M-am hotarat ........adoptie (20)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Buna dimineata! Astazi e ziua sotului meu, si la cum a plouat afara mi-a venit sa-i cant "Astazi e ziua ta...Zi frumoasa ca tine...lala" stiti voi cantecul...glumesc.Eu sunt cu gandul tot la Patricia, i-mi vine s-o iau acasa, i-am cumparat niste pantofiori pt ca cei care-i purta o strangeau...Cel mic al meu mi-a spus" vai mama, o string papuceii pe Patricia noastra, mi se rupe sufletul, ia-o acasa..." si eu cum as lua-o daca as putea!!!Numar zilele si orele pana vineri, nu stiu dece trec asa de greu, si cand ma gandesc ca de partea cealalta toata lumea ma intreaba ca de ce ma grabesc...Nici nu stiu prea bine ce pot sa fac, vineri am intalnirea-sper ultima -si cu asistenta si am sa vad ce pot sa fac, daca se face ceva pt dosarul ei. Asistenta era mirata ca pana acum nu i s-a facut dosarul, poate pt ca mama e tot plecata prin strainataturi...nu stiu.Cum se acorda plasamentul de urgenta, eu as avea sanse? Spuneti-mi care stiti, dati-mi ceva sfaturi...Ma doare faptul ca timpul trece, fetita are deja un an si 5 luni (in 16)si nu pot fi langa ea!!!
Pupici

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Tare lenesa am mai devenit,n-am mai scris de multa vreme,totusi v-am citit.
Rozi,Carmen,sunteti inca fericite cu "dialogurile" pe care le purtati cu micutii vostri.Sa va tineti bine cand vor ajunge la varsta Ancai (respectiv 2 ani si 4 luni)si cand va vor rasuna continuu in urechi intrebari de genul:"Ata de e? Unde e ...?Tzine e? De tze?"Si sa nu cumva sa aveti proasta inspiratie de a nu raspunde,pentru ca atunci ploaia de intrebari se va transforma in uragan.
Si daca vreti sa ne vedeti ce mare ne-am facut,uitati-va la albumul "Instantanee".

http://community.webshots.com/user/danancamm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56716" target="_blank">am depus dosar pt atestare
Autor: pepsica Trimis la: 03/09/2005 22:34:16

feteleor,
am depus dosarul pt atestare vineri... nu este complet - mai lipseste cazierul etc- dar incurind va fi complet. Mi s-a spus ca o sa fim sunati si prob ca vom fixa o intilnire. Va intreb pe voi care stiti.. ce se va discuta ? Cum va tb sa ne comportam? Acea evaluare psihologica de care vorbeau fetele in ce consta? multumesc

pepsica

Raspunsuri:

Autor: aissa
Raspuns la: 04/09/2005 06:47:18
Stai linistita, discutia va fi una amicala. Te vor intreba de ce vrei sa adopti, daca rudele stiu, daca mai aveti prieteni/cunostinte care au adoptat, ce va doriti baiat/fata si ca varsta, cine va sta cu copilul, daca ati anuntat la serviciu ca urmeaza sa stati acasa si ce reactie au (in caz ca intri in CIC)...chestii de genul acesta. Cel putin asa a fost la noi. Trebuie sa te comporti natural si firesc, beti un suc/apa/cafea mancati un fursec si vorbiti ca niste prieteni. Despre evaluare psihologica poate te lamuresc celelalte fete.
Succes si un drum cat mai scurt!

PS: te-am trecut in lista aspirantelor noastre!

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Autor: irina_g
Raspuns la: 04/09/2005 19:28:06
Pepsica,
la noi, in afara de ce ti-a spus aissa au fost doua seturi de teste (un set cu 200 intrebari si unul cu 80 intrebari)
Apoi a fost desenuul familiei, apoi desenul unui copac si apoi 10 cartonase colorate diferit pe care sa le pui in ordinea simpatiei adica de la cele care iti plac cel mai mult la cele care iti plac cel mai putin
De doua ori s-a repetat testul cu cartonasele (la interval de 15 minute)
Daca mai ai nelamuriri, scrie
Succes in continuare

Autor: Iubika
Raspuns la: 04/09/2005 20:11:12
Ma bag si eu k musca`n lapte: dosarul ala ce trebuie sa contina de fapt?
De mult ma gandesc si eu ca trebuie sa adopt cel putin un copil, dar deocamdata doar ce am iesit din facultate iar de maritat nici nu se pune problema. Dar vreau sa stiu asa, pentru viitor la ce sa ma astept.
Mi se pare strigator la cer ca oricine poate face un copil si apoi il abandoneaza prin spitale (in cel mai bun caz), iar cei care isi doresc sa ofere unui astfel de copil o viata mai buna trebuie sa treaca de tot felul de obstacole!....

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Raspuns la: 05/09/2005 07:40:41
Iubika,
sa-ti spun pe scurt ce tb sa contina dosarul desi pana te vei hotara sa adopti sa poate as fie schimbari atat in actele solicitate cat si in legea adoptiilor.
Mie de la DPC mi s-a spus ca este posibil sa mai fie ceva modificari in legea adoptiilor(nu stiu cind si ce se va modifica,insa orice este posibil).
Deci iti dau lista:
1. copie buletine identitate pt tine si sot
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit de la tine si sot (cind te vei marita)
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar (acum are valabilitate 6 luni)
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare).
9. declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)
In plus, se pare ca in unele localitati, se mai face si un curs pt parintii adoptatori (nu este obligatoriu, insa depinde de fiecare DPC din localitate cum hotaraste)
Iti tinem pumnii cand te vei hotari

Raspuns la: 06/09/2005 17:31:25

quote:
Originally posted by irina_g

Iubika,
sa-ti spun pe scurt ce tb sa contina dosarul desi pana te vei hotara sa adopti sa poate as fie schimbari atat in actele solicitate cat si in legea adoptiilor.
Mie de la DPC mi s-a spus ca este posibil sa mai fie ceva modificari in legea adoptiilor(nu stiu cind si ce se va modifica,insa orice este posibil).
Deci iti dau lista:
1. copie buletine identitate pt tine si sot
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit de la tine si sot (cind te vei marita)
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar (acum are valabilitate 6 luni)
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare).
9. declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)
In plus, se pare ca in unele localitati, se mai face si un curs pt parintii adoptatori (nu este obligatoriu, insa depinde de fiecare DPC din localitate cum hotaraste)
Iti tinem pumnii cand te vei hotari

Multzam fain, irina_g!
Cam mare lista... Deja m`a descurajat, dar sper sa`mi revin si sa`mi fac curaj pentru atunci cand va fi cazul sa ma "lupt" cu ea!

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Raspuns la: 07/09/2005 16:43:25
Iubika, nu te descuraja
Desi pare mare lista, te duci la notar si dintr-un foc faci copie legalizata dupa acte+declaratia ca nu ati fost decazuti din drepturi
Asta inseamna 1-2 zile maxim.
Cam o saptamana dureaza pana ai rezultate medicale (la noi HIV-ul ni l-a dat dupa 5 zile pt ca tb sa aiba 8 probe ca sa utilizeze substanta care determina daca ai sau nu HIV)
Pana s-au strins 8 a mai durat
Iar cazierul este ultimul pe care-l faci
Daca te tii tare, in 2 saptamni ai toate actele sau macar o parte si poti depunde dosarul
Din acel moment se numara 60 zile pana la obtinrea atestatului
Se completeaza o cerere tipsi din acel moment cronometrezi
Succez si daca mai ai nelamuriri, scrie-ne
Toate te putem sfatui pentru aa, toate am trecut prin asta

Autor: nely2
Raspuns la: 13/09/2005 19:28:12
Buna!Nu prea am fost pe aici dar v-am citit destul de des!Am mai stat de vorba cu Patri care a fost tare draguta sa-mi raspunda la niste intrebari...

Indraznesc sa intreb si eu ceva ca nu mai pot de nerabdare....

Ne-am depus dosarul de curand si ni s-a spus ca trebuie sa aducem niste prieteni cunostinte cu care respectivele asistente sociale sa vorbeasca despre noi...Intrebarea mea este la voi a fost la fel?Cati prieteni a trebuit sa aduceti?Ce ia intrebat?

