arte plastice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Despre muzeul Orsay altadata ca altfel va impui capul cu toti impresionistii, precursorii si simbolistii...si cu Art Nouveau si Art Deco...ziua cand l-am vizitat a fost una dintre cele mai frumoase din viata mea"

eheeeeeeeeeeeeeee, as sta oricand la coada de la Orsay si tot oricand as parcurge traseul asta parizian :
http://www.yagga.net/walter/liberty/parigi/eng/fermate.html#7
Daca nu pe tot, macar bucata din arondismentu'16 ...ooofff

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

taticul lui Toma igzact... eu sunt topita dupa cartierul Saint-Germain, vorba aia centrul burgheziei (la douce bourgeosie) hehehe...nu stiu daca am scris corect.

io cupchii am facut la Tonitza atelierul cu Dorel Zaica, excelente vremuri, si acu ma obsedeaza in vise ca nu-mi reuseste in carbune capul lui Moise de Michelangello, era pentru examene

Mergi la inceput

Lena, da-n Montmartre nu-ti place ?
Hai ca am cam luat-o pe langa cu Parisu' nostru asa ca o sa dau un link, parizian, care sa refaca legatura cu sobectu'.
http://www.marmottan.com

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Lena, da-n Montmartre nu-ti place ?
Hai ca am cam luat-o pe langa cu Parisu' nostru asa ca o sa dau un link, parizian, care sa refaca legatura cu sobectu'.
http://www.marmottan.com

_

aoleuuuuuu cat de frumos este si ce are inauntru...stai ca acu ma delectez si cand te gandesti ca am trecut de n-spe ori in zona aia si am si poze pe pod...sarumana de link

neaparat de tinut minte pentru data viitoare...super!

Mergi la inceput

Astea le stii :
http://www.parisinconnu.com/passages/index.htm

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Mie-mi place Caravaggio, Klimt si Miro. In sculptura nimic nu m-a impresionat mai mult ca "Il Cristo velato" a lui Giuseppe Sanmartino.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Mama, ce ma bucur ca v-ati aprins pe subiectul meu si creste fara mine! Deja are doua pagini!!!!

Daaa, m-am trezit, si mie imi place Klimt si Schiele, care s-a inspirat de la Klimt dar a iesit ceva cu totul original, as vrea sa va arat, dar n-am de unde. Poate gasesc.
Iaca, am gasit:
www.ibiblio.org/wm/paint/auth/schiele/" target="_blank">http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/schiele/
Ati vazut, netu asta, gasim de toate.

Recunosc, nu am vazut "Il Cristo velato" sau daca l-am vazut, nu l-am tinut minte.

Si eu am fost la Paris, am vazut Orsay-ul, am fost vrajita de el dar cand am iesit de acolo, dupa trei etaje de arta, aveam niste bataturi la picioare de abia am putut sa mi le mai misc de-a lungul cheiului pana la Notre Dame ;) si de acolo pana la hotel. Din pacate nu am putut vedea Luvrul, prima data cand am fost eram in trecere, cu autocarul si proful ne tot grabea, iar a doua oara a fost luni si marti, cand e inchis. Tot atunci, cred ca in '97 (in anul ala m-am si maritat), am vazut Montmartre. Asa ca sunt in asentimentul vostru. O fosta colega a fost vara asta intr-un circuit in Italia, Franta, Germania, de m-a ofticat cu pozele ei frumoase.

Lena,cand ai terminat Tonitza? Ai vazut cartea aia de Ziaca cu raspunsurile date de copii? Am uitat cum se numea, io o am da' e imprumutata. Calumea faza cu Moise! Io l-am desenat si la olimpiada si mi-a iesit o prostie bineinteles, ca lucram pe masa!!!!

Si eu il stiu pe Escher, de cand eram in liceu (era sa zic: il stiu din liceu, ca si cum eram colegi de banca).

Am sa incerc pe viitor sa gasesc siteuri cu arta si sa le pun sa vorbim despre ele. Sau sa prezint din cursurile mele pe care le predam la liceul de arta si sa bag si un link cu un artist de-acolo, ceva. Va place?

She wolf, cand si unde ai pictat?

Sabina, cred ca ai dreptate cu Picasoo, e multa tehnica, in special in perioada cu cubismul (sintetic si analitic), pentru ca el avea scopul asta, sa desfaca suprafetele in planuri, dar daca te uiti la perioada albastra si roz, (cum le zice) din primele lui faze, sau la etapa de dupa, care frizeaza suprarealismul, ei, atunci e plin de pasiune - se spune ca el chiar era pasional, un catalan inflacarat.
Ma rog, gusturile... stit voi, nu il iubesc, dar pe alocuri il asimilez. :)

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Il Cristo Velato se gaseste in Napoli, in singura capela nesfintita din Europa (daca bine-mi amintesc), anume San Severo. Sanmartino este un sculptor cvasi-necucnoscut, despre care Canova a spus ca ar fi dat 10 ani din viata ca sa fie autorul acestei opere (este sculptat intr-un singur bloc de marmura). Dar ce opera a creat prin acest Crist! Daca o vedeti, va taie respiratia, ai impresia ca in orice clipa giulgiul poate sa alunece de pe corpul lui Cristos, sau ca Insusi Cristos sta sa respire prin giulgiul usor ca o parere.
Capela aceasta nu este una obisnuita, a apartinut printului alchimist Raimondo de Sangro care se spune ca facea tot felul de experimente pe corpuri umane, unele dintre ele fiind expuse chiar in subsolul capelei, anume niste scheleti cu sistemul vascular conservat perfect in forma oarecum pietrificata. Tot in aceasta capela mai sunt si alte geme ale barocului italian, sculpturi din pacate prea putin cunoscute insa absolut remarcabile. Va invit sa faceti un tur: http://www.roguery.com/cities/naples/mystery/sansevero/sansevero.htm

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Ma bucur ca s-a deschis un astfel de subiect. Eu trebuie sa recunosc ca sunt mai nestiutoare in acest domeniu (ma refer la tehnica, interpretare a subiectului). Mi-ar placea sa invat cate ceva din acest subiect sau din diversele linkuri scrise.

Ca pictori, imi plac Dali, Vermeer, van Gogh, Rembrandt, si nu numai. Acum cativa ani, chiar mi-am salvat de pe net lucrarile si bibliografiile multor artisti, si am creat un fel de album. Insa deocamdata am ramas la stadiul de admiratoare.

Steluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Hehe, am lipsit si io trei zile si a disparut subectu frate! Intre timp a fost ziua piticului Filip de 1 an, adica fie-miu, iar netu asta n-a mers nici cat sa raspund la felicitari :).
promit sa ma uit cat de curand pe cursurile alea si sa va impartasesc din ele.
Pana una-alta, multam Scarmanus, de link.

bebe si puii:

Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Ziua Filiponului

Mergi la inceput