Diaspora: experiente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

what !? ce tot zici acolo ? nu i-tzi placea de mine ???? de mine ? my god !!!!!!!!!!! asta e prea de tot..... se vede ca am imbatrinit, oricit i-mi dau eu silintza, gata, nu mai tzine. asta este, ma duc sa caut o fringie.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
Narancea, nu-mi placea de tine ca dadeai de baut la tot DC-ul

Omu' la betie spune adevarul

Sa dam inainte!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

quote:
Originally posted by narancea

what !? ce tot zici acolo ? nu i-tzi placea de mine ???? de mine ? my god !!!!!!!!!!! asta e prea de tot..... se vede ca am imbatrinit, oricit i-mi dau eu silintza, gata, nu mai tzine. asta este, ma duc sa caut o fringie.........

ce-ai zice de un program de dezalcoolizare ?
Acu' ca te indragesc, vreau sa te ajut sa te schimbi ( nu e visul oricarei femei sa-l schimbe in bine pe cel iubit ? ).

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
Te ajuta, te sfatuiesc de bine dar totul pana la vizite si intalneli !

Laura, ma recunosc in aceasta categorie
Si stiu de ce: serile din saptamana ies din discutie, week-end-urile suntem plecati, vacantele si mai si.

Local ne vizitam din ce in ce mai rar sau sa iesim impreuna. Deoarece suntem satuli de stat in interioare in timpul saptamanii, apoi unu' vrea la iarba verde, altu' la terasa, unu' are timp de stat pana la 3 p.m., altul vrea pana seara, unu' e vegetarian, altul nu consuma dulciuri, unu' are ca si subiect favorit politica, altul avioanele, unu' vrea la safari, altu' la spectacol, se intampla ca virgula copiii sa nu se inteleaga intre ei (unii-s mai violenti) si atunci parintii aleg diverse alte variante.

D'astea in general. Si anii trec, situatia se amplifica, raman tot prietenii de demult, care, culmea, sunt stabiliti la cel putin 500 km distanta, cu care vb la telefon si-ti trimiti e-mail-uri, iar uneori dispari week-end-urile si te simti bine in compania lor.
Pe restul, ii ajutam cu sfaturi si mici servicii.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu stiu ca ma vizitez cu romani mai mult aici de cat atunci cand eram in Romania. Nici la parintii mei in casa nu tin minte sa fi fost prieteni toata ziua buna ziua. Din cand in cand, odata pe an, mai venea cate un prieten din facultate. Poate cand eram studenti era mai multa distractie, dar nu in cazul meu, care sunt din Bucuresti. Banuiesc ca cei din camin se distrau mai bine, dar alea sunt alte vremuri, nu cred ca mai are lumea timp de vizite la fel de dese cand intra in paine, cum s-ar spune. Pai vii de la servici seara, sambata trebuie sa faci curat, treburi prin casa, iar duminica poate vrei sa te odihnesti sau sa mergi la cumparaturi, eu stiu... Nu prea ramane timp de vizite multe. Doar daca iti propui asa ceva cu tot dinadinsul si faci eforturi sa te tot vizitezi. Vizitele mai rare sunt mai bune oricum, ai mai putine sanse sa te certi:)) Ca pana la urma tot te certi:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

O mana de romani s-au adunat la un restaurant, au mancat si au vorbit aiurea...ce-i cu asta? ce importanta are ca erau romani care acum traiesc in alta parte sau romani care traiesc in ro? puteau fi la fel de bine niste politicieni romani sau pur si simplu o adunatura de patronashi care traiesc in ro. Pe mine m-a mirat frustrarea care razbatea din articol, nu am inteles exact ce-l durea pe autor si unde era problema. Nu m-a lezat ceea ce a spus pentru ca nu consider ca indivizii ma reprezinta in vreun fel, nu fac parte din nici o asociatie romaneasca si nici nu intentionez sa ma lipesc la una. Nu ma intereseaza absolut deloc sa ma 'unesc' cu ceilalti diasporeni, daca ma intalnesc cu cineva o fac pentru ca imi place persoana/familia respectiva si nu pentru ca sunt romani. Nu inteleg de ce romanii trebuie sa fie uniti , uniti impotriva cui? uniti ca sa obtina...ce? tot articolul e o aiureala care nu spune de fapt nimic , imi aminteste de o intamplare cand inca eram in ro, o cunoastinta a fost disponibilizata impreuna cu mai multi colegi si erau foarte aproape de pensie, fara sanse sa gaseasca altceva de lucru, oamenii erau tristi pentru ca nu mai primeau pensia integrala. In timp ce discutau problema, cunoastinta mea a fost repezita de colegii ei cu care a lucrat cot la cot ani de zile: tu sa nu te plangi!! ca tu ai copii in strainatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

pai cu mine nu ai ce face la dezalcoolizare hahahahaha ca nu am alcool in singe ........ da-ma la degresare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

eu sunt o persoana mai entuziasta de felul meu, daca cineva are o problema sar sa-l ajut poate inainte chiar de a mi se cere ajutorul .
Cred ca romanii au spirit de gasca dar aici se cam dau dupa altii . Adica aici mi s-a atras atentia sa nu intreb pe nimeni unde lucreaza, cat castiga ( adica pe romani ) ca nu este politicos . Cand esti nou venit ai nevoie sa pui astfel de intrebari ca sa-ti idee de piata muncii, salarii, posibilitati, networking .
Iar la polul opus s-au situat niste amici stabiliti in Montreal de 3 ani care dupa primul mail pe care l-am trimis m-au sunat la telefon, au promis ca ne viziteaza intr-un we . Si bine-nteles ca ne-au intrebat daca ne-am gasit de lucru, unde si cat . Si nu m-au deranjat intrebarile lor .
Cand iesim la iarba verde duminica in jurul nostru sunt multi asiatici(gasca de macar 5 familii) , sarbi, turci, indieni . Toti in gasca . Iar daca identifici un roman incepe imediat sa vorbeasca in engleza...ca sa nu-l inoportunezi probabil .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cind eram studenta am avut o bursa in Franta si am avut ocazia sa fac un stagiu intr-o agentie de turism. O colega mi-a prezentat o cunostinta de-a ei, romānca. Doamna respectiva m-a invitat intr-o seara la ei la masa, mai venisera 2 familii tot de romāni. A fost o atmosfera simpatica, dar m-am simtit putin ciudat. Gazdele mele erau de 10 ani in Franta si ma intrebau pe mine, care eram de o luna, cum sint francezii! Se presupunea ca eu ii cunosc, doar locuiam la o studenta frantuzoaica!

Probabil ca am pastrat in subconstient jena asta, pentru ca dupa ce m-am stabilit in Franta, e drept sotul este francez, n-am cautat sa ma leg de alti romāni. O prietenie in diaspora mi se pare fortata, nu vreau sa mi-l fac prieten pe X numai pt ca locuieste cel mai aproape de mine si are aceleasi origini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca la mine in bloc s-a mutat o familie de romani Imi imaginam ca vom deveni prieteni, ne vom ajuta la nevoie, etc. I-am invitat la noi acasa, au venit de doua ori,toate bune pana aici....Dupa vreun an ne-au invitat la ei acasa, sincer va spun ca toata durata vizitei au stat cu ochii pe paharele noastre de suc ( cand le duceam la gura ) sa nu curga vreo picatura atunci cand le puneam la loc pe masaPlus ca au afirmat ca din cauza ca nu au avut masuta in sufragerie nu ne invitasera pana atunci Am spus: departe de asa oameni!!!
In Ro am foarte multi prieteni de suflet,aici prefer sa stau doar cu familia.

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput