M-am hotarat ......adoptie (16)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

A aparut in Monitorul Oficial modificare: CAZIERUL JUDICIAR ESTE VALABIL 6 LUNI DE LA DATA PRIMIRII.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

In sfarsit se intampla un lucru bun.
Oare cand se va publica si schimbarea legii adoptiei in bine?Adica in favoarea copiilor nu impotriva lor.

Mergi la inceput

Draga Asi, la intalnirea din 2 iunie organizata de Jurnalul National prin Adriana, reprezentantii autoritatilor au sfarsit prin a recunoaste ca nu se vrea nici o modificare la legea adoptiilor... Nu se vrea, nu se intentioneaza, nu va fi! Asta a fost concluzia. Ca cica suntem noi refractari la nou. Ca legea e foarte buna asa cum e, numai criticii sunt malitiosi si rau intentionati.
Deci, nu te astepta prea curand la schimbare. Cel mult sa reuseasca sa dea niste precizari in completarea legii, termene pana la care se incearca reintegrarea copilului in fam extinsa etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

In alta ordine de idei nici nu mai are cine sa schimbe legi daca se schimba guvernul, fac anticipate, etc.
Problema nu se schimba nici pentru ca legislatia este conform cu cea europeana chit ca noi nu suntem in aceeasi situatie cu statele europene la acest capitol si in conluzie nu s-a rezolvat o problema ci s-a implementat o legislatie europeana care din nefericire este in dezacord cu realitatea mioritica.
Cel mai bine este ca deocamdata sa invatam noi bine legea ca sa ii putem sili sa se miste in cadrul ei cat mai repede. Cu noua asociatie putem face lobby si sa incercam sa schimbam ceva pe la partile esentiale. Dar acest lucru nu este pentru acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Am depus dosarul la dpc pt atestat. Nu am mai asteptat scrisoarea-care nu a ajuns nici acum- ci am sunat ieri si am vb chiar cu asistenta care ne-a fost repartizata, astazi a spus ca ma suna sa vedem cum poate veni maine la noi acasa, a spus ca restul discutam cand vine la noi...

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Patri asteptam vesti!

Rozi stiu ca nu se schimba desi e mare pacat pentru ca legea e aiurea in raport cu realitatea.Ce vreau eu de fapt e sa se tina cont de "interesul superior al copilului", asa cum scrie in lege.Nu sa se incerce cu orice pret reintegrarea la nesfarsit in familii de cea ma joasa speta a micutilor care pot avea o viata normala langa noi , adevaratii lor parinti.

Poate am fost prea incisiva dar sunt atat de revoltata!

http://community.webshots.com/user/ubi19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Buna ziua tuturor fetelor,Eu am mai scris anul trecut prin decembrie cand ne-am luat atestatul.De atunci tot cautam ,si in sfarsit marti seara am gasit ceea ce ne dorim.Pitica are 4 zile,am iubit-o din prima,iar din seara aceea nu mai dormim.Ne-o dorim ffff.mult ,dar,nu se poate sa nu fie un dar.Sper sa ma iertati ca scriu atata dar am mare nevoie de un sfat.Mama a fugit din sp,la tata e linie,ea nu are buletin,si-a dat un nume si o adresa care in mod sigur sunt false din moment ce nu are buletin.Acum eu v-am citit pe voi chiar daca nu scriam ,si stiu ca nu o pot lua acasa ,de aceea v-as ruga sa ma sfatuiti un picut.Eu am vorbit deja in stanga-dreapta,ca sa o pot urmari pe micuta,unde ajunge,ce va face "mama",daca-si va mai aduce aminte de ea .Sigur ca atunci cand se va putea o vom lua in pl.de urgenta,chiar ni s-a propus,dar trebuie sa asteptam 60 zile si alte cele.Voi ce parere aveti?Va multumesc din tot sufletul,orice sfat e binevenit,eu sunt efectiv ca-n transa .De cand am strans-o pe pitica la piept mintea mea nu mai proceseaza nimic ,mi-e gandul tot la ea.Sunt convinsa ca ma intelegeti.Va pup,Minnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Minnie, sincer nu stiu ce sa iti zic. Habar nu am cum functioneaza legea noua, dar cred ca trebuie identificata mama si familia largita neaparat. Din cate stiu altfel nu se poate. Asa ca incearca totusi numele respectiv, poate da Dumnezeu sa corespunda.
Din tot sufletul iti doresc sa reusesti sa o gasesti pe "mama" si sa iei fata acasa. Daca ea e cea sortita voua vei rezolva sigur.
Sincer, mi se pare destul de dificila situatia.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Fetelor,va multumesc ca imi raspundeti.Si chiar nu ma supar daca sunteti un pic mai drastice cu mine.Ce sa va zic daca eu m-am atasat de ea din prima clipa,azi am vrut sa-i cumpar o hainuta ceva,sa merg la spital si s-o imbrac omeneste.Si sotul meu a zis ca e bine asa.Dar m-a tras mama de maneca,si mi-a zis sa nu mai merg deocamdata sa o vad ,pt.ca daca situatia nu va fi mai clara ,voi suferi.Asa incat acum doar ma interesez daca mananca ,si alte cele.
Va pup,Minnie

Mergi la inceput

Minnie, nici eu nu stiu prea bine legea noua, dar cred ca si daca numele si adresa sunt false tot trebuie sa astepti pana se declara oficial acest lucru, adica pana spune Politia ca nu exista persoana (cred!). Poate pitica nici nu are certificat de nastere, nu stiu, dar am inteles ca sunt multi copii fara "identitate" si ca dureaza foarte mult pana se misca DPC-ul + Politia. Daca iei hotararea sa o iei acasa, va trebui sa aveti nervi de otel, o incapatanare de catar si rezistenta maxima la stres, in conditiile in care va trebui sa o si cresteti pe cea mica, ceea ce uneori este obositor si consumator de nervi.
La tine este eterna dilema: ce sa fac, ce-mi spune inima sau ce-mi spune ratiunea?
Din pacate, nu stiu cate de aici am avea curaj sa te sfatuim sa iei ACUM fetita acasa, stiind ce riscuri exista si ca acest sfat iti poate influenta decizia.
Dar sunt convinsa ca toate, absolut toate, iti dorim sa-ti fie bine si ca aceasta sa fie o poveste cu happy end!

Mergi la inceput