ce e de facut,pentru a putea adopta un bebe?

ce e de facut,pentru a putea adopta un bebe? | Autor: lucia1

Link direct la acest mesaj

fetelor dupa cum am mai spus eu doresc sa adopt un bebe,dar ghinionul meu este ca locuies in germania.ce trebuie sa fac sa pot adopta un bebe din ro?sotul este itlian si sa ma transfer in romania pt o perioada de timp nu cred ca am sanse,deoarece in ro nu avem cu ce sa demonstrez ca as putea sa cresc un bebe.nu avem munca in ro si nici casa.noi avem totul aici.trebuie sa ai casa proprietate in ro ca sa poti adopta?sau nu e neaparat necesar?cam cat trebuie sa castigam ca sa putem sa adoptam un bebe?e asa de complicat totul.daca eu vin in ro,si imi fac domiciliul din nou ro,cu ce demonstrez eu ca am bani sa intretin un bebe?de ce a trebuit sa fie totul asa dificil daca locuiesti in alta tara?doar suntem romani cu domiciliul in alta tara,asta nu inseamna ca suntem straini.poate sa ma ajute cineva cu ceva?eu am sunat aici pt informatii si au spus ca imi trimit toate actele prin posta,dar sunt sigura ca aici e f greu sa adopti un bebe.aici iti cere imposibilul.nu mai stiu in cotro sa o apuc.sunt la capatul puterilor.va rog ajutati-ma.astept raspunsurile voastre.va multumesc.!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IT spune:

Draga Lucia
Ca tine sunt multi romani, stabiliti afara, cu slujbe,case,obligatii financiare s.a.m.d care ar dori sa adopte in special din Romania,din motive de apartenenta spirituala si afectiva ,care nu dispare asa usor,chiar dupa multi ani de locuit pe alte meleaguri.
Dar .. legea actuala interzice adoptiile internationale si oricat ai protesta si ofta (cum am facut eu si altii) nu se poate schimba absolut nimic.Din pacate nimeni nu te poate ajuta in aceasta privinta.

Citeste bine pe forum si vei vedea ca doar restabilirea in Romania, nu iti garanteaza ca vei putea adopta. Sint multi copii abandonati dar nu sint adoptabili.Si de aici un sir intreg de probleme si umilinte.Si,nici nu stii cit dureaza un asemenea proces.Poate ani!! Anul acesta s-au facut doar 4-5 adoptii in conditiile in care sint mii de copii abandonati.

Sugestia mea este sa continui procesul de adoptie in Germania. Este mult mai previzibil,veti fi tratati cu respect si daca iei legatura cu o agentie vei vedea ca sint multe alte tari care sint deschise pentru adoptie.

Noi sintem amandoi romani cu dubla cetatenie si desi am familie,prieteni,casa si imi petrec scurte perioade din an in Constanta, si ne dorim sa adoptam tot nu ne-am apuca sa incepem un asemenea proces. Noi am decis,deocamdata sa continuam cu procesul de adoptie din alta tara.

Din pacate in Romania,adoptia este inca un subiect tabu iar cu adoptia internationala este si mai rau.Nu te astepta la vreun suport moral si la vreo intelegere din partea autoritatilor sau a altor persoane private.. Nu cu mult timp in urma,adoptia internationala a fost un intens subiect de dezbatere in media din Romania si desi nu am vazut nici o statistica,nu m-ar mira ca majoritatea dintre romani sa fie impotriva.

Pentru linistea ta sufleteasca ia legatura cu prieteni sau rude care mai sint in tara si roaga sa obtina informatii mai detaliate despre procesul adoptiei din judetul respectiv. Apoi luati o decizie..

Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Din pacate, IT are dreptate. In procedura de adoptie, nu cetatenia (romana) este esentiala ci domiciliul sau rezidenta permanenta in Romania.
In rest, toate informatiile necesare le poti afla la subiectele www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57103" target="_blank">M-am hotarat... adoptie.. Voi copia acolo si postarile de la acest subiect, apoi il voi inchide.

Multumesc,
Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput