile profesorilor, nu vad fondata o concluzie de genul celei de mai sus. Nu stii ce batalie acerba se la la nivel de boards of education, ca sa prinzi un job. Intr-un final, chiar si Ontario College of Teachers, care in ultimii 2-3 ani trambita in stanga si dreapta criza de profesori, si-a retractat declaratia acum cateva luni.

Calculele respective au fost fondate pe estimari de genul ca majoritatea profesorilor in jurul a 50-55 ani se vor pensiona intr-un interval de n ani, prin urmare vezi doamne ramane profesia 'descoperita'. In realitate vei vedea multi profesori de peste 55 ani care nici nu se gandesc sa se pensioneze. Ca sa nu vorbesc de candidatii care se inscriu pe la Faculty of Education pe la 50 de ani. Eu una am mari indoieli ca fac chestia asta (care implicit presupune plata catorva mii bune de dolari, un an de zile de studii intensive, stres, schimbat cariera, etc) pt a se pensiona 4-5 ani mai tarziu.

Cu ultima afirmatie sunt de acord. Profesori de franceza inca se mai cauta, e adevarat.

Mergi la inceput