Viata in Germania ( 24 )

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Mamica dulce eu sunt cu viza aici si am cont la Post Bank. N-au comentat nimic. Nu stiu daca are vreo legatura faptul ca atunci cand mi-am deschis contul am si inceput sa muncesc (tocmai de aceea imi trebuia cont, pentru virarea salariului). Dc ai cont deschis in banca cred ca nu sunt probleme sa-ti faci abonament la telefon. Pe ei ii intereseaza un cont de unde sa-si primeasca lunar banii. Dar poti sa-ti cumperi telefon cu prepaycard. E o idee mai scump dar dc nu vorbesti mult la mobil scapi de taxele lunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Sa va spun cum am facut ca sa obtinem viza...
Ne-am dus hotarati la Ausländeramt si-am spus ca in octombrie ne expira viza si-am vrea sa stim ce formulare trebuiesc completate pt.Niederlassungerlaubnis...Binenteles ca habar nu aveau de nimic si ne-a cerut sa venim peste 2-3 zile pana cand se informeaza ei!
Dupa cateva zile ne-am dus cu cateva acte despre care am aflat ca ar trebui)+legea scoasa la imprimanta...Sa le fi vazut mutrele cand am aparut asa informati,hi-hi!!!
Am completat vestitele formulare albastre si unele galbene pt.o viza intermediara pana cand ne iese cea cu rezidenta(dureaza cam 2-3 luni procesarea)!
Cam asta a fost...o sa avem o gramada de drepturi acum ,mai putin cea cu votul!
Viza costa 85 euro de fiecare.

Cam atat daca mai aveti intrebari raspund cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu n-am intimpinat nici un impediment, toate notele de plata la tel. fix, mobil, etc. sint pe numele meu(din motive de Finanzamt), avem si firma deschisa tot pe numele meu, conturi in banca s.a.m.d; am viza pe termen nelimitat, nu am trecut domiciliu in strainatate pe pasaport, ca e prea departe consulatul de noi; si stau tot in NRW ca si tine mami dulce.

quote:
Originally posted by mamica dulce

[quote]

acum mai am o nelamurire,ma gandesc cum de n-am postat pana acum..fetele care sunteti cu viza in germania..puteti sa va deschideti cont in banca,sau sa faceti abonament la tel mobil
eu n-am putut face nici una din astea si de 3 ani stau si rabd fara mobil ca al meu sot nu poate face pe numele lui,din motive de punct schufa.,care nu mai este de actualitate de ani de zile dar nici nu si-a batut capul prea tare sa-l scoata,prin urmare nici rate la un tv macar nu putem face.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Salutare!
Sa va spun si eu pentru cele interesate de obtinerea Niederlassungserlaubnis-ului dupa cei 5 ani cu green-card(60 de luni in septembrie). Astazi am aluat pasapoartele cu viza pe ele, dupa o saptamana si jumatate de la depunere la Landratsamt. Cu 2 luni inainte s-au depus actele pe Arbeitsamt. A mers repede si nu am avut nevoie de viza intermediara.Fetita mea a primit viza pana in 2009, urmand sa fie prelungita pana va implini 16 ani.
Livia, sper ca v-au ajutat si informatiile primite de la noi!Bafta!

Am si eu nevoie de AJUTOR!
O problema importanta, poate aveti idee, poate stiti pe cineva care s-a confruntat asa ceva...
Sunt insarcinata in 15 saptamani. Fetita mea(4 ani) a facut Ringelrötelln, bineinteles a luat de la gradinita.
Astazi (dupa 3 saptamani de plimbat de colo-colo, de la un medic la altul, e lunga povestea...) am aflat oficial ca am fost si eu infectata cu virusul care provoaca Ringelrötelln. Stiam ca va fi asa, am avut cateva semne de boala(dureri de articulatii, ganglioni umflati) la mijlocul lui august fara sa-mi apara eruptia.
Din ce am citit eu, caci medicul meu mi-a spus verde in fata ca nu a avut nici un caz ca asta toata activitatea lui si habar n-avea (si nu e un tinerel, are 50 si) e periculos pt fat( malformatii ale inimii, anemie severa,hydrops fetalis).
Aici e un articol f.bine documentat:
http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/artikel.asp?id=27694
Am luat legatura cu autoarea, o d-na prog.dr. la univ din Regensburg.
Va trebui sa fac doppler ultraschall saptamanal caci bb poate fi afectat pana aproape de sfasitul sarcinii, analiza sangelui fetal din cordonul ombilical si in caz de anemie transfuzie de sange intrauterin.
Mi-a recomandat unde sa ma duc in München si am programare pt marti.
Hai ca m-am lungit cam mult...
Intrebarea mea e daca ati auzit de asemenea problema si stiti cumva ce s-a intamplat cu bebe? In Ro, nu stie nimeni nimic...
Am nevoie de orice informatie, va rog mult!

