Bine ati venit in Olanda !

Bine ati venit in Olanda ! | Autor: dienutagraviduta

Link direct la acest mesaj

„Lumea ma roaga adeseori sa scriu despre experienta de a creste un copil cu o deficienta – sa incerc sa ii ajut astfel pe cei care, netraind aceasta experienta unica, s-o inteleaga, sa-si imagineze cum ar fi ...
Pai e cam asa ...
Daca urmeaza sa ai un copil – asta seamana cu planificarea unei vacante fantastice – in Italia, de exemplu. Cumperi o gramada de ghiduri de calatorie si faci planuri fabuloase. Colossum-ul, David al lui Michelangelo; gondolele din Venetia. Inveti chiar si cateva cuvinte uzuale in italiana. Totul te incanta.
Dupa luni de zile de anticipare si nerabdare, soseste in sfarsit si ziua mult-asteptata. Iti faci bagajele si ... valea. Cateva ore mai tarziu, aterizeaza si avionul. Steuardesa anunta : „Bine ati venit in Olanda !”
- Olanda ! zici tu. Ce vrei sa spui cu Olanda ? Eu am luat bilete pentru Italia. Trebuia sa ajung in Italia ! Toata viata am visat sa ajung in Italia !
S-a petrecut insa o schimbare in planul de zbor. Au aterizat in Olanda si acolo trebuie sa ramai.
Important e ca nu te-au dus intr-un loc oribil, dezgustator, mizerabil, plin de mirosuri pestilentiale, ,foamete si boli. Te-au dus doar in alt loc.
Asa ca trebuie sa iesi si sa cumperi alte ghiduri de calatorie. Si sa inveti cu totul o alta limba. Si vei intalni o gramada de oameni noi, pe care altfel nu i-ai fi intalnit niciodata.
Nu e decat un alt loc. Dar, dupa ce ai stat acolo o vreme si ti-ai tras rasuflarea, te uiti in jur... Si incepi sa vezi ca Olanda are mori de vant... ca Olanda are garoafe. Olanda are pana si Rembrandt.
Dar toti pe care ii stii sunt prea ocupati sa vina si sa plece in Italia... Si toti se grozavesc cu „ce nemaipomenit de bine am petrecut acolo”. Iar tu iti vei spune tot restul vietii „Da, acolo ar fi trebuit sa ajung si eu. Pentru asta mi-am facut planurile”.
Iar suferinta asta nu o sa dispara in veci de veci ... pentru ca nerealizarea acelui vis este un esec foarte, foarte important.
Dar daca stai toata viata sa deplangi faptul ca nu te-ai dus in Italia, nu o sa fi niciodata liber sa te bucuri de ceea ce are Olanda caracteristic si incantator ...”
Emily Perl Kingsley

dienuta graviduta si bebelushul luca