mina cui e?
Chiar asa, va intreb, mina cui e, de atita amar de romani au fost nenorociti pe viata din cauza apelor?Poate sa fie Dumnezeu cel care le-a facut asta?Si daca da, de ce?Nu e el cel bun si milostiv?
Si daca imi veti spune ca oamenii astia platesc pentru greselile inaintasilor, asta e drept?Nu e Dumnezeu cel drept?
Nu va vine sa spuneti, scrisnind din dinti, ca nu exista nimeni acolo sus care sa ne iubeasca?
La noi asa ceva nu s-a intimplat inca,dar ochii imi sint scaldati in lacrimi cind vad ce crunt au fost loviti conationalii nostri.Si nu putem face mai nimic, decit sa dam citiva bani sau ceva hainute.
17
leea
Raspunsuri
irina.c. spune:
Draga Leea,Dumnezeu este bun si milostiv,slava Lui!Nu stiu de ce e asa o nenorocire in tara si de ce a ingaduit Domnul sa se intample toate astea,dar eu cred ca El are situatia sub control si ii are in grija pe toti cei credinciosi.Cel mai greu este sa ne incredem in Dumnezeu la necaz,dar,cel putin mie,viata mi-a aratat mereu ca tot raul e spre bine.Nu ma intreba ce bine poate sa iasa din nenorocirea asta,caci nu stiu sa-ti raspund,dar stiu sigur ca Dumnezeu ne iubeste.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
MirelaV spune:
in viata..toate se intampla cu un scop...care va fi acela..vom vedea cu siguranta. si daca nu intelegem..el tot exista.
MirelaV
pupicei pe burticei
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by MirelaV
in viata..toate se intampla cu un scop...care va fi acela..vom vedea cu siguranta. si daca nu intelegem..el tot exista.
MirelaV
pupicei pe burticei
perfect de acord, mi-as dori sa nu incepem sa speculam fiindca am putea cadea in ispite si ar fi pacat. Da, Dumnezeu e cel drept, iar noi n-o sa putem niciodata sa intelegem, fiindca pur si simplu n-o sa putem, cred ca de-aici vine si vorba "ferice de cei saraci cu duhul..."
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
gandacelu spune:
primit pe mail:
Ploaia care curge acum peste Romania sunt lacrimile stoarse din blestemele pruncilor avortati fara sansa de a fi botezati, pe care i-am mutilat si i-am ucis in ultimul deceniu.
Ploaia de acum este o binecuvantare de la Dumnezeu, care substituie focul gheenei si razboiul/atentatele care tortureaza alte natii.
Daca Dumnezeu ar fi trimis razboi sau crime, omul s-ar fi gandit ca "necioplitii" si "animalele alea atee" il martirizeaza pentru ca el este cu Hristos.
De aceea a trimis Dumnezeu ploaie, ca sa intelegem ca de la El vine, si nu de la alti oameni sau draci care ne bantuie, si ca sa intelegem ca intr-adevar mania sfanta este mare de tot de data aceasta.
Daca Dumnezeu ar opri ploaia, omul si-ar imbraca din nou metodele anticonceptionale, si-ar bate joc de Sfanta Taina a Casatoriei, si de toata Jerta lui Hristos.
Daca vreti sa iasa ceva bun, cereti de la Dumnezeu iertare pentru crimele de neimaginat pe care poporul nostru le-a savarsit impotriva micilori potentiali Hristosi. Din atatea milioane (12), destui se gaseau sa fie drepti rugatori pentru neam si stalpi ai Bisericii.
Acuzam natiile occidentale de destrabalare si perversiune. Or fi ei asa, dar nu sunt criminali ca noi. Aici suntem primii din Europa. Daca Sodoma si Gomora au fost arse cu foc din Cer pentru perversiuni sexuale, fara sa-i blasteme nimeni pe drept sau pe nedrept, oare ce va fi cu un neam de ucigasi care aduna milioane de blesteme pe dreptate, in cor?
Cereti de la Dumnezeu ca oamenii sa inteleaga de unde vine mania, pentru ca altfel mai bine ploua.
Sunt si multi nevinovati care sunt rastigniti pe nedrept datorita mizeriilor facute de altii. Iata ca satele se prapadesc, si locasurile de desfrau, adica orasele pline de discoteci si de baruri, n-au aparent nici o problema (majoritatea).
Acesti nevinovati se vor numara dimpreuna cu mucenicii si vor primi multa despagubire Cereasca, oricate pacate ar fi adunat in viata lor.
Daca doriti ca sa se opreasca mania, explicati mai departe si transmiteti din om in om sa se potoleasca lumea de la a mai ucide prunci si de a mai minti pe Hristos cu metode anticonceptionale/protective.
Adaugati in rugaciune cereri de mantuire pentru toti pruncii care ne blastama de la portile Raiului. Sa mijloceasca Maica Domnului, ca toate le poate Mila lui Dumnezeu.. inclusiv aceasta.
Copii care s-au nascut si s-au botezat si s-au imbracat in Hristos, daca se vor ruga pentru noi, au puterea de a indrepta balanta nedreptatilor spre echilibru.. si restul va face pronia divina.
Buni, rai, sa se roage, ca asa invata omul rugaciunea.
Multa nadejde la Maica Domnului... dar sa nu fortam mana lui Dumnezeu.. sa nu uitam ca mai bine este ca omul sa nu ucida decat sa se opreasca puhoaiele..
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
myrrha spune:
Mey, Gandacelule, mie mi se pare sinistru emailul ala. Promoveaza sentimente de vinovatie in grup. Ce legatura au inundatiile cu mijloacele anticonceptionale? ? Adica bietii napastuiti trebuie sa se gindeasca ca si-au meritat soarta, iar noi, astia care nu folosim mijloace contraceptionale si nici inundati nu sintem ca asa le trebuie?
Nu-mi suna bine chestia, da-o incolo.
Eu sint catolica, ortodoxismul mi se pare de multe ori neverosimil de frumos, dar cind intra in contact cu realitatea o tot da in bara, asa mi se pare mie
Iertare, nu vreau sa va supar (mai ales ca va ), da mesajul asta mi se pare tendentios... Si de ce numai copiii avortati din ultimul deceniu?
gandacelu spune:
myrrha, este un punct de vedere, nu este insasi ortodoxia in acel mesaj, e un raspuns al cuiva si o invitatie la rugaciune, o opinie, ma rog...
un dram de adevar o fi si acolo...
numa ca adevarul nu e usor de primit (intotdeauna!)
mi-am propus sa nu mai scriu la acest subiect, ca sigur iese cu
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
columbiana spune:
topicul acesta imi aminteste o istorioara citita demult, in Pateric; un om bogat, dar cu o viata intreaga traita in pacat, desfriu si tot ce putea fi in vremurile acelea viata bogatului, dar care din cind in cind isi amintea de Dumnezeu si mai dadea un banut la construirea unui templu inchinat lui....moare de batrinete, se bucura de o inmormintare crestineasca...
in paralel, un pustnic credincios, care toata viata si-o petrece cautindu-L si slujindu-L pe Domnul....are parte de o moarte infioratoare, mincat de lei, in pustiu...;
al treilea, inteleptul, il intreaba pe Dumnezeu cum e posibila atita nedreptate; raspunsul lui Dumnezeu:
celui pacatos si bogat i-am rasplatit contributia la constructia templelor cu o inmormintare crestineasca...dar asta nu-l va scuti de socoteala ce-o va da pentru pacatele din viata...;
celalalt- sihastrul- a avut si el citeva pacate, mici, de-a lungul vietii...moartea crunta a a avut-o ca plata a pacatelor, dar lui i s-a deschis usa spre Rai.......;
stiu ca este doar o istorioara, vine din traditie si nu din Biblie, din alt secol; dar esenta este ca socotelile Domnului nu se potrivesc cu ale noastre; si eu ma intreb de multe ori, " de ce, Doamne...ca nu e drept?", dar poate ca asa este drept si nu pot intelege...;
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
Adela99 spune:
ni se intampla bune si rele. putem accepta ca doar se intampla, asa fara nici un scop?
am citit despre Harold Kushner, rabin al carui fiu de 14 ani a murit. Kushner a simtit o profunda durere si nedreptate si s-a gandit ca daca Dumnezeu exista si are simtul dreptatii, dragoste si intelegere ... de ce? gandurile si le-a scris intr-o carte "When Bad Things Happen to Good People" - "Cand oamenilor buni li se intampla lucruri rele". Kushner crede in continuare in Dumnezeu, dar altfel ... nu-l mai face raspunzator pe Dumnezeu de boli, accidente si calamitati naturale ci spune ca puterea Dumnului e limitata de legile naturii si de alegerea libera a omului.
pe mine m-a socat concluzia lui: puterea Atotputernicului limitata?
cu toate experientele si dilemele mele mi se pare o teorie indrazneatza. de ce spun indrazneatza? cand am citit prima data asta, am incercat sa citesc cu voce tare si parca mi-a fost frica. de ce ne e oare frica de Dumnezeu? cand ne crestem copiii nu vrem ca lor sa le fie frica de noi ci sa ne iubeasca si sa ne respecte chiar daca ii pedepsim cateodata pentru relele facute. noua de ce ne e frica? (scuzati generalizarea)
la fel m-a socat si mail-ul gandacelului despre mania sfanta
Ioan 9, 1-38
1. Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere.
2. Si ucenicii Lui L-au intrebat, zicand: Invatatorule, cine a pacatuit; acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?
3. Iisus a raspuns: Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.
http://lecturibiblice.golia.ro/ev_duminicii/arhiva/ioan9(1la38)/pericopa.html
cautam o cauza, un scop in spatele celor intamplate si unii poate ajung la concluzia ca Dumnezeu e crud sau ca ei sunt pacatosi.
parerea ea e ca nu e nici una, nici alta.
inundatiile ... cauza? defrisarile ... defrisari=liberul arbitru? se pare ca ajung la teoria lui Kushner ... oare toate calamitatile naturale sunt provocate de fapt de noi?
casandra spune:
Eu nu m-am putut sa nu remarc ce repede au venit ploile in Moldova, dupa ce s-a intamplat la Tanacu.
Nu stiu daca are legatura sau nu, dar prea s-au intamplat una dupa alta.
amuleta spune:
Nu cred ca are legatura. Vina este individuala.
Omul este supus la incercari. Daca nu trece prin incercari, cum s-ar putea schimba ? Stiu ca e greu sa acceptam asa ceva, din cauza ego-ului nostru. Eu sint o revoltata, de felul meu.
M-am "luptat" cu Dumnezeu de multe ori. Si, trebuie sa marturisesc cu rusine, pina nu mi-am schimbat atitudinea, n-am reusit sa fac nimic.