filme romanesti
Acum s-a terminat "Cuibul de viespi" pe care l-am revazut cu aceeasi placere ca si prima data si ma gandeam sa discutam despre filmele si serialele romanesti care ne-au placut in mod special.
Imi cer scuze daca a mai fost deschis un astfel de subiect.
Raspunsuri
Donia spune:
Eliza, cand am citit titlul subiectului m-am gandit instantaneu la "Cuibul de viespi". Si ce surpriza sa vad ca de filmul asta ai scris si tu! L-am vazut si eu de cateva ori cand eram in Romania si acum ii duc dorul, nu stiu cand si cum voi reusi sa-l mai vad. Gheorghe Dinica imi place mult, si nu numai in "Cuibul de viespi", de fapt, ce lucru minunat e sa pot sa-mi reamintesc replicile lui, il si vad cu ochii mintii.
"Actorul si salbaticii" e iarasi un film care imi place mult, pot sa-l revad de nu stiu cate ori, dar la fel... nu stiu cand si cum voi avea ocazia. "Operatiunea monstrul" e si el in top.
De multe filme frumoase imi aduc aminte cu placere: "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte", "Blestemul iubirii, blestemul pamantului", "Proba de microfon", "Pas in doi", "Iacob", multe... "Veronica", "Maria Mirabela", "Mama", filmele cu haiduci... sa ma opreasca cineva...!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
ELIZA MIRON spune:
Mai este seria "Liceenii" care ne-a incantat adolescenta si comedia spumoasa "Nea Marin-miliardar"...
Donia spune:
Eliza, la aparitia "Liceenilor" eu deja eram "lovita" de "Declaratie de dragoste", asa ca i-am ramas fidela.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
cookie spune:
"Filantropica". Bes-ti-al!
E adevarat, nu e un film vechi, dar e unul romanesc si bun.
Parerea mea!
Dintre cele de "dinainte", mi-au marcat in mod clar adolescenta "Declaratie..." si "Liceenii".
Cele de dupa..."Liceenii rock'n'roll" si "liceenii in alerta"...cam trase de par si fortate...in directia libertatilor proaspat achizitionate dupa '89.
gen68 spune:
subscriu si eu la "Cuibul de viespi".
mai imi place si "Titanic-vals". si cel cu Birlic si cel cu Dem Radulescu.
plus seria BD-urilor: "fa-te om, fa-te om, alunga gandul necistit"
sau "Toate panzele sus"
kisstherain999 spune:
Sunt fan Sergiu Nicolaescu
Orient Express, Micea, Dacii, Cu mainile curate, Nemuitorii, Mihai Viteazul, Osanda, Ciulendra, Ringul ...
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
Rayuela spune:
De ce trag clopotele ,Mitica?
Balantza
Astea sint preferatele mele,fara discutie!
Am si o intrebare:stiti cumva de unde pot face rost de filmul "Morometii"?l-am cautat in concediu peste tot in Bucuresti,in Brasov,dar nu a fost chip sa-l gasesc.
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
Oana spune:
In ultima vreme am revazut multe filme de toate felurile si romanesti inclusiv. Mie imi plac dintre cele vechi cele istorice Dacii, Columna, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, etc. si cele dupa romane clasice Ion, Morometii, Moara cu noroc, etc.
Iar cat priveste cele facute dupa revolutie nu prea imi plac pentru ca au multa violenta si injuraturi. (de! s-a dat liber ...)
Singurele care mi-au placut cat de cat dintre cele de dupa revolutie au fost Orient Express (si eu sunt fan Sergiu Nicolaescu) si Occident.
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Poze
oana5874@yahoo.com