Scuze ca m-am intins atat!
Numai bine!

Catrinel 14+2 si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cat, eu nu stiu nici macar ce boala e asta, cum se numeste in romaneste? dar voiam sa-ti spun ca daca te pot ajuta cu ceva info pt cand vii in München, iti stau la dispozitie. Multa sanatate si nu intra in panica, poate nu va fi nimic pana la urma! Noi iti tinem pumnii sa fie bine.

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Felicitari celor ce ati obtinut niederlassung-ul! Noi mai spre sfirsitul lunii depunem actele.Ne expira viza pe 5 oct, sper ca sfirsitul lunii sept. nu e prea tirziu.
Cat nu am auzit de boala asta in Ro.Dar scrie pe net ca numai 5% din cazuri se ajunge la anemie severa.Eu iti tin pumnii si iti doresc un bb sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

mamica dulce( vezi, de data aceasta am scris corect,nu ca prima data cand am scris...mamaica ), eu zic sa mai incerci pt ca normal nu tre´ sa ai probleme.uite,imi aduc aminte ca primul cont mi l-am deschis aici pana nu am fost casatorita.mai aveam 2 luni pana la cununie,eram aici si mi-am deschis un cont cu numele de fata,dupa casatorie am schimbat numele,fara probleme.apoi cu telefonul e la fel,nu ar trebui sa ai probleme,iar daca chiar nu poti cu contract,poti sa ai nr cu cartela pe care o incarci.succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

quote:
Originally posted by Cat

Am si eu nevoie de AJUTOR!
O problema importanta, poate aveti idee, poate stiti pe cineva care s-a confruntat asa ceva...
Sunt insarcinata in 15 saptamani. Fetita mea(4 ani) a facut Ringelrötelln, bineinteles a luat de la gradinita.
Astazi (dupa 3 saptamani de plimbat de colo-colo, de la un medic la altul, e lunga povestea...) am aflat oficial ca am fost si eu infectata cu virusul care provoaca Ringelrötelln. Stiam ca va fi asa, am avut cateva semne de boala(dureri de articulatii, ganglioni umflati) la mijlocul lui august fara sa-mi apara eruptia.
Din ce am citit eu, caci medicul meu mi-a spus verde in fata ca nu a avut nici un caz ca asta toata activitatea lui si habar n-avea (si nu e un tinerel, are 50 si) e periculos pt fat( malformatii ale inimii, anemie severa,hydrops fetalis).
Aici e un articol f.bine documentat:
http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/artikel.asp?id=27694
Am luat legatura cu autoarea, o d-na prog.dr. la univ din Regensburg.
Va trebui sa fac doppler ultraschall saptamanal caci bb poate fi afectat pana aproape de sfasitul sarcinii, analiza sangelui fetal din cordonul ombilical si in caz de anemie transfuzie de sange intrauterin.
Mi-a recomandat unde sa ma duc in München si am programare pt marti.
Hai ca m-am lungit cam mult...
Intrebarea mea e daca ati auzit de asemenea problema si stiti cumva ce s-a intamplat cu bebe? In Ro, nu stie nimeni nimic...
Am nevoie de orice informatie, va rog mult!

Catrinel 14+2 si Daria Maria

Catrinel, mama cind era gravida cu mine a avut tot una dintre bolile copiilor, nu mai stiu care, nu am cum sa mai aflu daca a fost pojar sau rubeola (totdeauna le-am incurcat), deasemenea nu stiu ce traducere are boala scrisa de tine mai sus in romana, dar banuiesc ca e ceva diferit. Oricum si in cazul ei au anuntat-o ca e posibil sa ma nasc cu malformatii, oarba sau debila. Spre usurarea alor mei m-am nascut doar cu un strabism. Nu stiu daca faptul ca am fost toata viata mai bolnavicioasa si mai micuta a avut legatura cu asta, presupun ca a fost mai mult legata de nutritia din perioda comunista.

Eu zic sa te linistesti si sa ai gija de tine cit mai mult. Deasemenea sa ceri cit mai multe analize (dar la cineva care se pricepe sa le interpreteze) si sa ceri o statistica a copiilor nascuti de mame care au avut boala ta: poate e vorba de numai 1% sau mai putin de copii bolnavi si nu are rostul sa te sperii... Aici in Germania, au doctorii un mare talent sa te sperie cu toate bolile si implicatiile posibile.

------------------------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Cat,sper sa nu fie chiar asa grav,sa te linistesti si sa fie totul bine!!!

Vad ca toata lumea are cont..eu nu am putut deoarece nu am nici un venit propriu (am doar card la contul sotului,asta fara probleme de la inceput,dar pe numele meu nu a fost posibil)As putea oricand sa fac cec de economii dar nu e ceea ce ma intereseaza.Nema cont-nema abo/rate etc,cum am spus andre -sotul meu - nu poate .
Acum astept sa-mi iasa dreptul de sedere definitiv si apoi fac de toate,nu mai e mult.

Pana imi expira viza mai e o luna asa ca ma duc luni la ausländerbehörde sa vad exact ce pasi am de facut. Doamne nici nu-mi vine sa cred ca imi expira viza..acum 3 ani mi se parea o vesnicie..

inca ceva..la subiectul trecut spunea crystinne ca s-a schimbat legea cu recunoscutul diplomelor univ,incepand cu ianuarie anul asta.Stie cineva ceva despre legea noua..unde se recunosc acum,la ce amtS-a schimbat doar la alea univ sau si la diploma de bac
Eu vreau sa mi se recunoasca abiturul si cat se poate din aia de fac.
Chiar luni trimit la traducator diploma de bac (o am doar in original) dar mai departe n-am idee ce si cum.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Mamica dulce,

Eu iti spun ce stiu eu : aici in Hamburg exista o institutie - Schulinformationszentrum - unde se recunosc diplomele de bac in principal.Pt.recunoasterea diplomei de facultate trebuie mai intai sa ti se recunoasca cea de bac.
Cu diploma de fac,treburile sunt incurcate, cica depinde ce vrei tu : daca vrei sa studiezi mai departe, atunci te duci la Universitate, la catedra de care ai tine tu (specializarea ta)si ei se ocupa de restul.Deci treburile aici sunt clare, primesti acasa un raspuns si atunci stii ce ai de facut.Insa mi se pare ciudat:cum ai putea stii tu ce sa studiezi (ce vrei), cand nu stii de fapt daca diploma ta e in totalitate recunoscuta?! caci nu e nimeni prost sa mai studieze o data,nu? poate ma lamuriti si pe mine fetelor?

Daca doresti sa muncesti, cica nu trebuie sa-ti recunosti diploma, pur si simplu iti cauti un job si daca esti acceptata, totul e ok.Cu alte cuvinte ramane la latitudine boss-ului.Mie mi se pare treaba asta un pic mafiota caci sunt firme care te angajeaza pe un post inferior pregatirii tale, deci implicit mai prost platit.
Nu stiu daca in aceasta situatie treburile sunt LEGIFERATE, poate ca ei iti iau actele, le trimit mai departe la un for (gen Arbeitsamt) si acestia decid daca tu, conform studiilor tale, poti ocupa acest post sau nu (si varianta asta am auzit-o).Subliniez deci, treburile astea le-am auzit de la persoane care s-au interesat deja...eu iti voi spune mai concret cum stau lucrurile cat de curand, caci si eu vreau sa-mi echivalez studiile.
Poti intreba poate la Auslandsamt? sau chiar la Uni din localitatea ta?

Pupici

Mergi la inceput