Viata in Germania ( 24 )

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Am o mare rugaminte la voi: imi puteti spune unde anume in Germania se pot gasi coloranti alimentari? Si cum se numesc acestia? Am o cunostinta care se afla acolo si vrea sa-mi cumpere dar nu stie cum se numesc sau de unde sa-i ia. Va multumesc anticipat.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mersi PanselutzaTe rog mult, chiar mi-as dori sa stiu dupa ce carti ai invatat germana la scoala. Si in situatia asta am sa merg de la 1 noiembrie la scoala normala, atunci incep cursurile dar pina atunci am sa incerc si varianta cu proful acasa, am gasit deja pe cineva, astept acum pina se termina vacanta lor. Imi trebuie un start bun ca sa pot sa am incredere in mine cu vorbitul ca dupa 2 ani si ceva de stat in germania, am ajuns sa vorbesc o amestecatura enervanta de engleza cu germana iar sotzul a exersat in timpul asta engleza de se declara super multumit de el:))). Al meu vorbeste germana fluent ca e nascut aici, insa e absolut catir incapatinat, i s-a dat creierul cu vb in engelza cu mine si gata! Cu prietenele mele vb germana, cica chiar ma intelege lumea, insa nici pe departe nu ma pot exprima ca in engleza, si o femeie tre sa poata vorbi dom'leVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena123 spune:

Buna seara fetelor.Scriu pentru prima oara pe forum cu toate ca am inceput cu cititul de mai multa vreme.Sa ma prezint pe scurt:Ermina,28 si locuiesc in München.M-am nascut in Rm.Valcea.De anul trecut sunt casatorita.Probleme au fost si inca mai sunt si asta de domeniu profesional.Am facut A.S.E si se pare ca aici nu exista nici o sansa de a ma folosi de acest lucru pe viitor.In tara nu am studiat germana.Aici merg la VHS- am ajuns la Mitellstufe 2."Buba" mea e ca acasa vorbim numai romaneste si inca nu pot spune ca sunt spontana si promta in raspunsuri date pe germana.
Acum sunt cam obosita asa ca mai scriu maine.Sper sa ma primiti printre voi.
Va urez o noapte buna si un super start in noua saptamana.
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

buna fetelor

mai trec si eu pe aici, cand am timp si ma lasa al meu bb, si va citesc.....ma rezum la citit....sau ma bucur cand ajung si asta :).....dar de data asta trebuie musai sa scriu....caci vikinga a ating o rana veche si inca deschisa la mine...."germana si cursurile ei!"
nu va mai povestesc eu toate experientele negative prin care am trecut cautand cursuri, dar vikinga iti pot spune ce am facut eu sa ma "descurc" cu vorbitul chiar daca fac greseli de gramatica mari si multe....

cand am ajuns la concluzia ca innot contra curentului.....si am epuizaz efectiv toate modalitatile ce le gasisem in oras de a invata germana (sa nu intelegeti ca am facut toate cursurile/treptele) ba din contra, am facut doar un curs pt. incepatori 30 sedinte, de la 8.30 la 12.30 cu 2 pauze a 30 minute, unde am invatat multa ruseste, sau mai multa ruseste) si un curs pregatitor pt. ZMP...m-am apucat acasa singura....cheful asta a durat numai vreo 2 luni...caci dadeam de greutati, mai ales gramatica, al meu sot nu stie sa imi explice, si m-am lasat pagubasa....am inceput sa imi cumpar carti in germana, dar usoare, cele cu doctori, cenul celor ce le gasesti la 55 de centi 1 €, si am citit. la inceput citeam o pagina si de 2-3 ori ca nu pricepeam mai nimic, acum am trecut la carti mai "grele", nu spun ca inteleg absolut toate cuv, dar ma descurc, imi trebuie tot atata timp sa citesc o carte in germana cat una in romaneste.....si sa sti ca pe mine cititiul m-a ajutat
-apoi o alta metoda a fost convorbirea gen "eu cu mine si mine cu eu"...aveam niste dialoguri de toata frumusetea....asa cum si cat ne ducea capul pe amandoua, dar erau dialoguri cu voce tare prin bucatarie, baie, la tv, cand eram singura acasa.....mi-a dat curaj sa deschid gura
-appoi am acceptat un job de aushilfe intr-un eisdille...doar pt. ocazia de a vorbi germana, si asta m-a ajutat enorm....cand m-am dus in august 2003 sa intreb de job...abia ma intelegea seful meu ce vreau...m-a acceptat..dar din cauza unor probleme de legi noi...nu am avut drept de lucru doar dupa 2 ani de sedere in de...am inceput in feb. 2004 sa lucretz,,,cand toti faceau diferenta daca vorbeau cu mine sau intre ei....cu mine rar, uneori repeteau de 2 ori, si hochdeutsch, in august 2004...deja nimeni nu se mai gandea ca sunt si eu in preajma....se vorbea normal...ba chiar dialect...
si ca un sfat....(nu stiu in ce stadiu de curaj/nu cunostinte iesti/)dar la mine cel putin...am vazut ca nu puteam da raspunsuri spontane atat timp cat gandeam in romaneste si vroiam sa traduc in germana si mai faceam si cele mai magi greseli.....asa ca am renuntat a mai gandi in ro. cand sunt intre nemti...si functioneaza

iar daca tu spui ca intelegi si f. bine...cred ca este doar o -problema de timp si curaj pana vei vorbi fluent....caci atunci cand incepi sa iti dai drumul la gura...te miri si tu cum ies cuvintele si de unde sti cuv. de care aveai impresia ca nu le sti iar daca ti-e jena sa vorbesti de fata cu cunoscutii 8na ca sunt ca astia ai mei ca fac misto de mine si greselile mele9, strainii sunt perfecti....si convorbirile telefonice la fel
eu sunam(fara intr-adevar sa ma intereseze)la diferite birouri si intrebam anumite info :)...

cam atat ca mult m-am lungit.....dar as putea sa scriu pe sub. asta lucrare de diploma.....mai ales la partea cu dezamagirea

peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58289" target="_blank">A 25-a parte!

Alex

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput