Unde gresim, unde gresesc?
Raspunsuri - Pagina 3
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by urziceanu
Femeile care pota vea copii in mod natural nu constientizeaza cat de greu ne este noua sa trecem peste acesta trauma psihica,nu stiu ce insemna ca luna de luna sa astepti ca ...doar...doar.Nu stiu ce inseamna taratamente,inseminari,FIV-uri nereusite,nu stiu ce estea durerea provocata de esec.Si in momentul in care gasesti un pui de om care are nevoie de tine atunci cele care devin mame asa de usor ne privesc cu dispret (chiar daca de multe ori nu o arata) si nu inteleg disperarea noastra de a oferi dragoste unui pui de om caruia ii putem (cu ajutotul lui Dumnezeu!)sa-i schimbam soarta .
Dragele mele, sa stiti ca nu este mereu asa.
Eu am toata admiratia pentru eforturile voastre de a face un bebe. I-am zis de multe ori sotului drag ca eu nu cred ca as fi in stare sa rezist si sa fac tot ceea ce faceti voi pt un copilas. Atat chin, atatea asteptari, de cele mai multe ori dezamagiri. Nu cred ca m-ar tine nervii.
Iar adoptand: nu cred ca un OM poate sa va dispretuiasca. Nu ar avea de ce! Din contra, sa va admire pentru dragostea si caminul pe care-l daruiti.
Iar ceilalti, cei rai si prosti, nu trebuie bagati in seama. Nu se merita sa va pierdeti vremea cu ei.
Va doresc din tot sufletul sa va tineti cat mai curand copilasii in brate. Ca niste mame adevarate ce sunteti.
Bafta!
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
valiburu spune:
Ruxandra a spus multe in cateva cuvinte.
Si cei dinaintea mea au spus aproape tot. Prin natura meseriei am cunoscut multi copii si voi cunoaste in continuare. Cine spunea ca parintii naturali in general nu sunt intru totul atenti cu copii lor are dreptate. Mai multa grija ofera un parinte adoptiv copilului decat cel natural. Cred ca se dezvolta o rutina pt propriul copil, rutina pe care o dezvolti si ajungi sa-l lasi in voia sortii spunand: "atata poate"! "daca el vrea sa faca asa...", ceea ce nu-i corect. Chiar si parintii care au trecut prin teste si FIV-uri uita la un moment dat si intra iarasi in rutina.
Cand vine vorba de adoptie datoria este de 2 ori mai mare si nu iti permiti sa gafezi. Numai cine nu vrea sa cunoasca acest lucru spune alte cuvinte dureroase. Chiar zilele trecute m-am intalnit cu cineva fiind in plimbare cu Iustin si m-a intrebat: "Il iubiti?" stiind ca este copil adoptat. "Dar nu puteti avea copii d-voastra?" Eu as fi vrut sa intorc subiectul in alta parte, stiind ca sotul doamnei este un betiv notoriu si salariul i se duce la crasma doream sa o intreb: "Mai bea sotul dumneavoatra? Va mai bate?" dar nu am vrut sa fiu rea pt ca este dureros.
In principiu draga COSTI, te pui cu prostul esti mai prost decat el. Ocoleste-i si viata va dovedi multe lucruri pt cei nestiutori sau plini de prostie.
Witchie spune:
Draga Costi,
Hop si eu...
Am tot respectul pentru voi, mamele care va asteptati copiii mai mult decat noi, cele norocoase. Cand am intrat pe DC mi se spusese cu seninatate ca eu nu pot avea copii, ca sunt sterila, ca n-am nici o sansa, mai ales ca "pana la varsta asta" nu ramasesem niciodata gravida. Aveam 28 de ani si ei imi spuneau senini: niciodata.
N-am scris la aspirante. Dar am citit forumul lor si mi-am dat seama ca n-as fi in stare sa trec prin asa ceva. Apoi am descoperit forumul vostru si am intrat din cand in cand sa vad ce mai faceti, cum va mai merge, cum va cresc copilasii...
