Help - Botez orfan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisulina spune:

Va multumesc la toti ptr. sugestii, sunteti tare draguti !!
In momentul in care o sa ma o noua informatie o sa va scriu!!
Multumesc tare mult !
pupici dulci!

Mergi la inceput

Aissa , ai punctat bine! Sincer ... la chestia asta nu m-am gandidt, merci tare mult!Nu vreau sa botez un bebe din motivul pe care l-ai dat tu ex.(stiu ca nu a fost ceva personal), ci ptr. ca pur si simplu asta imi doresc de multe luni incoace !Bebe-ul vreau sa- l botez in biserica , asa cum cere traditia ! Vreau sa-l vizitez si sa ma ocup de el atat cit mi se va permite .Imi pare tare rau ptr ca fetita ta, Alexandra, nu a avut parte de un botez cu adevarat cestinesc !Sa fiti fericiti !
pupici dulci!
ps.Toata stima ptr. cele care au infiat , indifirent de motive !!!!

Mergi la inceput

scuze, se vede treaba sa sunt putin infometata ..cita vreme ''pap''litere !
ps.de ce imi apar toate mesajele ''ne-moderate''???Poate ptr. ca nu au fost ''moderate'' inca ?!!!??!!hihi
pupici dulci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Crisulina, in primul rand iti spun ca pana la un anumit numar de mesaje (nu stiu care) mesajele noilor veniti sunt moderate. Asta inseamna ca apar numai dupa ce le citeste si aproba un moderator. Asa ca de aceea iti apar asa.
Apoi ma bucur ca ai inteles ca nu era ceva personal cand am zis chestia aia, mai ales ca eu cam dau cu bata in balta uneori si sunt inteleasa gresit. Cat despre faptul ca vrei sa botezi la biserica...nu stiu cum se poate, mai ales daca e un copil din maternitate. Poate doar daca se face un botez de grup. Se practica intr-adevar, stiu ca si asistente din DPC mai merg si fac asa.
La noi a fost o situatie asa cum iti zic. Probabil ca in provincie se practica ce ziceam eu, habar nu am. Cert e ca atat stiu: ca a venit o doamna (mai in varsta), probabil prietena ca asistente, dr de pe acolo si a botezat-o pe Alexandra si inca un baietel abandonat care era acolo. Am cerut sa mi se dea macar certificatul de botez. Si eu mi-am botezat nepotelul in spital fiind si mi s-a dat un certificat pe care preotul a scris "s-a facut botezul pe scurt" si mi-a explicat ca daca vrem, cand iese din spital (la el era o problema medicala) putem continua botezul la biserica, cu lumanari, cum e randuiala. Si de aceea, am sperat ca si la Alexandra s-a facut la fel. Si am cerut deci acest certificat, dr a zis ca nu stie nimic, ca la ei nu se dau...ma rog. Am intrebat alti preoti si mi s-a spus ca nu se poate repeta botezul ca e pacat. Asa ca...eu nu am o dovada a botezului, nu am o poza...am doar un numar de telefon (al "nasei") scris pe o punga. Inca nu am sunat-o, nu imi vine....

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Si eu sustin parerea Aissei.
Este frumos in teorie sa botezi un copil dar daca copilul este adoptabil este un mic deserviciu facut famiiei adoptatoare.
Eu mi-am gasit copilul botezat si cu turta taiata si desi am aflat cine este nasa fetitei si am sunat-o de cateva nu am reusit sa ne intalnim pentru ca avea altceva mai urgent.
Asta pot sa inteleg pana la un punct dar problema mea este ce ii voi spune eu copilului meu despre nasa lui cand eu sunt foarte implicata in viata finilor mei si el va face comparatii.
Ma tot gandesc sa ii mai tai turta odata dar sotul meu nu prea aproba acest lucru.
Inteleg acum ca a botezat-o pentru ca se zice ca este bine dar....bine este sa te si implici.
Sigur nu este cel mai grav lucru dar sincer eu sufar ca BB al meu nu are nasa. Nu ma intelegeti gresit o multime de lume s-a oferit sa o boteze dar era deja comisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Salut fete,
eu pun problema din alt unghi. Vreau sa adopt (pregatim dosarul) si am aflat ca daca botezi un bb, pentru DPC conteaza lucrul acesta si cauta sa mentina aceasta legatura dintre "noi" si bb pana la momentul in care se poate adopta copilul.
Stiti ceva in privinta asta ? Ati procedat careva asa ?

Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

cineva mi a zis ceva de o orfana de 6 luni ...par negru cret..ochi negri piele alba...vrea si ea o mamica si un tatic...
sa mor daca nu suna cu prezenntare de produse..Doamne iarta ma...dar merita si ei o sansa

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Mai fetele, de ce sa fie pacat sa o botezi a doua oara. Mai ales ca prima data a fost facuta asa cum a fost si fara nici o dovada.
Va spun asta ca si eu am discutat cu un preot aici. Fata mea fiind nascuta in US, nu voiam sa o iau pe avion fara sa fie botezata. Aveam eu fixul acesta. Dar de asemenea nu voiam sa nu participe si bunicii la asa ceva, asa ca am intrebat preotul daca se pot face doua botezuri. Si mi-a spus ca in general nu, dar ca in anumite cazuri se accepta si nu este pacat.
Noi am dus fata in tara, dar nu i-am mai facut inca un botez, caci am nimerit tocmai in post cand am fost in Romania, si acum deja va fi prea mare cand o vom lua inapoi, dar eu asa voiam, in prima instanta.
Voi faceti cum vreti.
Oricum multa admiratie pentru voi toti.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Preotii pe care i-am intrebat eu mi-au zis ca daca nu as fi stiut sau daca nu as fi fost sigura ca e botezata mi-o mai boteaza o data. Dar daca mi s-a spus ca este (si ce interes aveau oare sa minta...) e pacat.
Cum am zis mai devreme: exista posibilitatea de a boteza pe scurt. Nu ma pricep la din astea prea bine, dar in cazuri in care copilasii sunt pe moarte sau nu li se dau prea multe sanse (cum a fost Stefan al meu) se face un botez "ca sa nu moara nebotezat". Si repet ce mi-a zis preotul de la spital: daca scapa cu viata (cum a si dat Dumnezeu) se poate continua botezul la biserica, cu lumanari si chiar cu alti nasi. DAR el mi-a eliberat acest certificat de botez pe care a scris "s-a facut botezul pe scurt". Iar cand am mers la biserica am prezentat preotului certificatul si a stiut ce are de facut. Sunt niste norme de ale lor sunt sigura.
Asa ca sunt convinsa ca daca era asa efectuat (poate asa ti-au facut si tie Polux) se putea continua. Dar nu e nevoie sa se continuie, copilul considerandu-se a fi deja botezat, numai daca vrei tu la biserica etc se poate, dpdv religios e oricum botezat.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Maria,
Eu nu am inteles bine botezi copilul ce va fi al tau?
Nu stiu daca are vreo noima dar ma rog...orice pas spre copil este un pas bun.

Mergi la inceput