DESPRE MARE
Ai ascultat vreodata marea la ceasul cand se tes luminile si cand in linistea inserarii se nasc sublime ganduri ? Daca pasesti spre malul marii atunci cand soarele coboara la apus descoperi o alta fata a lumii.
Cand vantul iti rasfira parul si la picioare iti adoarme un val, deschide-ti inima si sufletul iti va fi imbatat de placere.
Cand valul ce se sparge printre stanci isi topeste spuma, in urma lui se naste altul intr-o perpetua miscare ce imbratiseaza tarmul.
Cand stropii reci ti-ating faptura de ce tresari… ? Nu-i decat chemarea blanda a marii ce vrea sa te atinga si sa te sarute..
De sti privi in adancul marii, ea singura se va deschide pentru tine si-ti va aduce la picioare minunile din adancuri. Cata viata au in ele bucatile de scoica sfaramata ce si-au strigat neputincioase soarta de a fi mereu purtate pe un val. Nu vezi ca se intampla ca in viata cand se alege fir cu fir : te zbati in existenta limitata strigandu-ti durerea surda pana cand valul te prinde in spume si te arunca spre mal ?
Ai ascultat vreodata valul ce cauta sa-ti atinga picioarele intr-un dans fara incetare si parca incearca
a-ti vorbi ? Te-intrebi razand ce poate ca sa-ti spuna, dar tu nu sti ca nu-l auzi fiindca ai uitat sa-ti deschizi inima …
Deschide-ti inima si te pleaca la ruga marii de a o asculta si de ai rabdare cu ea pe valuri te va purta.
Caci marea e eterna si mii de ani trecut-au peste ea.
O viata ai, gandeste-te si nu o irosi, caci ca si valul ea nu se mai intoarce inapoi si fiecare clipa moare. Oricat ai da s-o mai intorci din drum, clipa dispare si mai ramane doar ca urma unui val, caci alta clipa e grabita
sa-ti rasucesca viata ca pe o corabie leganata-n larg…
Cate lumini si umbre nasc si mor in valuri, cate cuvinte de iubire nu poarta-n ea ascunse, marea si cate lacrimi oare tarmul i-au udat, s-au contopit cu valul si-apoi inecat in adancul ei…
Si stancile ce stau neclintite in calea valurilor cate mii de taine ale indragostitilor ascund in tacerea lor si inca ani si ani de aici incolo vor asculta soaptele noastre, rezistand in valtoare.
Prefa-ti inima in pescarus si zboara : atinge valul cu aripa ta si fura-i un strop de nemurire pentru a-l trece-n viata ta!
MONICA cu gandul la mare
pozele noastre
Raspunsuri
herra spune:
te rog, incearca sa scri din nou, fara caractere romanesti!
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
adi2003 spune:
OFF topic: Monica, azi am deschis si eu pentru prima data pagina ta web. M-a cuprins din prima un fior auzind fundalul sonor si citind ceea ce ai scris.
E unul din cele mai frumoase site-uri personale pe care le-am colindat pana in prezent.
Felicitari!
P.S. Mi-au placut tare mult aceste randuri:
"Am asteptat ca-ntr-o buna zi cineva sa deschida incet poarta catre
mine. Pana atunci am asteptat, pur si simplu si mi-am privit sufletul asezat
in palma stanga a copilariei mele. Si m-am descoperit privind prin lumini de
sunete si aripi de cocor.
Stiai ca sufletul meu miroase a albastru : miroase a mare zbuciumat de sarata,
a toporasi imbratisati timid cu ghiocei,a cascada ce taie muntele mangaind
pietrele rotunjite de freamat, miroase a trandafiri si a iubire.
Ce daca e albastru?
Timpul nu se masoara in ore, zile,
ani ci in sentimente de-o viata,in trairi de moment, in zambet de-o clipa,
zambete de copil sau de indragostit."
Stii ce mult ma regasesc in aceste cuvinte???
Multumesc
Simina
album foto1 si album foto2
herra spune:
MULTUMESC.
foarte frumos; mi s-a facut (iar, mereu si mereu) dor de mare...
m-am nascut si am copilarit/crescut la Constanta.
si imi va fi mereu dor de mare.
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
adrienne12 spune:
Monica, tu esti informatician dar ai suflet de poet. Cu toate acestea sa stii ca pagina ta personala este f. artizanala ca realizare.... probabil ca asta e primul draft sau ceva... este ca si cum un sculptor si-ar pune la vedere pt. tot globul o sculptura pe care si un elev de clasa a 8a ar putea sa o faca mai bine.... Serios, nu o spun cu rautate dar cind spui ce esti informtician si ai o pagina personala pe care si un elev de liceu ar realiza-o mai bine (caci ei acum invata HTML si Flash)... nu prea se combina...cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
Alecsia spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Monica, tu esti informatician dar ai suflet de poet. Cu toate acestea sa stii ca pagina ta personala este f. artizanala ca realizare.... probabil ca asta e primul draft sau ceva...
este ca si cum un sculptor si-ar pune la vedere pt. tot globul o sculptura pe care si un elev de clasa a 8a ar putea sa o faca mai bine.... Serios, nu o spun cu rautate dar cind spui ce esti informtician si ai o pagina personala pe care si un elev de liceu ar realiza-o mai bine (caci ei acum invata HTML si Flash)... nu prea se combina...
cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
Ce legatura are pagina personala cu subiectul? Si nici nu vad legatura intre pagina si calitatile de informatician ale Monicai...zau asa , cautati numai nod in papura.
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
adi2003 spune:
Eu sunt de vina ca am deschis discutia cu pagina personala. Am subliniat: off topic.Sincer mie tare mi-a placut ce a scris acolo si de aia nu m-am putut abtine sa nu o felicit pentru cuvintele de pe site.
Probabil Monica s-a concentrat mai mult pe partea de continut si mai putin pe partea artistica a paginii web, asa cum si-ar fi dorit altii.
Pe mine nu ma deranjeaza. Cuvintele scrise acolo mi-au patruns la suflet si mi-a fost de ajuns.
Scuze Moni...n-am vrut ca subiectul tau sa degenereze in altceva.
O zi buna tuturor!
Simina
album foto1 si album foto2
danilamonica spune:
Problema este urmatoarea: acasa nu am timp sa creez pagini de internet si site-uri..la serviciu asta a fost sigura varianta rapida si disponibila. Da sunt informatician, dar de 5 ani am renuntat la programare..nu trebuie de fapt sa ma justific de ce)..si lucrez tot pe calculator dar nu am acess la limbaje de programare ci doar la un simplu editor HTML.
Iar acasa am de crescut un baiat de 4 ani si ceva si un sot iubitor ..de mangaiat...iar sufletul meu rabufneste mai mult poetic decat informatician!
Multumiti sau nu de raspunsuri...eu tot la fel voi pastra site-ul si ma voi axa pe poezie...pt ca asta imi vine mai usor si ma intereseaza mai mult.
Monica
pozele noastre
adrienne12 spune:
Monica, imi cer scuze nu am vrut sa te critic sau sa te jignesc insa eu, ca si cititor de proza e drept, si ca programator de meserie, cu ochiul format ca sa zic asa, nu m-am putut abtine sa nu-ti atrag atentia ca realizarea artistica "omoara" puritatea continutului. Apoi cind ai declarat ca esti si informatician, nu am putut sa ma abtin. Pai scuza-ma, macar nu mai spune ce meserie ai sau ai avut. E ca si cum ti-ai da singura cu firma in cap... In locul tau, in lipsa de timp as fi pus doar un simplu chenar pe fundal sau as fi ales ceva f. pal... sau nimic pt. ca sa iasa continutul mai bine in evidenta. Asa arata totul facut din bucatele ca acele pagini artizanale facute de wizards de catre femei casnice care nu stiu boaba de html. In plus html in ziua de azi e atit de complex si performat incit sigur poti face ceva mai profesionist decit asta.... Daca nu ma crezi uita-te pe site la microsoft msdn. fa o cautare dupa html. Vei ramine afis de cite poti face cu un "simplu html". Bine eu nu am comentat nimic din viata ta si nu trebuie sa te justifici fata de mine, caci toata lumea e ocupata sau face o facultate si de fapt iubeste alt domeniu, asta nu e unusual, dar atunci nu mai spune ca esti informatician. Oi fi poeta, dar informatician in nici un caz, nu.. Gindeste-te daca as vedea pe strada un tip despre care stiu ca e mecanic care conduce o rabla din care curg toate si abia se tine, ce pot eu sa cred despre el ca mecanic? cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ratoiul spune:
Si eu "am ochiul format", ca sa zic asa . Am vazut si eu siteul cu pricina si sincer, se poate si mai rau. Nu arata el prea profesional dar nu-i bai. Cel putin poti sa citesti fara sa te doara ochii. Si dupa cum stim, "gusturile nu se discuta". Daca siteul isi atinge scopul, restul sunt detalii .
Mama, ce de offtopic... Sorry.
danilamonica spune:
Sa zicem atunci ca asa am vrut eu sa-mi arate site-ul...sau poate ca ar fi mai bine sa renunt la el de tot daca tot mi-am dat cu firma in cap???!
Nuu va ramane acolo si cand voi putea avea acces sa-l modific o voi face..pana atunci cui nu-i place sa stea deoparte..sau cine stie poate se ofera cineva sa mi-l refaca insa atunci nu va mai fi al meu si tocmai asta e ideea...ca mie inca imi place asa.. si nu astept note pt estetica lui...era o modalitate de a-mi transmite emotiile.
Cum in cartea me de munca scrie informatician nu pot sa trec o alta meserie..sorry.
Imi pare rau adrienne1 ca te-am "dezamagit" dar alta mama nu mai face!
In reste sa auzim numai de bine.
Monica
pozele noastre