Joburi in Japonia?
Raspunsuri - Pagina 5
Mihaera spune:
Buna Michiyan!
Sunt Mihaela si sunt noua pe acest forum.
Am incercat si eu sa te contactez in legatura cu oferta pentru jobul de traducator/ interpret. Poti sa-mi trimiti si mie un P.M. cu detalii despre job??
Eu voi fi in Japonia de la inceputul lui octombrie. Sper sa nu fie prea tarziu pentru a candida la acest job.
Multumesc.
hannen spune:
quote:
Originally posted by michiyan
Pentru fetele/baietii care vorbesc fluent limba japoneza si nu au uitat romana, am o oferta : se cauta interpreti japoneza- romana.Daca locuiti in Tokyo, Saitama, Kanagawa si sunteti interesate/ti, va rog sa-mi dati un p.m
bm
Fain,numai ca eu locuiesc cam departe.
Interesant mi s-a parut faptul ca specifici "si nu au uitat lb.romana".Sa fiu sincera,mi se pare un snobism fara margini.
Cum doamne iarta-ma sa-ti uiti limba materna.
Sunt romani plecati de 30-40 de ani din tara si nu au uitat limba romana si astia de prin japonia de vreo 5 max. 10 ani e posibil sa o fi uitat??

Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
michiyan spune:
Nu este vorba de snobism, dar se intampla ca dupa cativa ani petrecuti printre straini, unde nu sunt comunitati romanesti sa ai dificulati de exprimare.
Snob:persoana care admira si adopta fara discernamant si cu orice pret tot ce este la moda.
Snobism: atitudine, conduita specifica snobului.
Deci, sub nici o forma nu este vorba de snobism.
michiyan spune:
Mihaera, mai incearca sa-mi dai tu pm ca nu-ti pot da.
Imi pare rau.Am sa mai incerc si eu
Mihaera spune:
Buna,
Scuze ca n-am mai dat niciun semn de viata, dar am fost plecata de acasa si n-am avut net. Incerc din nou sa-ti trimit un PM, poate ajunge de data asta.
Am incercat sa schimb setarile la profilul meu, astfel incat sa pot primi PM. Nu stiu daca merge sigur, dar te rog incearca sa-mi mai trimiti o data.
Multumesc mult,
Mihaela
akemi spune:
Salut la toata lumea,,,nu am mai intrat de mult timp pe forum dar va salut pe toate.Mirelus sa sti ca sunt si eu interesata de oferta ta
suna-ma cand ai vreun raspuns.Spuneti-mi si mie cum se face cu P.M ca nu stiu nici eu de ce nu il pot folosi sau cum sa-l fac sa functioneze
akemi spune:
Apropo tinand seama de subiectul care este acum,,,si eu sunt una dintre fetele care a venit ca dansatoare .Am venit ca dansatoare si am lucrat aproape 3 ani de zile
,,mi-am intalnit bineanteles in barul unde am lucrat pe actualul meu sot si bineanteles ca ne-am casatorit ,,avem o fetita superba si sunt fericita .Nu inteleg sensul de a ascunde ca am fost dansatoare,,nu cred ca este o rusine in asta daca bineanteles nu te simti personal cu musca pe caciula ca ai facut si altceva inafara de a dansa sau mai bine spus meseria de hostes.Dupa casatorie m-am lasat de munca de bar pt ca am ramas si gravida dar dupa ce a impllinit fetita noastra 2 ani am revenit la aceeasi munca.Am lucrat intre timp si la o fabrica si am mai lucrat si ca instructoare la o sala de fittness dar a fost pe o perioada scurta de timp.Nu mi-a fost si nu o sa-mi fie niciodata rusine sa zic ca am lucrat ca doansatoare sau hostes .In legatura cu joburile sunt aici in japonia fortele de munca ,se numeste jinzai haken.Depui la ei actele tale ,precize-zi cam ce fel de job te-ar interesa si bineanteles cam la ce pret,,,,si iti cauta ei de munca.Nu esti platita ca in munca de seara dar la cei de la jinzai haken esti mult mai bine platita decat daca ti-ai cauta tu pe cont propriu
hannen spune:
quote:
Originally posted by michiyan
Nu este vorba de snobism, dar se intampla ca dupa cativa ani petrecuti printre straini, unde nu sunt comunitati romanesti sa ai dificulati de exprimare.
Snob:persoana care admira si adopta fara discernamant si cu orice pret tot ce este la moda.
Snobism: atitudine, conduita specifica snobului.
Deci, sub nici o forma nu este vorba de snobism.
bm
Eu nu la tine m-am referit ,ci la cei care pot pretinde ca au uitat limba romana
Si da,este o moda.dupa 3 luni de Italia se zice "commo se dice la verdura"(habar n-am daca am scris corect,era un exemplu)
Oricum fiecare cu parerea lui,dar eu prefer sa nu aud un roman/romanca de aici ca a uitat limba romana .Este imposibil si daca snobism nu suna bine,atunci putem sa-i zicem prostie.
Hannen
Israa
Inas
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by hannen
Si da,este o moda.dupa 3 luni de Italia se zice "commo se dice la verdura"(habar n-am daca am scris corect,era un exemplu)
off-topic: come si dice alla verdura???
Petronela
bb Silvia
hannen spune:
quote:
Originally posted by pet.cost2005quote:
Originally posted by hannen
off-topic: come si dice alla verdura???![]()
![]()
Petronelabb Silvia
Multam de corectura,recunosc ca habar nu aveam cum se scrie.
Hannen
Israa
Inas