Despre Bulgaria

Despre Bulgaria | Autor: flafi

Link direct la acest mesaj

Pe 22 august am plecat in luna de miere in Grecia. Aveam toate informatiile despre Bulgaria: spagi, politisti nesimtiti etc, dar totusi speram sa fie doar povesti. La dus nu am avut probleme cu traversarea bulgariei, dar la intoarcere am avut parte de o supriza tare neplacuta.
Mai avem putin si ne apropiam de Sofia, sotul meu conducea. Mergem cu viteza regulamentara. La un moment dat un filtru de politie, opreau doar romani. Ne-au oprit si pe noi. Eu ma pregatesc sa scot din geanta pasapoartele, dar politisul nu le vrea si cere "permis". Scoate permisul, i-l da si Soc: "permis no good"! Cum "no good"? Noi da-i si explica-i ca e "good" . Nu si nu: cica permis expirat.
Explica-i pe engleza si pe semne ca in Romania e lege: permisule care au fost eliberate pe 5 ani le-a fost prelungita valabilitatea prin lege la 10 ani, iar acest lucru e recunoscut si in afara. Da-i si cearta-te cu el. Problema era alta, ca pur si simplu nu mai aveam marunt, doar hartii de 50 de euro.
Sotul meu s-a dus sa vorbeasca pe partea cealalta a strazii cu ei. La un moment dat se intoarce si imi ia permisul meu. Ii ceruse sa arate permisul meu, sa vada daca al meu e bun. Al meu era bun.
In tot timpul asta erau oprite doar masini cu numar de Romania.
Pana la urma sotul meu iii intreaba cat costa amenda si daca poate plati pe loc. I-au spus da, le-a dat 50 euro si a plecat. Politistul multumit de suma primita a inceput sa-i dea sfaturi: sa aiba grija ca mai sunt si in Sofia si sa nu mai conduca el sa conduc eu. Urla de pe partea cealalta a strazii cat il tineau plamanii : DRIVE WOMAN!!
Si asa am ajuns sa conduc eu prin Bulgaria, trecand prin Sofia unde mi-am epuuizat tot stocul de injuraturi, de cat de prost se conduce. Norocul nostru a fost ca treceau multi romani si am putut sa ne orientam, pt ca nu sunt deloc indicatoare.

Pe tot drumul am intalnit numai faze de genul: "Russe 209 km" o data, de 2 ori , apoi " Russe 249 km" , " Russe 207 km " o data, de doua, de trei ori etc.

Pt cei care trec prin Bulgaria: tot ce ati auzit despre Bulgaria e adevarat!

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ba sa avem pardon, nu e deloc asa cum se spune in Bulgaria. Noi am facut vreo mie de km cu masina si n-am avut nici o problema. Drumurile sint bune dar au indicatoare bulversante, e edevarat. In rest, nu sint hoti la drumul mare sa opreasca masini, nu ti-e frica ca-ti dispare portofelul din geanta daca te uiti la ceva si nici ca nu poti intra in apa daca ti-ai lasat ceva pe plaja, oamenii sint de bun simt, hotelurile curate si ieftine, mincarea buna.
Politistii lor seamana izbitor de tare cu ai nostri, in sensul ca opresc masini straine daca au ocazia si mai iau si spaga. DIn punctul asta de vedere te simti ca acasa. In rest, la orice alt capitol sint mult deasupra noastra, din pacate! Am vazut sute de autocare cu nemti mergind spre statiunile lor si nu spre ale noastre.
Nu poti sa judeci o tara dupa niste politisti pe care i-ati mituit voi. Asa ni se pun si noua etichete ca popor si pe urma ne miram ca sintem tratati asa cum sintem prin lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Ba sa avem pardon: la vama bulgarii ne-au intreb fara pic de bun simt daca nu avem ceva cadouri, un uzo sau ceva.Nici la greci, nici la romani la vama nu ni s-a cerut spaga, doar la bulgari!
Daca experientele noastre sunt diferite asta nu insemana ca intamplarile neplacute sunt mai putin reale.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si noi am traversat Bulgaria in vara asta cu masina.Am fost cu doua masini, noi cu numar de Germania si nasii nostri in masina cu numar de inmatriculare romanesc.Pe ei i-au oprit absolut toate echipajele de politie care ne-au iesit in cale! Si n-au fost putine.Pe noi nu ne-au oprit nici macar o data.Chiar am sesizat ca toate masinile oprite de politie aveau numar romanesc.
Am stat foarte mult in vama la bulgari pentru ca vamesii nu binevoiau sa lucreze.In spatele nostru s-a format o coada imensa.Daca noi, care eram in fata am stat 2 ore, cat or fi stat cei din urma noastra?!Si-n plus,in vama aia extrem de stramta, stateau la un loc autoturisme, autocare si tiruri.A fost oribil!Prima si ultima data cand am fost acolo cu masina!Ne-am promis sa nu repetam experienta!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput