2 bebelusi in burtica

2 bebelusi in burtica | Autor: capsunica.

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,
nu am mai postat de mult pe forum. Am revenit insa cu forte proaspete. Asadar sunt in a 24 a saptamana de sarcina, totul merge bine, fara probleme deosebite. Astept o pereche de copilasi identici, si tare nazdravani, avand in vedere ca misca de dimineata de la prima ora, si pana seara tarziu.
Am insa niste nedumeriri, si daca puteti, sa-mi spuneti cum a fost la voi, sau cum este.
Ii simt miscand diferit. Adica unul misca mai des si mai puternic decat celalalt. E adeavarat ca este o mica diferenta de greutate intre ei. La ultimul ecograf de saptamana trecuta, unul era cu aproximativ 50 grame mai mare decat celalalt, si doctorul a zis ca e perfect normal, si sa nu-mi fac griji. La voi cum? Eu sunt la prima sarcina, si nu am cu ce sa compar.
Pe de alta parte, imi fac si griji sa nu cumva sa-si incalceasca cordoanele ombilicale intre ei acolo, avand in vedere ca sunt in acelasi sac, si misca intr-una. Devin paranoica? Eu stiu ca e foarte bine daca misca mult, si sunt bebelusi activi in burtica. E semn ca sunt sanatosi. Nu e asa?
Si o alta mica problemA e ca inca nu mi-am gasit o pozitie de somn confortabila, si ma trezesc din somn de cate ori ma misc de pe o parte pe alta. Ce smecherii imi sugerati?

Sanatate si noroc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

In primul rand felicitari pt. sarcina!
Diferenta de 50g este TOTAL nesemnificativa. Faptul ca sunt gemeni nu inseamna ca trebuie sa fie chiar identici. Deci nu-ti fa probleme. Devine o problema daca unul din ei ia in greutate f.mult si celalalt stagneaza sau ia mult prea putin. Deci stai linistita.

E f. bine ca sunt activi si este normal sa nu fie LA FEL de activi. Lucas al meu dadea din maini si din picioare intruna si Mia era mult mai linistita, ea se intorcea numai din cand in cand. (stiam asta pt. ca stiam exact unde era pozitionat fiecare) Ai mei au avut placente diferite. Deci stai linistita ca nici asta nu e o problema. Si nu te mai gandi la cordonul ombilical. Mama natura stie ce are de facut si Dumnezeu te va ajuta sa nasti doi copilasi sanatosi.

Referitor la pozitia de somn, imi pare rau ca trebuie sa-ti spun ca nu exista nici o smecherie! O sa iti creasca burta tot mai mare si va fi tot mai greu sa-ti gasesti o pozitie comoda. Si eu ma trezeam de cate ori ma intorceam de pe o parte pe alta (plus ca eu prefer sa dorm pe burta si aia s-a exclus destul de devreme in sarcina). Singurul lucru care m-a ajutat pe mine (mai ales spre sfarsitul sarcinii cand eram efectiv imensa) a fost o perinita sub burta si de cate ori ma intorceam, o luam si mi-o re-aranjam sub burta. Parca era mai comod asa.

Iti doresc in continuare o sarcina usoara si bebei sanatosi. AI grija de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Stai linistita, totul suna normal, cum spune si Simov.
Pe mina ma ajuta daca puneam o perna intre picioare in prima faza si puteam dormi pe o parte. Apoi pe masura ce sarcina avansa, am ajuns sa dorm practic in sezut. In pat, dar cu o mare perna in spate, nu mai puteam intinde ... Bucura-te ca mai poti dormi intinsa !!!!
In rest, stai cit mai linistita si maninca cit mai multe fructe si legume ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Multumesc de raspunsuri. Am crezut ca nu o sa-mi raspunda nimeni. O sa incerc sa folosesc o pernuta. PAna acum citisem ca se pune intre genunchi, si am si incercat chiar, dar e total ineficienta metoda. Sub burta nu am probat inca. Acum aud prima oara.
Mirupati, saraca de tine...nu stiu cum reuseai sa dormi in sezut.
De mancat, mananc foarte bine, si am luat bine in greutate. Si tot frumusica am ramas :)))
Mie deja mi se pare ca a trecut mult timp, si mai am inca un secol de trecut. De ce trece timpul asa de greu...
Peste tot scrie cat de frumoasa este perioada sarcinii, dar vad ca realitatea nu e chiar cum am citit. Nimeni nu mi-a zis cat e de greu sa umbli cu burta mare, ca ajung sa te incomodeze propriile coaste, ca te doare coloana si shalele, si nu e nimic anormal in toate astea.
Dar totusi nu se compara cu scopul final, cand o sa fiu cea mai fericita si mai mandra mamica la 2 bebelasi. Sa-mi ajute cel de sus.

Sanatate si noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabyby spune:

buna la toate fetele.sant si eu mamaica a 2 bebelusi sant in sapt a 14 dar pot sa va spun ca pana acum o duc cam greu imi este rau non stop vomit,si mai am si o salivatie foarte puternica.oare dupa 4 luni e posibil sa scap?a mai avut cineva salivatie?va multumesc

Mergi la inceput

Capsunica: asa e, te dor toate alea si sa vezi cind iti mai creste burtica. Pe la 6-7 luni am inceput sa ma uit ori in pamint, ori in sus sa evit privirile oamenilor socati. Masinile incetineau pe strada ca la accident....
Laurabyby: si mie mi-a fost f rau, dar mi-a trecut in luna a patra. Dupa aia au inceput durerile fizice de care zice Capsunica. Dar stai linistita, raul asta de inceput trebuie sa treaca acum.

Si la amindoua: cind va e mai greu, ginditi-va cit oameni pe lumea asta n-ar da orice sa fie in locul vostru ... asta e sfatul care mi l-a dat cineva si a mers bine, ma simteam mult mai bine ... si vicerersa e valabila dupa nastere: cind cineva cu un copil o sa se plinga cit de greu ii este, spune-i sa se gindeasca la tine cu doi si o sa se simta brusc mai bine

Mergi la inceput

laurabyby felicitari. Ce tare ma bucur eu cand vad ca mai apare cate o graviduta de gemeni. Eu salivatie excesiva nu am avut. Si pe la 14 saptamani au fost ultimele spectacole ale mele de voma. Sper sa ai si tu norocul asta si sa scapi de-acum. Si sa fii atenta, ca pe la 16 saptamani incepi sa simti miscand ceva in burtica. Din momentul in care au miscat, eu nu am mai avut deloc greturi.
Mirupati, ai dreptate, ma plang cam mult. Si intr-adevar, simt cat sunt de norocoasa pt ca astept 2 bebelasi. Mai ales atunci cand vad cum mi se misca iubiteii mei in burtica, valuri, valuri, de fac tzunami acolo. E minunat.

Numai bine.
Capsunica (24+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabyby spune:

mersi mult fetele sper sa fie asa sa scap,da stiu ca trebuie sa ma astept sa miste abia astept.acum ma rog sa fie ei sanatosi si sa vina pe lume bine.sarcini usoare si voua si sa ne auzim de bine.

Mergi la inceput

Inca doua lucruri: incercati sa va odihniti cit mai mult, sa stati linistite si sa nu va obositi. Al doilea e sa incepeti sa cumparati din timp lucrurile, sa incercati sa le defalcati pe luni: intr-o luna sa luati poate hainutzele (nu trebuie prea multe in primele luni), in cealalta luna poate carutzul si tot asa. Noi am mai luat un mare vraf de pampersi pe parcursul lunilor, din toate brandurile posibile, sa le incercam pe toate sa vedem care ne place, care nu ... Ideal e sa aveti deja mai tot ce aveti nevoie in ajunul nasterii ca sa nu fiti nevoite sa alergati dupa una-alta dupa nastere ...

Mergi la inceput

Mirupati, eu mi-am programat sa incep cumparaturile din luna a7a. Abia astept sa vad patuturile acasa. Sa mai vorbesc de camasute de bebe...nebunie...in curand vom lua din fiecare cate ceva.
Daca stau si ma gandesc, incepem sa ne pregatim pentru ceva necunoscut...habar nu avem cum va fi sa fim parinti de bebelusi. Daca mi-as putea aminti cum a fost cand eram eu bebe ce bine ar fi...Totul s-ar simplifica, si eu as avea incredere ca ce fac, fac bine.

Capsunica (25+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Capsunica, ce mai faci ? da un semn ca sa stim de tine.

Maria

Mergi la inceput