Fetele din America (49)
Raspunsuri - Pagina 5
Oana_B spune:
Gabi, chestia cu scosul ochilor ca gateste mai bine e adevarata, restul nu-i secret numai ca el cand sta in fata cratitii incepe se inventeze:))
Acuma serios: el zice ca dupa gusturile lui filletul mignon cel mai bun este in sange, 5 minute prajit pe o parte 5 pe alta, depinde cum ii place fiecaruia, asta la modul simplu ca poti sa ii pui tot felul de sosuri si mirodenii pe langa. Se mai inspira de pe foodnetwork uneori pentru retete, sunt multe cu fillet mignon.
Oana_B
ciuf spune:
Uite mi-am intrebat si eu sotul cum face friptura. Ca numai asta stie sa o faca, dar ii iese super.
Intai incinge bine de tot gratarul. Apoi depinde de grosimea bucatii de carne.
Daca e mai groasa, o lasi cam 6 min. pe-o parte, 6 pe cealalata, dar la foc maxim. Cica carnea de vita se face la foc mai repede, ca daca o faci ca si carnea de pui se intareste.
Daca bucata e mai subtire, 5 min. pe-o parte, 5 pe cealalta.
Pofta buna.
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
oana0204 spune:
Fetelor am ajuns si noi acasa ieri. Va multumim pentru cuvintele voastre calde si felicitari. A fost cumplit de greu dar a meritat. Pentru ca bebelusul meu nu putea cobora nici macar sa fie scos cu vacuum-ul desi eram dilatata la maxim, dupa 6 ore de dureri groaznice si impins de imi iesisera ochii ca la melc, dupa 2 epidurale cu extensii cu tot, o rahi-epidurala si o generala, a venit pe lume prin cezariana scumpul meu baietel Andrew Justin. Mi-am dorit enorm de mult sa nasc vaginal dar nu s-a putut. Acum ma lupt cu depresia postnatala provocata de intarzierea lapticului si acum cand a venit este putin si bebelusul e lenes, s-a invatat cu sticluta. Speram sa imi revin repede si sa pot fi o mama buna si puternica pentru puiutul meu. Puteti vedea si cateva pozici in albumul Andrew de la webshots.
Va pupam,
Oana D & AndrewFoto
ANDRUSHKA spune:
Fetelor, sper ca ati petrecut bine "Ziua Muncii", deaca se poate cu huzureala si papica buna.Idem here.
Oana, sa-ti traiasca flacaul, iar tu esti o curajoasa, pe cuvant, ce descrii tu acolo mi-a ridicat parul in cap.Dar s-a terminat cu bine, asta conteaza.
In alta ordine de idei...
Aseara ascultam povestile de "groaza" ale unei prietene romance care s-a dus in audienta la consulul roman din Chicago,( de fapt la o anumita perioada de timp acesta se deplaseaza la consulatul din Detroit pentru a rezolva problemele amaratilor de pe aici).Am incercat sa ma uit pe pagina consulatului, dar nu cred ca este updated, ca ea mi-a spus ca este vorba de o doamna consul, Doina Nu-Stiu_Cum, iar pe pagina oficiala apare un domn George Predescu - barbat bine, de altfel.:) Well, ce mi-a spus fatuca asta m-a indignat si m-a speriat pentru ca urmeaza sa ma duc in audienta pentru aceeasi procura pe care a solicitat-o si ea. Deci, doamna consul mai intai se enerveaza cu un domn american, (sotul unei doamne romance), care a avut tupeul sa nu stie a glasui in limba noastra romaneasca. Doamna consul-care nu vorbeste engleza (!!!!) il da afara pe american. Acesta cheama politia. Situatia se aplaneaza cumva in spatele usilor inchise. In timpul asta oamenii asteapta cu jalba in protap in anticamera. Prietena mea avea numarul 30 si ceva. pana la ora 2 pm servisera numa' pana la numarul 7 pentru ca foarte multi intrau peste rand. ii vine randul si spune ca are interviu pentru green card dupa 8 ani de stat aici ilegal si-i trebuie pasaportul, doamnei ii sare mustarul si declama pe un ton de necalificat "cine crezi tu ca-ti face pasaport in doua luni, ha? Amana-ti interviul ca daca ai asteptat 8 ani, nu mori daca mai astepti unul!" In final, ii semneaza procura, apoi o charguieste cu 50 de $ in plus ca cica a fost "caz urgent". Asta plateste fara sa zica malc, pentru ca nu vrea s-o mai supere, iar la plecare- asta pe mine m-a facut sa scot flacari pe nari- ii spune ca trebuie sa plateasca 10 dolari pentru benzina, ca s-a scumpit, si fiecare om care intra in biroul ala trebuie sa contribuie cu cei 10 $. Chitante? N-a vazut nici pentru aia 50 de $ nici ptr benzina.
O alta cunoscuta de-a noastra, mai rea de gura, a ripostat, a incercat sa explice ca asta este "nesimtire". A plecat, bineinteles, asa cum a venit, fara sa-si rezolve actele whatever avea ea sa rezolve. Hei, sa ma lamureasca si pe mine cineva...Am adormit si cineva m-a dus fara sa stiu inapoi in Romania? Nu de asta am fugit de acolo, de scarba birocratiei, a mutrelor acre de la ghisee, a cuvintelor in doi peri si ca sa nu te mai simti strivit sub autoritatea persoanei pusa acolo special ca sa te ajute pe tine? De ce sa tremure prietena mea in fata doamnei consul si sa astepte sa ajunga pana la masina ca sa traga un plans bun? Cine a pus-o pe individa asta cu fundul pe scaunul ala? Cine poate s-o indrume parinteste ca aici e America aia unde oamenii
" e " egali si unde trebuie sa vorbesti frumos si sa zambesti gales daca vrei sa-ti iei cecul de doua ori pe luna.... Nu stiu, zau, sunt foarte bulversata. Cel putin 3 persoane numai din "transa " de saptamana asta sunt decise sa faca reclamatie.Unde ar trebui sa fie reclamata, nu avem prea mare idee... O sa se rezolve ceva? Tare sunt curioasa....
Gabbriela spune:
buna,
oana bine ai revenit acasa, refacere usoara si sa iti creasca mare, sanatos si frumos mandretea de baiat. Am vazut pozele cu el, e un scump... mi-a amintit de Julian cand i-am vauzt unghile la maini.. asa mari le avea si piticotu meu.
ANDRUSHKA e ingrozitor ce povestesti tu.. nu se poate asa ceva aici... nu conteaza ca e doamna consul trebuie sa i se adreseze cu potitete fetei.. nu se poate lua masuri nu mai sunt altiiin situatia asta si sa depuneti o plangere?
O zi buna
Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)
Siminaf spune:
Pai sint angajati ai statului roman! Si se cred in continuare in Ro! Dar chiar nimeni nu le face vreo reclamatie, ceva?!? Ca o semnez si eu, chiar daca nu am avut inca de-a face cu ei!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
ANDRUSHKA spune:
In legatura cu aceeasi problema, spicuiesc de pe alt forum (cu permisiunea voastra):
Sa-ti dau un exemplu .... In timp ce stateam la coada eu am vazut-o pe "tanti" de la ghiseul consulatului roman din NY cum lua spaga de la un mosulica ... asa in vazul lumii, fara nici un pic de jena. Ghiseul era din ala ca la ambasada si nu a incaput plasa prin spatiul ala mic asa ca ea s-a cocotat pe scaun si a luat plasa pe deasupa geamului.Indifferent [:|]Indifferent [:|]
Am scris ambasadei Romaniei din Washington ca asa ceva e inacceptabil No [N]dar nici macar in ziua de azi nu am primit un raspuns. Iar "tanti" tot acolo lucreaza.
Alta opinie...
