Rugaciuni pentru diferite trebuinte
Pentru cei cu credinta in Dumnezeu, pentru toti cei care au nevoie de o rugaciune, in orice moment al zilei, deschid acest subiect.
Sa le avem la indemana,sa nu mai cautam atunci cand avem nevoie.
Oricine e binevenit sa aduca rugaciuni diverse, sa ceara ajutor, pentru a ne ruga impreuna!
Rugaciune incepatoare
În numele Tatălui, si al Fiului si al Sfântului Duh. Amin.
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, care pretutindenea esti, si toate le-mplinesti, vistieria bunătătilor si Dătătorule de viată, vino si te salasluieste întru noi, si ne curăteste de toată spurcăciunea, si mântuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fără-de-moarte, miluieste-ne pre noi. (de 3 ori)
Mărire Tatălui, si Fiului, si Duhului Sfânt, si acum, si pururea, si în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieste-ne pre noi. Doamne, curăteste păcatele noastre; Stăpâne, iartă fărădelegile noastre; Sfinte, cercetează si vindecă neputintele noastre, pentru Sfant Numele Tău.
Doamne, miluieste ! (de 3 ori)
Mărire Tatălui, si Fiului, si Duhului Sfânt, si acum, si pururea, si în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, care esti în ceruri, sfintească-se numele tău: vie Împărătia Ta; fie voia Ta, precum în cer, asa si pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; si ne iartă nouă păcatele noastre precum si noi iertăm gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispită, ci ne izbaveste de cel viclean.
Veniti să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu.
Veniti să ne închinăm, si să cădem la Hristos Împăratul nostru Dumnezeu.
Veniti să ne închinăm, si să cădem la însusi Hristos Împăratul si Dumnezeul nostru.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Raspunsuri
Doris-Alina spune:
Rugaciuni de dimineata
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Treime : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii : Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste,
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciune catre Sfanta Treime:
Din somn sculandu-ma, multumescu-ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga Ta rabdare nu Te-ai maniat pe mine lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele; ci ai facut iubire de oameni, dupa obicei, si in deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa maresc si sa slavesc puterea Ta. Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant in marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciunea Sfantului Macarie
Doamne, curateste-ma pe mine pacatosul, pentru ca nu am facut nimic bun in fata Ta; izbaveste-ma de cel rau si faca-se voia Ta cu mine, ca sa-mi pot deschide gura si sa pot slavi numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciune pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai mila de cel sarac si de cel pribeag, bucuria celui amarat, ajutorul celui batjocorit; vezi-mi durerea si lipsurile.
Ajuta-ma ca pe un om in deznadejde, si un pribeag ce sunt.
Tu imi stii toate necazurile, ajuta-ma dupa bunatatea ta, pentru ca nu am alt ajutor in afara de tine, care sa ma apere in veci. Amin.
Tu esti binecuvantata si preacurata Nascatoare de Dumnezeu.
Esti mai presus de heruvimi si serafimi, si noi te slavim.
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor! Amin.
Doamne miluieste. Doamne miluieste. Doamne miluieste.
Prin rugaciunile sfintilor parinti, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, ai mila de noi.
Amin.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciuni de seara
Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca, nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit, nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune la inceputul lucrului
Rugăciune la începutul lucrului
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule Unule-Născut al Tatălui celui făra de început, Tu esti Cel ce prin gura proorocului Tău David ai zis: Iesi-va omul la lucul său si la lucrarea sa până seara. Tu ai zis prin gura fericitului Pavel apostolul: cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănănce. Si iarăsi Tu ai zis prin gura Ta: Fără Mine nu puteti face nimic. Doamne, Doamne, ascult din toată inima dumnezeiestile Tale cuvinte si cu umilintă alerg la bunătatea Ta: ajută-mi mie, cu darul Tău, să săvărsesc lucrul ce încep acum:
În numele Tatălui si al Fiului si al Sfăntului Duh. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciuni la sfarsitul lucrului
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si najunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau. Te slavesc si Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine; si iarasi cazand , ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea fata de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste, si ma invredniceste in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele prea bune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciunea parintilor pentru copii
Doamne Dumnezeule, care prin stiinta Ta ai zidit pe om si i-ai dat suflare de viata, binecuvantandu-l si spunand: Fii roditor, inmulteste-te si umple pamantul; si in Cana Galileii prin Fiul Tau adevarat, ai binecuvantat cununia, si prin aceasta ai binecuvantat si nasterea de copii, cu smerenie ma rog bunatatii Tale, cerandu-Ti sa binecuvantezi si sa ai mila intotdeauna de acesti copii pe care
mi i-ai daruit. Pazeste-i de toate relele cele vazute si cele nevazute. Porunceste ingerilor Tai, sa fie intotdeauna cu ei si sa le indrepte pasii numai spre lucruri bune, ca ei sa Te preamareasca pe Tine, in toate zilele vietii lor. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune pentru sot (sotie)
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ne-ai invatat sa ne rugam tot timpul unul pentru celalalt, ceea ce facem acum cerandu-Ti mila si bunavointa, ai grija si pazeste pe sotul meu (sotia mea) de toate relele, cele vazute si cele nevazute. Da-i lui (ei) sanatate si intelepciune ca sa-si indeplineasca toate indatoririle, cele dupa vointa si porunca Ta. Pazeste-l (o) de toate ispitele carora le-ar putea cadea prada. Sprijineste-l (o) in credinta adevarata si dragoste, ca sa putem trai impreuna in cinste, si lumineaza-ne caile dupa voia Ta. Ca a Ta este puterea si slava in vecii vecilor. Amin.
