vacanta in Italia - recomandari (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

da.. lasa mai multe ore ca sa stai linistita ... tb sa iti cumperi bilete sa te "trambalzi "cu valizele ... plus ca nu stii cit astepti masina , pina o gasesti, pina iti recuperezi valizele la baggage claim ... deciiii ia-ti timpi de rezerva chiatr dc faci mai putin de 1 ora
unul dintre linkurile autobuzului ( unul dintre ele ca sunt mai multe din cite stiu eu) ,, important e sa iesi in fata aeroportului si sa cauti autobuze cu placuta : Milano Centrale ...

http://ticketonline.malpensashuttle.it/inglese/pagine/default.cfm

pensiune completa eu n-am prea auizt in Italia decit la agriturim dar astea nu sunt la mare ci in interior .. la tara ... sau la terme cind te duci la tratament si iar nu prea sunt la mare decit parca in sudul sudului in "tocul cizmei " ...

dar nu iti trebuie caci vei gasi ce sa maninci si e mai bine sa nu fii legata de un orar si un loc fix ( chiar dc de orar cam esti legata ca aici se inchide tot la prinz) ..

la gara poti lasa bagajele costa parca 7-11 euro ( cam astea erau preturile la Bologna si Firnze unde am avut ocazia sa aflu .. la Milano nu poate fii nici mai mult nici mai putin) pt fiecare bagaj cit ar fii de mic el-- ai grija sa le incui ca e mai bine .... noaptea gara se incuie deci sa nu te nimeresti ca ajungi seara si tb sa iei tren dimineata ca o sa stai in strada cu aurolacii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Crista, esti o comoara! Iti multumesc mult de tot!
Eu sunt in tratative cu un hotel din Jesolo, ei imi cer credit card# pentru rezervare, iar eu ma codesc sa-l dau. Aici n-as ezita, dar nu stiu de ce am asa o retinere de data asta.
Mai e ceva, nu au seif in camera, ci doar unul la receptie. Cum ti se pare?

Poate mai e si altcineva interesat de preturi (hotel, demi-pensiune sau pensiune intreaga) la Jesolo sau la Bibione: am gasit cateva oferte bunisoare pe site-urile lor (www. jesolo.it si www.bibione.com); de asemenea bilete de avion cu tuifly.com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:

Noi am rezervat pe www.alloggio.it cu plata prin cartea de credit ( nu sunt probleme).
Noi mergem in Sardegna ( Sardinia) al treilea an consecutiv si este superba. Pentru fetele care vor sa mearga in Sardinia dau un sfat: uitati-va mai intai daca mai sunt locuri la vapor si cat va costa.

Sfatul meu , pentru cine vrea sa vina la mare in Italia, e ca se merita sa mergeti in insule ( Sardinia, Sicilia ) sau in Liguria si Calabria.
Aaaa si noi am rezervat all-inclusive , mic dejun, pranz, cina , sper sa fie ok .

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vacanta in Italia
kim222

Cineva m-a rugat sa-l ajut in a planui o excursie de 10-14 zile in Italia..
Ar dori sa stie cum este mai rentabil..sa cumpere biletul din US sau Ro?
Stiti agentii de turism serioase (am citit subiectul cu agentiile...dar nimeni nu a fost planuit excursie in Italia si pt atit de mult timp)in Bucuresti sau Constanta?
Se intentioneaza vizitarea rivierei italiene...
Aveti ceva sugestii? Ar trebui sa opteze pt all inclusive?...

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Olivia eu nu am vazut all inclusive in italia,doar full board. conceptul asta doar la turci este. depinde foarte mult unde vrea sa mearga si in ce perioada.
eu as recomanda charterele pentru sardinia ale celor de la marshal http://www.marshal.ro/romana/chartere-2007/sardinia sau o oferta individuala daca vor. aici ar fi varianta cu rezervari online sau vorbind cu o agentie care sa ii dea o oferta individualizata (icar in constanta, alltur in bucuresti, paralela45,etc.)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Neaparat sa isi ia biletul din US. Dupa parerea mea, in Romania inca turismul nu a ajuns la asa nivel incat agentiile sa cumpere bilete si bune si ieftine. Succes!

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Fetelor, noi pe 5 iulie plecam spre Bibione, Italia in concediu cu baietelul nostru de 1 an si 3 luni. A mai fost cineva pe acolo? Ceva sfaturi pentru noi? Mie mi-e putin teama de cum va reactona cel mic la un drum asa lung cu masina, sa nu se imbolnaverasca pe acolo (deh, asa e firea mea mai panicoasa).

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Gata, am sosit din Lido di Jesolo de la rezidenta Il Panfilo. Eu am fost foarte multumita, in mare.
Spun acum ce nu mi-a placut: pentru Petra a fost mai bine ca era nisipul asa fin pe plaja, dar mie nu mi-a placut (nisipul tulbura marea). Am avut camera orientata spre aleea pietonala si auzeam in permanenta zumzetul. Nu sunt chiar asa multe restaurante ca in Grecia si daca nu erai din timp, trebuia sa astepti sa se elibereze vreo masa. Nu erau cofetarii si "dulcegarii" pentru care sunt Italienii vestiti.
Mi-a placut ca am putut vizita Venetia, doar ca era foarte mult lume si foarte cald.
Concluzia: Pentru copii e super locatia si poate mergem si la anu' doar ca vom lua bilet printr-o agentie din strainatate, sa avem camera orientata spre mare.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ne-am intors si noi dintr-o vacanta de 2 saptamini in Italia. La origine era vorba doar de o saptamina, inchiriasem un apartament la Florenta, apoi am zis ca vizitam si Milano (2 nopti) si Venetia (3).

Milano mi-a placut mult, am gasit ca are asa, un aer de, nu rideti,Bucuresti! Cu metroul, tramvaiul ala vechi, afisele in limba romāna pt transport. Venind din Franta am fost foarte surprinsa sa vad ca italienii nu locuiesc la casa, ci la bloc. Si mi s-a parut ciudat sa vad toate imobilele inconjurate de garduri. I-am facut placere sotului si-am vizitat San Siro, iar el mi-a facut placere mie si-am intrat la Scala.

Florenta m-a dezamagit un pic. In primul rind era infernal sa circuli: o multitudine de scutere, lucrari de reparatie a soselelor, ambuteiaje la greu si, bineinteles, teroarea soferilor, sensurile interzise. Apoi era atita lume ca de-abia ne puteam misca. La Galeria Uffizzi coada era de 3 ore pe putin, iar daca faceai rezervare probabil ca stateai la coada doar 2 ore jumate. Palazzo Pitti si Palazzo Vecchio - impresionante.

Pt culturalizarea tinerei generatii pe care-am carat-o dupa noi ne-am oprit la Collodi, unde este un parc destinat lui Pinocchio. Interesant, dar foarte scump (10 euro sau asa ceva/adult).

Ne-a mai placut celebrul turn din Pisa. Sotul s-a urcat in virf, iar eu am ramas cu odraslele. Ceea ce a permis un schimb de vocalize intre protagonisti, cei mici de jos strigau "Papaa", iar cel mare de sus raspundea "Ouiiii, Julia".
In schimb n-am priceput cum municipalitatea poate lasa in paragina tocmai hotelul si barul din fata domului, imaginea era de-a dreptul dezastruoasa. Tot acolo, in Piazza dei Miracoli, am intilnit atitia francezi, incit aveam impresia ca italienii sint in vizita.

Am ajuns si la mare, linga Pisa, la Forte dei Marmi. Peisajul, muntii cu crestele acoperite de zapada, absolut superb, nici pe Coasta de Azur nu-i mai frumos. Pacat ca plaja era privata, pt 2 ore cit am stat acolo am scapat neobservati, insa am regretat ca nu erau si zone libere (sau poate ca nu am stiut noi sa le descoperim).

In Toscana, cred ca cel mai mult mi-a placut San Gimignano. Mi-a placut si Sienna. A fost o adevata expeditie sa urcam cele 400 trepte ale turnului din Piazza del Campo. Insa efortul a fost recompensat de privelistea extraordinara pe care o aveam de sus.

Plecind din Florenta, pe autostrada am ratat iesirea spre Venetia si ne-am trezit pe drumul spre Verona. Am profitat si-am vazut Arenele, regretind amar ca nu aveam posibilitatea sa vad vreo opera acolo. Si bineinteles, faimosul balcon al Julietei.

Venetia, mon amour...Ce sa mai spun, ca nu se poate povesti cit de frumos este. Codruta_grg, mai stii, poate ne-am intersectat la Lido di Jesolo, am ajuns si acolo intr-o dupa amiaza. Ba chiar, in nepasarea noastra ne-am ales si cu o amenda ca parcasem masina in zona albastra (zau ca nu vazusem!). Consecinta e ca am pierdut mult timp pina am reusit s-o platim. Copiilor le-au placut porumbeii din Piazza San Marco, i-au indopat cu porumb. Cu gondola nu ne-am plimbat pt ca imi era suficient tangajul vaporului. De asemenea, am vazut cu surprindere ca o cladire, un adevarat palazzo, poate sa fie lipita de o cladire neingrijita, cu tencuiala cazuta, uneori chiar abandonata. M-am mai intrebat daca Venetia chiar este locuita de bastinasi si nu doar de turisti. Unele imobile erau atit de apropiate incit sint sigura ca lumina nu intra niciodata in camere. Ca sa nu mai vorbim de mirosul pestilential din unele pasaje de trecere. Dar cred ca si asta foace parte din sarmul Venetiei, stradutele mici, pe care mergi, fara sa stii daca la capat dai de o alta strada sau de un canal.

Ei, si dupa zilele astea petrecute la soare, ne-am intors aici, la 15 grade mai putin si ploaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Noi (consortul et moi) plecam in Sardinia (Alghero) in octombrie. Vom sta o saptamana, am inchiriat un apartament in Alghero si ne gandim sa inchiriem si o masina, sa ne putem deplasa prin zona. Aveti oarece recomandari, ce ar fi de vazut, locuri bune de plaja, restaurante frumusele? Camelia, vad ca esti la a treia vizita in Sardinia, deci banuiesc ca "merita". Any tips?

Multumesc frumos,

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput