Ati avut in familie gemeni??
Eu imi doresc f f mult gemeni si toata lumea si chiar unii medici mi-au spus ca trebuie sa ai ori tu ori sotul in familie gemeni ceea ce nu este cazul la noi.de accea va intreb pe cele care aveti gemeni voi ati avut genetic gemeni sau s-au mai intamplat si minuni.
Raspunsuri
irina16 spune:
Draga mea, eu am frate geaman. Acuma nu cred ca o sa am sau nu, dar din cate stiu la noi in familie a venit din 2 in 2 generatii. Bunica era din gemeni, tata nu, eu da :)
Important e sa sa fie sanatosi, Dumnezeu va sti ce va da.
Ana68 spune:
Cait...chiar vrei gemeni?!Scapi,ca faci doi o data....hehehehehe...
Iaca sa zic si eu...Am doua surori gemene....Mama le-a nascut cand avea varsta de 34 de ani....Zicese ca sarcinile gemelare au sansa de reusita mai mare dupa 30 de ani....ma rog nu-i o regula,ca eu am facut-o pe Luana la 35 si a iesit una...
Din cate imi amintesc mama mea,din ce povestea ea,avea doua matusi gemene din partea mamei ei.Dar aceste matusi nu erau surori cu bunica mea(mama mamei mele),erau verisoare.
Deci pot spune ca la mama mea gemenele au venit conform varstei,si nu conform geneticii...Sau asa cred....
Acum,dupa cum merge treaba,se pare ca nici surorile mele nu fac gemeni,cu toate ca sunt gemene,in schimb copiii nostri vor putea avea gemeni.
Aici ma refer la ai mei copii,caci iata cum sade treaba:Alexandru,baiatul meu ,are matusile(surorile mele) gemene,iar bunica lui(din partea primului meu sot) are doua surori gemene.Deci la Alex exista sanse sa aiba gemeni(din partea mea si a bunicii lui dinspre tata)....Pentru Luana sansele nu sunt mici,dar nici asa de mari ca la Alex,caci Luana are doar pe surorile mele gemene ca matusi...
Sincer,nu stiu cat ai inteles din ce am scris ,ca si eu m-am chinuit mult sa scriu cat de cat inteligibil....
Sa ai parte numai de bine si sa ti se implineasca dorinta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
laura radulescu spune:
Eu am o prietena care nu a avut gemeni in familie. Nici sotul ei. Si a nascut 2 fetite gemene. Prietena mea si-a dorit foarte mult un copil, dar din pacate a trebuit sa renunte la prima sarcina pentru ca luase niste medicamente care puteau afecta in mod ireversibil copilul. Din pacate nu stiuse ca este insarcinata si facuse o infectie urinara. Si cand a nascut gemeni a zis ca Dumnezeu a vazut-o cat a plins dupa primul copil si i l-a dat inapoi. Induiosator, nu-i asa?
Laura si bebe Cristina
Cristina_C spune:
Sarcina multiple poate sa apara si in urma tratamentului de stimulare (a ovulatiei) - parca asa am citit, nu sunt foarte sigura.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
Lorelai spune:
quote:
Originally posted by laura radulescu
cand a nascut gemeni a zis ca Dumnezeu a vazut-o cat a plins dupa primul copil si i l-a dat inapoi. Induiosator, nu-i asa?
sa stii ca asa e. eu am pierdut 4 sarcini in ultimii 5 ani si m-am rugat mult pt un bebe. Doamne-Doamne mi-a dat 2 nu unul. parca s-a induiosat de cit am suferit.
Cristina are si ea dreptate. sarcina gemelara poate aparea daca se face tratament de stimulare a ovulatiei, daca mama e in virsta, daca a mai avut alte sarcini inainte, daca sint gemeni in familie.
Lorelai
acris spune:
Draga mea,
Sotul meu este din gemeni si nu s-a nimerit sa facem gemeni. Avem o fetitza de 19 luni, dar nu se stie....hihihi
Iti dau exemplu pe soacra mea: la prima nastere a avut o fetita, iar la a doua doi baieti gemeni !!!
Asa ca nu se stie nicioadata.....
S-ar putea ca fetita noastra sa faca gemeni.
Hihihi, sa fiu bunica dubla
Sanatate si bafta!
Cristina & Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze
Monica-Elena spune:
Bunicul din partea tatei avea un frate geaman. La mine sarcina a fost obtinuta prin fertilizare in vitro si am avut bagati 4 embrioni din care s-au prins 2 iar pana la 8 sapt s-au vazut ambii la eco la 8 sapt a ramas doar unul care acum este o splendoare de baietel de 5 luni.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
Katink spune:
Bunica din partea tatalui meu (deci mama lu' tata) a nascut 2 perechi de gemeni.
Eu la inceputul sarcinii am avut 2 embrioni, dar in saptamana 8 a mai ramas unul.... din care a iesit o mandrete de fata, si coincindenta mare e ca s-a nascut de ziua strabunicii ei - despre care ti-am spus mai sus
Am uitat sa precizez ca a fost sarcina normala, pe cale naturala, ne-a iesit din prima cum se spune
Succes!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
Mik spune:
Eu am frati gemeni din prima casatorie a tatei, unchi gemeni din parte mamei, stramosi cu duiumul gemeni.
Frica mea cea mai mare era sa fac gemeni si prima intrebare la prima ecografie era : e simplu sau multiplu ? Personal nu ma vad cu 2 gemeni de 3kg fiecare in burtica !
Pe linga ce ti-au spus fetele mai sunt si superstitii : daca maninci fructe gememe cind esti tinara, faci gemeni !
Mik.
MichelleT spune:
Noi nu avem deloc gemeni in familie...si nici tratament nu am facut..surpriza a fost totala....mai ales cand asistenta ne-a spus ca stati sa vedem daca nu este si un al treilea???? atunci o bagasem pe maneca....asa ca am ajuns sa ne bucuram ca sunt doar 2!!!