Nely

Raspuns la: 13/09/2005 21:32:50

quote:
Originally posted by irina_g

Iubika, nu te descuraja
Desi pare mare lista, te duci la notar si dintr-un foc faci copie legalizata dupa acte+declaratia ca nu ati fost decazuti din drepturi
Asta inseamna 1-2 zile maxim.
Cam o saptamana dureaza pana ai rezultate medicale (la noi HIV-ul ni l-a dat dupa 5 zile pt ca tb sa aiba 8 probe ca sa utilizeze substanta care determina daca ai sau nu HIV)
Pana s-au strins 8 a mai durat
Iar cazierul este ultimul pe care-l faci
Daca te tii tare, in 2 saptamni ai toate actele sau macar o parte si poti depunde dosarul
Din acel moment se numara 60 zile pana la obtinrea atestatului
Se completeaza o cerere tipsi din acel moment cronometrezi
Succez si daca mai ai nelamuriri, scrie-ne
Toate te putem sfatui pentru aa, toate am trecut prin asta

Sa fac un pic haz de necaz pe tema asta: pana obtinem toata hartzogaraia necesara, ajunge copilu` la majorat!...

Raspuns la: 13/09/2005 21:38:15
... si daca tot am intrat pe subiect, sa pun si o intrebare cu bataie lunga.

Dupa cum am mai spus, pentru o adoptie este MULT MULT prea devreme acum. Poate peste 6-7 ani, cine stie? Deocamdata doar ce am iesit din facultate, nu e cazul.

Dar ma gandeam asa, ca m`am ingrozit de lista aia mare de tot... prietenul meu (daca totul merge cum speram noi, viitor sot in 2-3 ani) va fi navigator. Adica se preupune ca va fi plecat o buna parte din an. Ar putea fi asta un dezavantaj in momentul in care ne vom decide sa facem pasul spre adoptie?

Multumesc!

Raspuns la: 13/09/2005 21:39:55

quote:
Initial creeata de pepsica

feteleor,
am depus dosarul pt atestare vineri... nu este complet - mai lipseste cazierul etc- dar incurind va fi complet. Mi s-a spus ca o sa fim sunati si prob ca vom fixa o intilnire. Va intreb pe voi care stiti.. ce se va discuta ? Cum va tb sa ne comportam? Acea evaluare psihologica de care vorbeau fetele in ce consta? multumesc

pepsica

cuma evoluat situatia, pepsica?

Raspuns la: 14/09/2005 07:50:16
Buna Nely,
Am vazut ca ai nelamuriri legate de caracterizari.
Vad ca esti din Bucuresti (ca si mine) asa ca iti spun cum a fost la noi.
Noua ne-au cerut cate 2 caracterizari pentru fiecare (4 in total).
Ne-a mentionat sa scriem pe caracterizari, in josul paginii adresa si nr de telefon al persoanelor.
Ei au obligatia sa contacteze telefonic aceste persoane.
Doua din persoane le-au contactat de fata cu noi si nu a mai trebuit nimic in plus.
Le-au intrebat pe acele persoane ce pot spune despre noi (ca un fel de confirmare a celor spuse de ei).
Nu a mai trebuit sa venimi cu nimeni.
Caracterizarile au fost de la locul de munca (de fapt in lista data de DPC cu actele necesare, scrie caracterizari de la locul de munca).
Nu trebuie nici parinti, nici alte rude sa dea declaratie, cu atat mai putin sa vina la DPC.
Apropo, tu in ce sector stai?
Iti tin pumnii si, tine-ne la curent

Autor: nely2
Raspuns la: 14/09/2005 08:27:35
Io sunt in sectorul 2.Caracterizarile le-am depus dar nu cu numar de telefon si adresa pe ele ca nu ne-a spus nimeni nimic de asta nici inainte nici dupa...Chestia cu prietenii mi se pare ciudata ca nu am mai auzit-o la nimeni.
Am niste emotii...
La voi dupa cate zile de la depunerea dosarului au venit in vizita?
Bafta tuturor!

Nely

Autor: patri
Raspuns la: 14/09/2005 08:30:42
Pepsica, intra si tu pe "m-am hotarat adoptie" pt ca acolo scriem toate care suntem in situatia ta!ma bucur ca suntem tot mai multe, m-as fi bucurat sa fiti mai multe din Cluj si sa rezolv si eu odata cu cursul...

patri

Raspuns la: 14/09/2005 10:23:33
Nely,
la noi cam la 5-6 zile de la depunerea actelor ne-au sunat.
Bafta multa

Pepsica,
Patri are dreptate. Continua pe M-am hotarat...adoptie.