Am mers la Consulatul Roman din Chicago in mai, asta dupa ce o luna de zile am incercat sa sun.Nu s-a deranjat nimeni sa raspunda la telefon.Madame consul mi-a lasat un gust amar......da impresia ca nu prea stie ce face. Voiam sa-mi schimb pasaportul (sau sa-mi trec numele obtinut dupa casatorie).Citisem aici pe forum ca e posibil, asa ca am hotarat sa merg personal. . Mi s-a raspuns ca imi trebuie certificat de casatorie romanesc , ca ei nu mai transcriu acte, ca "s-ar putea " sa faca asta din nou "peste vreo luna" si ca cel mai bine e sa revin. I-am spus ca nu vin de la 600 mile distanta fara sa am o certitudine. Toate explicatiile mi le-a oferit printre "picaturi" . Atentia-i era indreptata spre un individ care o tot invita sa vina la el in Houston si caruia ii tot zambea. Sa ma mir ca cere bani si se comporta ca pe mosia lui taica-sau? Sa ma intreb cum de a ajuns pe Michigan Ave cand nu stie boaba de engleza?Raspunsul il stim cu totii .
Se pare ca doamna consul e incepatoare dar daca procedeaza asa cu noi la inceput, va dati seama cand se simte tare pe pozitie ce va face...Cred ca va trebui sa ma ingrijesc sa-mi platesc zeciuiala sau rupta sau taxa pe fumarit , ca inainte de 1907. Si am mai aflat ca reclamatia se poate face la Ministerul de externe, ca ei ne-au procopsit cu asa mandrete de consul...Brrr!!
anamari spune:
si eu care auzisem lucruri bune despre consulatul din Chicago...
la NY am facut o procura la sfarsitul lui iunie...consulul pare un nene cumsecade dar care nici nu stie pe ce lume traieste, nici nu are alura de consul...eu am crezut ca-i functionar...
functionara e tare infipta-tipic functionara din Romania. da pe mine tipul respectiv ma place cred, sau poate unde-s casatorita cu un american...- nu stiu de ce, ca mie mi-a facut o favoare fara sa o cer si fara sa dau mita...da cred ca daca esti intr-o situatie de genul ilegal sau venit in vizita da la munca, te ia de sus...la un nene in fata mea a tipat, era muncitor, ilegal, care avea in fine nevoie de green card...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-26
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
diana_n spune:
Fetelor,
scrieti toate intamplarile astea la www.jurnalul.ro, e site-ul ziarului "Jurnalul National". Nu stiu cate ape vor tulbura dupa ce-o sa scrie editorii lor vreo 2-3 articole acide, dar e oricum mai mult decat nimic. Nu cred ca se rezolva ceva scriind la ministerul de externe, pentru ca jocurile politice prin care tanti consul necunoscatoare de engleza a ajuns pe postul acela sunt mai mari decat va ganditi. Eu sunt aici de mai putin de 1 an si inca imi amintesc cum se rezolva treburile astea in tara.
Partea buna e ca de 2-3 ani televiziunea si ziarele chiar reusesc sa deranjeze multi oameni influenti, uneori chiar reusesc sa declanseze anchete semi-serioase, ca serioase... n-au sanse.
bafta!
Diana
Bic spune:
Andrushka, fie n-am mai intrat eu demult, fie nu ai mai fost tu pe-aici, eu tot iti spun hai noroc ca nu te-am mai "vazut" demult.
Doamne, ce poveste. Ma indignez numai citind cit de idioti pot sa fie oamenii. Si uite asa, vorba ta, imi trece mie dorul de romanshii mei...
Si, da scrieti la jurnalul sau la cotidianul, pentru ca au dorespondeti prin zona si ar putea scrie ceva.
Altfel, din seria "prostia functionarului roman" am aflat (scris la alt thread) ca pentru a-i trimite mamei laptopul de $600 pe care tocmai i l-am cumparat trebuie sa platesc o taxa vamala de.... $250. De ce? Pentru ca vamesul roman foarte inteligent nu poate taxa obiectul numit "laptop" din nomenclatorul lui decit la valoarea la care ii apare lui in tabel. Si ce daca sint mai multe preturi pe lumea asta? Ei, comedie, stie toata lumea doar: laptop-ul ii laptop si are un singur pret: $1200.
Chitanta???? "Ce chitanta, domne', nu ma prostiti voi americanii cu chitante din astea capitaliste" trebuie ca-si rid ei in barba.
DPN 31.10.05