Rugaciuni pentru diferite trebuinte

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bathsheba spune:

Rugaciune de priveghere

Iata, Mirele vine la miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind. Iar nevrednic este acela pe care-l va afla lenevindu-se. Vezi, dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreuiezi, pentru ca mortii sa nu te dai si afara din imparatie sa ramai. Ci te desteapta strigand: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeul nostru; pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Amin.

Mergi la inceput

Radu Gyr

Metanie

Doamne, fa din suferinta
Pod de aur, pod inalt.
Si din lacrima, velinta,
Ca pe-un pat adanc si cald.

Din lovirile nedrepte,
faguri faca-se si vin.
Din infrangeri, scari si trepte;
din caderi, urcus alpin.

Din otrava pusa-n cana,
Fa miresme ce nu pier.
Si din fiecare rana,
O cadelnita spre cer.

Si din orisice dezastru
Sau crepuscul stins in piept,
Doamne, fa lastun albastru
Si da zambet intelept.

Mergi la inceput

"Rugaciunea este o iarba de vindecare si de folos, dar, daca nu stim unde se cade s-o punem, nu vindeca boala noastra."

Sfantul Ioan Gura de Aur

Mergi la inceput

Rugaciunea femeii inainte de a naste

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toat#259; lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit.
Amin.

Mergi la inceput

Rugaciunea Sfintei Gertrude cea Mare, dictata de Domnul nostru Iisus Hristos, cu promisiunea eliber#259;rii a 1000 de suflete din purgatoriu, cu fiecare repetare

Parinte Vesnic, Iti ofer Preapretiosul Sange al Divinului T#259;u Fiu, Iisus Hristos, in unire cu Sfanta Liturghie celebrata astazi pe intregul pamant, pentru toate sufletele sfinte din purgatoriu, pentru pacatosii de pretutindeni, pentru pacatosii din Biserica Universal#259;, pentru pacatosii din apropierea mea #351;i din familia mea. Amin!
Doamne Iisuse, Sfanta Marie, va iubesc, salvati , va rog, sufletele!
(cu fiecare repetare salvezi un suflet din purgatoriu)

Mergi la inceput

Un pustnic numeste rugaciunea: "Plugaria sufletului". Potrivita este asemanarea aceasta, de vreme ce numai prin rugaciune indurarea lui Dumnezeu desteleneste sufletele noastre si numai printr-insa milostivirea lui cerescului Parinte roureaza uscaciunea inimilor omenesti si odrasleste, din pamantul lor, lanuri cu bune roade. Despre negraita ei putere si nespusul ei folos, un alt pustnic zice: "Precum vederea este mai mare decat toate simturile, asa si rugaciunea este mai mare decat toate faptele bune", vrand sa spuna prin aceste graiuri ca numai cel ce se roaga poate sa aiba si fapte bune.

Mergi la inceput

Rugaciune impotriva lui Antihrist
de Ieroschimonahul Anatolie de la Optina

Izbaveste-ma, Doamne, de ademenirea marsavului si vicleanului Antihrist, timpul caruia se apropie, si ma adaposteste de mrejele lui in pustia tainica a mantuirii Tale. Da-mi tarie #351;i barbatie neclintita sa marturisesc numele Tau cel Sfant, sa nu dau indarat de frica diavoleasca, sa nu m#259; lepad de Tine, Mantuitorul si Rascumparatorul meu, de Sfanta Ta Biserica! Doamne, da-mi, rogu-Te, ziua si noaptea, plangere si lacrimi pentru pacatele mele si fii milostiv in ceasul Strasnicei Tale Judecati! Amin.

Mergi la inceput

Epistola pentru cinstirea
patimilor Mantuitorului
pe Drumul Crucii

Aceasta scrisoare,
Binecuvantare,
Iti aduce-n cas#259;
O veste frumoasa :
De-i vei da crezamant,
Domnul nostru Cel Sfant
Te va binecuvanta
Pe tine si casa ta.