Asteptam vesti si va tinem pumnii la toate mamicile (actuale si viitoare)
Pupici la mamici si bebici

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57395" target="_blank">ce e de facut,pentru a putea adopta un bebe?
Autor: lucia1 Trimis la: 13/09/2005 21:37:31

fetelor dupa cum am mai spus eu doresc sa adopt un bebe,dar ghinionul meu este ca locuies in germania.ce trebuie sa fac sa pot adopta un bebe din ro?sotul este itlian si sa ma transfer in romania pt o perioada de timp nu cred ca am sanse,deoarece in ro nu avem cu ce sa demonstrez ca as putea sa cresc un bebe.nu avem munca in ro si nici casa.noi avem totul aici.trebuie sa ai casa proprietate in ro ca sa poti adopta?sau nu e neaparat necesar?cam cat trebuie sa castigam ca sa putem sa adoptam un bebe?e asa de complicat totul.daca eu vin in ro,si imi fac domiciliul din nou ro,cu ce demonstrez eu ca am bani sa intretin un bebe?de ce a trebuit sa fie totul asa dificil daca locuiesti in alta tara?doar suntem romani cu domiciliul in alta tara,asta nu inseamna ca suntem straini.poate sa ma ajute cineva cu ceva?eu am sunat aici pt informatii si au spus ca imi trimit toate actele prin posta,dar sunt sigura ca aici e f greu sa adopti un bebe.aici iti cere imposibilul.nu mai stiu in cotro sa o apuc.sunt la capatul puterilor.va rog ajutati-ma.astept raspunsurile voastre.va multumesc.!!!

Autor: IT
Raspuns la: 14/09/2005 13:13:02

Draga Lucia
Ca tine sunt multi romani, stabiliti afara, cu slujbe,case,obligatii financiare s.a.m.d care ar dori sa adopte in special din Romania,din motive de apartenenta spirituala si afectiva ,care nu dispare asa usor,chiar dupa multi ani de locuit pe alte meleaguri.
Dar .. legea actuala interzice adoptiile internationale si oricat ai protesta si ofta (cum am facut eu si altii) nu se poate schimba absolut nimic.Din pacate nimeni nu te poate ajuta in aceasta privinta.

Citeste bine pe forum si vei vedea ca doar restabilirea in Romania, nu iti garanteaza ca vei putea adopta. Sint multi copii abandonati dar nu sint adoptabili.Si de aici un sir intreg de probleme si umilinte.Si,nici nu stii cit dureaza un asemenea proces.Poate ani!! Anul acesta s-au facut doar 4-5 adoptii in conditiile in care sint mii de copii abandonati.

Sugestia mea este sa continui procesul de adoptie in Germania. Este mult mai previzibil,veti fi tratati cu respect si daca iei legatura cu o agentie vei vedea ca sint multe alte tari care sint deschise pentru adoptie.

Noi sintem amandoi romani cu dubla cetatenie si desi am familie,prieteni,casa si imi petrec scurte perioade din an in Constanta, si ne dorim sa adoptam tot nu ne-am apuca sa incepem un asemenea proces. Noi am decis,deocamdata sa continuam cu procesul de adoptie din alta tara.

Din pacate in Romania,adoptia este inca un subiect tabu iar cu adoptia internationala este si mai rau.Nu te astepta la vreun suport moral si la vreo intelegere din partea autoritatilor sau a altor persoane private.. Nu cu mult timp in urma,adoptia internationala a fost un intens subiect de dezbatere in media din Romania si desi nu am vazut nici o statistica,nu m-ar mira ca majoritatea dintre romani sa fie impotriva.

Pentru linistea ta sufleteasca ia legatura cu prieteni sau rude care mai sint in tara si roaga sa obtina informatii mai detaliate despre procesul adoptiei din judetul respectiv. Apoi luati o decizie..

Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Am elucidat misterul comunicarii catre ORA. Nu a ajuns deoarece grefiera nu a trimis-o. Azi am fost la tribunal si nu am plecat pana nu mi-a aratat tipa de la arhiva borderoul cu trimiterea comunicarilor si asa am descoperit. Au trimis-o abia azi ( dupa spusele lor ) asa ca vatrebui sa mai astept vreo 3-4 saptamani.
Dar ce-mi pasa, viata e frumoasa !

carmen
Otilia

Azi se implineste un an de cand am vazut-o pentru prima oara pe Otilia !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

quote:
Originally posted by patri

Astazi e ziua sotului meu

La multi ani ! pentru sotul tau, cu multa sanatate si fie ca anul viitor sa-si sarbatoreasca ziua de nastere alaturi de voi si fetita pe care o visati. Fie ca Dumnezeu sa va calauzeasca pasii!

carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Sunt tare suparata si plang, nu credeam ca am s-o fac la varsta mea si prin cate am trecut! Am sunat asistenta sa-i spun ca eu saptamana viitoare trebuie sa plec pana in Italia, si sa vad cum sa-mi fac programul pt a nu pierde cursul!!!!!-sa nu am ghinionul sa-l fixeze cand sunt plecata-- si am intrebat daca stie ceva de dosarul fetitei. Mi-a spus ca stie, dar vb maine--ar fi fost instare sa ma lase asadar am intrebat daca e de bine sau rau--mi-a zis ca nu stie daca e de bine sau rau dar se merge pe reintegrare pt ca MAMA ARE POSIBILITATI S-O CREASCA!!!!Pai asta stiam si eu, si tocmai asta e strigator la cer, ca are posibilitati dar n-a venit niciodata sa o vada!!!!!!!!!!!!Are 1an si 5 luni si n-a venit niciodata s-o vada!!!Eu i-mi fac probleme ca este ramasa in urma in dezvoltare, s-o iau cat mai repede acasa sa nu stea inca fara mama, dar ei considera ca pt acest copil este mai bine reintegrarea in familia biologica...de ce n-a cautat-o nimeni pana acum? Pt binele copilului conteaza numai banii? Va fi iubit daca se insista ca virgula cu forta sa se intoarca in fam ei? Ma doare sufletul si plang, mi s-au spulberat toate visele, nu mai am chef de nimic si tocmai azi ar trebui sa fiu vesela si sa zimbesc frumos la toti, in primul rand sotului...Mi-e rusine ca traiesc in tara asta, unde totul merge de-an doaselea, ma doare pt fetita asta mica ca nu va avea o sansa...Nici nu stiu ce sa fac, maine voi avea intalnirea cu asistenta si mi-e frica sa nu ma razvratesc pe sistem, ma gandesc si sa angajez un avocat care sa rezolve si problema tergiversarilor cu cuesul si toate cele, si sa merg in audienta la dir de la dpc...Sper sa mai apara soarele si pe strada mea...

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Patri...cuvintele sunt mici. Nu stiu ce as putea sa iti spun. Poate, nu stiu, poate nu e ea Patricia ta. Poate se rezolva pana la urma. Capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nely2 spune:

Patri dupa furtuna iese si soarele o sa-ti gasesti puterea necesara si probabil o sa lupti in continuare...Daca nu pt. micuta Patri poate pentru alt suflet nevinovat!Numai bine!!

Io tot cu intrebari sunt...Sunt nelinistita am senzatia ca nu este destul de curat ca nu stiu cu ce o sa-i servesc..ca poate nu suntem destul de instariti si nu or sa ne ia in seama....din acestea

Si mai vroiam sa va intreb la voi chiar au venit de 6 ori?
Sii... cum ati cautat bebit apoi?Ati mers voi prin maternitati sau cei de la DPC v-au indrumat?

Cand vad atatea nume aici de persoane care au adoptat sau care sunt in curs de adoptie...parca mai imi vine inima la loc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nely, hai sa te incurajez putin.
In primul rand nu te stresa cu curatenia si cu ce sa le servesti. Nu vine nimeni sa dea cu degetul sa vada daca e praf in nu stiu ce colt si nici nu vin sa manance. Eu am procedat ca la orice prieten venit in vizita: suc, cafea, apa, alune, pateuri...ce am avut disponibil. Totul decurge ca o discutie amicala, nu te examineaza nimeni. Se vede daca esti volubila, daca sunteti o familie unita, iar de instariti stai linistita. Criteriul este sa ai o situatie stabila, o lucuinta, serviciu, nu cere nimeni lux. Eu nu am lux, o casa normala (si aia cu credit) si nu am avut nici o problema.
Cautatul bebeului e partea dureroasa a acestui proces, dar toate isi gasesc mai devreme sau mai tarziu puiul si asa va fi si la tine. DPC te indruma mai putin, partea asta cam iti revine tie. Apropo, te voi trece si in lista aspirantelor unde iti urez o sedere cat mai scurta.

Mergi la inceput