Citind povestile voastre am ajuns sa pretuiesc darul pe care Dumnezeu mi l-a facut. E nedrept ce vi se intampla, e ilogic, societatea asta e total anapoda. Stateam ieri de vorba cu aissa exact despre tema asta: adoptie, autoritati, opc, mame. Voi, cele care adoptati sunteti de doua ori mame. Mame la patrat:) SuperMame. Si sa nu lasati pe nimeni, dar pe absolut nimeni sa va scoata asta din minte.
Costi, vei ajunge la liman. Si cand copilul tau de 14 ani iti va spune ca trebuie sa bati la usa lui inainte sa intri, si cand iti va raspunde obraznic si cand te va induiosa cu o singura privire, n-ai sa iti mai amintesti zilele astea de acum. Tu vei fi tot mama lui sau a ei, dupa cum va vrea Dumnezeu.
Zarurile nu-s la noi, Costi. Doar aparent acei oameni care va vorbesc urat, care va iau peste picior, care va umilesc... doar aparent sunt ei cei care tin fraiele in mana. Aissa are dreptate: Childbirth is an act of Nature. Adoption is an act of God.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toate!
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!
danielac spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Draga Costi,
Hop si eu...
Am tot respectul pentru voi, mamele care va asteptati copiii mai mult decat noi, cele norocoase. Cand am intrat pe DC mi se spusese cu seninatate ca eu nu pot avea copii, ca sunt sterila, ca n-am nici o sansa, mai ales ca "pana la varsta asta" nu ramasesem niciodata gravida. Aveam 28 de ani si ei imi spuneau senini: niciodata.
N-am scris la aspirante. Dar am citit forumul lor si mi-am dat seama ca n-as fi in stare sa trec prin asa ceva. Apoi am descoperit forumul vostru si am intrat din cand in cand sa vad ce mai faceti, cum va mai merge, cum va cresc copilasii...
Citind povestile voastre am ajuns sa pretuiesc darul pe care Dumnezeu mi l-a facut. E nedrept ce vi se intampla, e ilogic, societatea asta e total anapoda. Stateam ieri de vorba cu aissa exact despre tema asta: adoptie, autoritati, opc, mame. Voi, cele care adoptati sunteti de doua ori mame. Mame la patrat:) SuperMame. Si sa nu lasati pe nimeni, dar pe absolut nimeni sa va scoata asta din minte.
Costi, vei ajunge la liman. Si cand copilul tau de 14 ani iti va spune ca trebuie sa bati la usa lui inainte sa intri, si cand iti va raspunde obraznic si cand te va induiosa cu o singura privire, n-ai sa iti mai amintesti zilele astea de acum. Tu vei fi tot mama lui sau a ei, dupa cum va vrea Dumnezeu.
Zarurile nu-s la noi, Costi. Doar aparent acei oameni care va vorbesc urat, care va iau peste picior, care va umilesc... doar aparent sunt ei cei care tin fraiele in mana. Aissa are dreptate: Childbirth is an act of Nature. Adoption is an act of God.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toate!
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!
Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
qsar spune:
Sincer, pe mine ma lasa rece tot felul de teorii anti-adoptie sau care ridica in slavi propria mostenire genetica... nici macar nu ma obosesc sa le iau in seama. In schimb pot sa etichetez (subiectiv, cu siguranta) o persoana in functie de prejudecatile sale... si nu-s chiar deloc indulgenta :)). Putin imi pasa ce gandesc altii despre mine, despre viata mea, despre alegerile mele; incerc doar sa traiesc frumos si curat. Mai degraba sufar atunci cand dezamagesc decat atunci cand sunt dezamagita. Sigur, nu-i chiar placut cand se gaseste cate unul mai "destept" care-si "da cu parerea" (sic!) si-ti spune tot felul de tampanii. Dar daca in mintea si-n sufletul meu sunt linistita, nu vad de ce m-ar tulbura. Cred ca nu exista formule sau standarde pentru fericire... n-am a da socoteala.
Si daca tot veni vorba, iertat sa-mi fie daca o sa va contrazic: "Voi, cele care adoptati sunteti de doua ori mame. Mame la patrat:) SuperMame. Si sa nu lasati pe nimeni, dar pe absolut nimeni sa va scoata asta din minte."
Ba deloc! Doar mame. Pur si simplu.
Q
Witchie spune:
Of, doamna Q, eu am spus din toata inima ce am spus. sa ma iertati poatetrebuia sa stau in banca mea:)
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!
qsar spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Of, doamna Q, eu am spus din toata inima ce am spus.
Pupa-te-ar mama de biluta inimoasa
Stiu ca tu (si nu numai tu) ai spus/scris din toata inima. Dar pentru mine faptul cineva ma striga MAMA este superlativul-superlativelor-absolute :)) car'va's'ca nu mai incape loc de mai mult.
Q
patri spune:
Pe mine Dumnezeu m-a binecuvantat cu 2 copii minunati, care mi-au spus MAMA, si stiu ca tot Dumnezeu ma indruma spre Patricia, pentru care voi fi tot MAMA> Eu am acest noroc, si pot sa va spun ca sentimentul de MAMA e acelas...Astept acest copil la fel si cu aceeasi nerabdare cum i-am asteptat pe cei nascuti de mine...Credeti-ma , daca n-as simti asta, n-as infia!!!
patri
Andries spune:
Sincer eu cred ca este mai usor sa fii mama naturala decat sa fii mama adoptiva. Sau cu alte cuvinte daca este al tau, facut de tine, spui asta este, frumos, destept, prost, urat, este al meu si orice tampenie ar face, orice ar putea sa spuna familia, vecinii, etc instinctul te va ajuta sa il aperi si sa il cresti.
Daca l-ai adoptat, pe langa instinct, pe langa dragoste, trebuie sa functioneze si altceva, mai multa ... nu stiu ... mai multa rabdare, mai multa intelegere, toleranta ... mie de exemplu, cu un copil adoptat, mi-ar fi frica sa nu fac un gest involuntar, sa nu-mi scape ceva, un cuvant.. nu stiu daca ma intelegeti, daca al meu pui face o tampenie il cert si il trimit la el in camera fara nici o retinere, dar daca ar fi adoptat... nu stiu daca as reactiona la fel, m-as teme sa nu ma urasca, sa nu-si piarda increderea in mine ... ceea ce stiu sigur ca nu se va intampla cu al meu. Spun tampenii??
Andries
aissa spune:
quote:
Originally posted by Andries
Daca l-ai adoptat, pe langa instinct, pe langa dragoste, trebuie sa functioneze si altceva, mai multa ... nu stiu ... mai multa rabdare, mai multa intelegere, toleranta ... mie de exemplu, cu un copil adoptat, mi-ar fi frica sa nu fac un gest involuntar, sa nu-mi scape ceva, un cuvant.. nu stiu daca ma intelegeti, daca al meu pui face o tampenie il cert si il trimit la el in camera fara nici o retinere, dar daca ar fi adoptat... nu stiu daca as reactiona la fel, m-as teme sa nu ma urasca, sa nu-si piarda increderea in mine ... ceea ce stiu sigur ca nu se va intampla cu al meu. Spun tampenii??
Scuze dar...cam da! Si copiii nostri gresesc si trebuie educati. Asa ca si noi ii certam la fel cum ii pupam si dragalim. Doar nu crezi ca traiesti cu o teama in suflet ca nu e al tau si nu ai dreptul. Probabil ca nu ai realizat inca, dar pentru noi nu e absolut nici o diferenta intre un copil nascut de noi si cei adoptati. Uita-te la Patri care are copii naturali si vrea sa adopte, si la fel oricare dintre noi daca ar ramane insarcinata si ar naste un copil al ei, sunt sigura ca nu vor face nici un fel de diferente sau favoritisme unuia sau altuia dintre copii. Cand sunt cuminti sunt felicitati, cand fac prostii sunt pusi la punct.