Vasile Voiculescu prozatorul

Vasile Voiculescu prozatorul | Autor: adimercedes

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma gandeam zilele astea ce mult mi-a placut proza lui Voiculescu si as fi vrut sa recitesc cateva din nuvele. Dar pe internet nu am gasit decat una . Stiu ca e mult mai cunoscut si apreciat pentru poezie, mai ales in cercurile ortodoxe, dar si in programa de bacalaureat (cel putin era acum vreo 10 ani). Si poezia lui are un suflu aparte, dar proza mi s-a pus la inima. Si, asa repede, va zic ca nu imi pot scoate din minte "Lostrita", "Pescarul Amin", "Lupta cu ingerul"...

Voua va place Voiculescu? Cititi? Stiu ca nu e la moda acum, ca alti scriitori mai mult sau mai putini contemporani au acaparat scena literara, dar totusi... Sau am eu preferinte mai ciudate?

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

daaaaaaa! si mie imi place enorm, desi n-am mai citit de mult! iubire magica era preferata mea... sau ciorba de bolovan...

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Fetelor ma faceti sa zambiti. Cand ma duc acasa am sa-mi caut volumul lui Voiculescu sa-l recitesc. Mie imi place teribil de mult proza lui fantastica - el si cu Eliade sunt in opinia mea cei mai buni-insa nu prea m-am omorat dupa poezie.Povestirile din Ultimul Berevoi, Capul de zimbru sunt deosebite.
Nenorocitii de comunisti l-au bagat la 74 de ani la inchisoare si asta l-a marcat foarte mult, si fizic si psihic.Mie Pescarul Amin mi-a placut taaare mult si mai era una....nu-mi mai amintesc bine titlul...cu o satra de tigani.

Mergi la inceput