Bunule Doamne, ajuta-ne sa ne amintim mereu de sfintenia casatoriei si intareste legatura noastra. Miluieste-ne ca sa putem trai vietile noastre in credinta si dragoste. Ajuta-ne sa ne intelegem si sa avem incredere unul in celalalt si departeaza de la noi certurile. Binecuvanteaza-ne si ai mila de noi, ca sa fim vrednici de imparatia Ta; ca Tu esti Preasfant, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune pentru parinti
Dumnezeu al bunatatii, care mi-ai dat parinti, prin care am avut parte de binecuvantarile Tale. Iti multumesc Tie pentru viata care mi-ai dat-o prin ei, si pentru ca le-ai dat putinta sa aiba grija de mine. Ma rog Tie, cu smerenie, pentru sanatatea si pacea lor. Indelung rabdatorule Dumnezeule, primeste multumirile mele pentru binecuvantarile date parintilor mei. Atotputernicule, ai mila de ei in continuare si iarta-le pacatele. In bunatatea Ta, rasplateste-i pentru grija si dragostea care mi-au aratat; apara-i de toate necazurile si intristarile, si da-le lor viata lunga si fericita. Binecuvanteaza-ne Doamne, ca sa facem numai ceea ce este placut in fata Ta si impreuna sa slavim numele Tau, in toate zilele noastre. Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune pentru calatorie
Doamne Iisuse Christoase, Dumnezeul nostru, cela ce esti calea, adevarul si viata si ai calatorit impreuna cu sluga Ta Iosif, precum si cu cei doi ucenici ce mergeau spre Emaus.
Stapane, calatoreste si cu mine robul Tau, binecuvantand calatoria mea.
Trimite-mi ca lui Tobie, pe Ingerul pazitor, ca sa-mi fie povatuitor si ocrotitor si sa ma fereasca nevatamat de toate intamplarile rele, ca in pace si in sanatate sa ma intorc intru ale mele si toata viata mea sa preamaresc numele Tau, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.
Amin
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune in vremuri de nevoie
Nori apasatori se aduna deasupra mea, Doamne, si amenintarea furtunii ma inspaimanta. Desi sunt in suferinta, nu ma plang impotriva Ta, Dumnezeule, pentru ca Tu esti sprijinul meu si stanca unde imi caut scaparea.
Tu Doamne cunosti necazurile mele si ai grija de mine neincetat. Cu toata suferinta mea, stiu ca ma iubesti si asta imi da tarie. Cu speranta in ajutorul si bunatatea Ta, nu ma voi lasa rapus, ci ma voi lupta cu curaj si voi fi scapat.
Tu esti Cel ce caria o pauzaste lumea si vietile oamenilor; indreapta corabia vietii mele, care acum este clatinata de valuri furioase, spre ape linistite.
Degeaba ma zbat singur impotriva furtunii, ca fara Tine nu pot face nimic.
Catre Tine ma indrept si ma rog: vino in ajutorul meu, asa cum l-ai salvat pe Petru, care venea spre Tine pe apa. Intinde-ti bratul spre mine, cum l-ai intins spre el, Dumnezeule milostiv, si salveaza-ma degraba.
Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Rugaciune de multumire
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeu milostiv si indurator, a carui dragoste pentru oameni nu are margini; ma inchin gloriei Tale cu teama si cuviosie, ca sa-Ti multumesc pentru tot ce mi-ai dat, mie robului Tau.
Glorie Tie Doamne, Te laud si iti cant, Stapane si Binefacatorule.
Din nou ingenunchez in fata Ta, ca sa iti multumesc pentru mila si bunatatea Ta, si ma rog ca si de acum inainte sa faci minuni pentru mine, pentru ca dragostea mea pentru Tine, si pentru semenii mei sa creasca.
Scapa-ma de toate relele si de toate nevoile.
Da-mi liniste si pace, in toate zilele mele, ca sa pot multumi Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor.
Amin.
DORIS siINES
POZE CU NOI