Ne-a fost data-n dar
De sfinte cu har,
Matilda, Brigita
Si Elisabeta,
Si a fost stihuita,
Pe stih potrivita,
De misionarul
Gavriil Stiharul.

Ca e bine sa stii,
Si nu te-ndoi,
Iisus a patimit,
Pe calvar a primit
Lovituri crunte :
Cinci mii patru sute
Nou#259;zeci si cinci.
Aceasta sa zici
In fiecare zi
Si bine-ti va fi.

Daca o vei transcrie
Pe alba hartie
Si de o vei tine
Pururea la tine,
Har ti va da,
Tu leac vei avea
Pentru orice boala
De-i grea sau usoara.

Si de vei mai spune
Cate-o rugaciune,
Cate-un Tatal nostru ,
De orice dezastru
Te va feri mereu,
Din cer, Dumnezeu.
Si de vei mai spune
Cate-o rugaciune
Catre Preacurata,
Painea si bucata
Iti va fi pe masa
Si lini#351;tea-n casa.

Tatal nostru care esti
si in ceruri ve#351;nicesti,
numele Tau sfant fie
Acum si-n vesnicie.
Vie-mparatia Ta,
Fac#259;-se vointa Ta
Asa–n cer si pe p#259;mant,
Precum numele Ti-e sfant.
Painea noastra spre a fi,
Da-ne-o nou#259; zi de zi.
De-am gresit, Tu, iarta-ne,
Noi iertam pe-aproapele.
Ne fereste, Dumnezeu,
De ispite si cel r#259;u.
Caci a Ta este puterea,
Impar#259;tia si vrerea,
Lauda, slava, mereu,
Caci doar Tu esti Dumnezeu.
Amin.

Bucura-te pe vecie
Cea plina de har, Marie,
Domnu-i cu tine mereu,
Cu tine-i Dumnezeu,
Esti binecuvantata,
Intre femei minunata,
Si e binecuvantat
Rodul trupului tau curat,
Care este Iisus
Fiul Celui de Sus,
O. Maica lui Dumnezeu,
Sfant#259; Marie, mereu
Roaga-te pentru noi,
P#259;catosii in nevoi,
Acum si-n ceasul mortii
Sa ne mantuim cu totii.
Amin.

Aceasta scrisoare,
Binecuvantare,
Iti aduce-n casa
O veste frumoasa :
N-o pune deoparte,
Du-o mai departe…

Mergi la inceput

Rugaciune pentru bolnavul cazut in deznadejde

Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, Care daruiesti pace multa celor ce iubesc legea Ta, ai grija de robul Tau cel bolnav care este greu incercat de deznadejde. Nori negri s-au abatut asupra sufletului sau si nu mai vede razele iubirii Tale. Cugetul sau s-a intunecat si nu se mai impartaseste de lumina Ta.
O, amara deznadejde! Cruda fiara care se napusteste asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de aparare! Numai Tu stii, Atotstiutorule, cati si-au pus capat zilelor din aceasta pricina, cati oameni au fost aruncati de acest duh rau in adancurile iadului. Sa nu ingadui ca faptura Ta sa fie inghitita de moarte, ci sa fie ridicata prin puterea Ta.
Daruieste si lui si noua, Doamne, roadele Duhului Tau cel Sfant, care sunt pacea, dragostea, indelunga rabdare, credinta, blandetea, infranarea si curatia, ca atunci cand vom parasi aceasta lume sa intram in odihna Ta cea cereasca. Amin!

Mergi la inceput

Rugaciune de pocainta
Marturisesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, Celui in Treime slavit si inchinat: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh - pacatele mele facute in toate zilele vietii mele si pana in ceasul de fata cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipaitul si cu toate simturile mele sufletesti si trupesti, prin care Te-am maniat pe Tine, Dumnezeul meu, si am nedreptatit pe aproapele. Pentru toate acestea ma simt vinovat inaintea Ta si vreau sa ma pocaiesc. De aceea, cu smerenie, ma rog: iarta-ma si ma dezleaga de toate pacatele, ca un bun si de oameni iubitor. Amin.

Mergi la inceput