Zombie in NY

Zombie in NY | Autor: bebi

Link direct la acest mesaj

Ma gandesc si ma razgandesc de tot atatea ori. Cei care scriu aici probabil ma inteleg. Pe scurt, am sa va spun cam care-i dilema mea: am 28 ani, sunt mama singura, lucrez de 10 ani intr-o banca si de abia de anul trecut sunt sef serviciu, am un venit satisfacator datorita, in principal celui de-al doilea job.
Cunosc colegi care au plecat in America si s-au descurcat de minune. Ma gandesc ca vreau sa emigrez. Multi dintre voi poate m-ati considera nebuna pe motivul ca-s atatia care mor de foame, eu am ce-mi trebuie si totusi vreau sa plec. Ei, bine, m-am saturat de barierele de aici, de oamenii care daca vad ca scoti puztin capul isi iau un ciocan mare si te afunda mai adanc decat sperai. Vreau o viata mai buna pentru fiica mea si, de ce nu, si pentru mine.
M-am gandit ca ar fi bine sa-mi gasesc de lucru inca din tara. Ma pot ajta recomandarile de la banca unde lucrez plus recomandari de la Londra. Am experienta pe masura vechimii si invat repede.
M-am gandit la New York poate si pentru ca acolo mai am cunostinte. Deci trebuie sa-mi gasesc o slujba, numai ca nu stiu unde sa caut.Ma puteti ajuta cu informatii despre cum pot sa-mi gasesc un job acolo?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Nu stie chiar nimeni? Sau poate s-a mai discutat aici ... dar in arhiva nu gasesc nik

Help!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Bebi draga, imi pare rau ca te dezamagesc, dar daca tu vrei sa vi in America si sa lucrezi direct la banca, eventual sa-ti gasesti si postul inainte de a ateriza aici, ma tem ca este imposibil. in primul rind ca experienta ta este zero pentru ei, nu-i intereseaza daca nu ai experienta americana. apoi mai intervin studiile, care trebuie echivalate si eventual completate cu studii americane, si sa nu uitam sistemul bancar american care este complet diferit de cel romanesc. deci ori vrei neaparat in state si lucrezi ce nimeresti, ori o faci batrineste cu studii si alea alea...
toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Intaresc ceea ce ti-a spus si Adivio. Nu ai experienta americana, esti considerata incepatoare. Din pacate nu se uita la cea romaneasca mai deloc. Daca ai "pile" gasesti fara echivalarea studiilor, daca nu ai deloc in domeniul in care vrei sa lucrezi, e bine sa iti faci master-ul. Nu-i usor dpdv financiar si probabil ca nu o sa te "arunci" direct la el de cum ajungi. Nu zic ca nu se poate, dar nu cred ca asa de repede cum speri tu.

Mergi la inceput