Viata in Japonia (29)
Raspunsuri - Pagina 15
ralucami spune:
Astazi- duminica- de la 11:30 pana la 12:00 a fost o emisiune despre Romania pe BS1. Se numeste World Bazar (parca) si am prins-o astazi intamplator; mi-a atras mai mult atentia muzica populara din fundal. Am inteles ca si saptamana viitoare vor continua la aceiasi ora periplul prin Romania. Astazi au prezentat putin Bucurestiul (Arcul de Triumf, Casa Poporului) si apoi au acordat mai mult timp Ploiestiului (de fapt pietei de legume si fructe) si unei comune din jud Dambovitza. Poate ca a inceput sa imi fie dor de casa dar pe mine m-a impresionat reportajul si o sa incerc sa ma uit si data viitoare.
Rocsana felicitari pt venirea lui bebe.Sarcina usoara!
Intrebare: a vazut cineva ,pe undeva, pe la vre-un magazin on-line un micro drive de la sony de 4GB? (RHMD 4G) Trebuie sa il cumpar pt cineva si nu l-am gasit pe nicaieri, ba chiar cei de la Best Denki au facut ochii rotunzi si s-au uitat cu mirare cand i-am intrebat.
Pe kakaku.com nu este!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
devylla spune:
Buna dimineata fetelor!
Cum a fost in weekend?
Am auzit si eu de emisiunea cu Romania si cica prezinta saptamanal cate o regiune sau oras din tara,nu am apucat sa vad dar mi s-a spus ca e interesant.
Eu am avut un weekend cam agitat,a fost ziua mea si sotul cu sora au inceput sa se certe,care face tortul,care nush ce mai face,ca de ce e invitat cutarica si nu cutarica.Mda le-am zis eu sa isi gaseasca alta zi ca sa isi rezolve problemele,dar pana la urma s-au impacat si asta ma bucura ca eu eram intre ciocan si nicovala.Dupa care mi-a fost rau,asta vroiam sa va intreb,seamana ceva cu Influenza si vroiam sa stiu daca mai sunt cazuri in perioada asta a anului.
Riara cand ai timp mi-ar place sa aud povestea ta cu soacra.
Haideti ca va pup si va las ca e jaf in casa,sa ma apuc de curatenie
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
Akuma spune:
buna, la toata lumea..
am si eu o nelamurire in legatura cu ajutoarele umanitare, pe toate site-urile din romania se gasesc familii care au nevoie de de suport financiar pentru salvarea unei vieti( adult, copil), unele intr-adevar reale, altele profitind de bunatatea oamenilor, in urma unor cercetari amanuntite ale moderatorilor s-a constatat ca fiind vorba de " grupuri" formate special pentru a profita de bani din milostenia userilor, si dupa aceea impartind intre ei suma.
nu spun ca aici este vorba despre asa ceva, dar totusi unul dintre moderatori ar trebui sa faca o verificare in prealabil, deranjamentul financiar de 10-20$ nu intra in ecuatie, ci moral vorbind..
nshiro spune:
Raluca multumesc pentru felicitari! Unde statusi? In umbra sau ai fost plecata? Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceea ce ai intrebat, si eu la fel ca si cei de la Best Denki..
Deci sa inteleg ca emisiunea despre Romania va continua si duminica viitoare... sper sa nu uit pana atunci...
Akuma... "Crede si nu cerceta!" Glumesc... nu sunt in masura sa iti dau un raspuns convingator, nu am nici timp nici abilitati, dar un sfat tot iti dau. De ce nu pui post-ul tau la Discutii generale sau la Anunturi umanitare si sa vezi cate raspunsuri iti vor da fetele care se ocupa cu asa ceva si care promoveaza astfel de cazuri. Poate atunci iti vei face o parere...
rocsana si bebe chan
Akuma spune:
eu va intrebam pe voi, fetele din japonia, daca ele nu s-au gindit la asta pina acum inseamna ca nu-i nici pericol...
riara, am citit pe un alt thread ca tu trimiti in romania banii telegrafic, te rog frumos spune-mi si mie cum se procedeaza???
multumesc.
ralucami spune:
Rocsana am fost plecata in Ro si am avut si un "musafir" din Ro (chiar ieri a plecat) si de aceea am intrat mai putin.
Akuma eu in general am participat la cazurile umanitare promovate de echipa DC. Au fost cateva la numar (cazul lui Cristi Jumuga, cel al lui Mihaita, campania pt sinistrati) si am fost 100% convinsa ca tot ce s-a scris e real si ca pt oamenii respectivi orice euro inseamna enerm de mult. De fiecare data, orice etapa a donatiei a fost anuntata pe forum, s-au pus poze etc. Sa inteleg ca vrei sa donezi pt cineva si nu ai incredere? Daca da, eu propun aceiasi treaba ca si Rocsana : deschide un subiect nou la discutii generale sau la anunturi umanitare si cere mai multe detalii despre persoana respectiva. Mai mult ca sigur vre-un membru vechi de-al forumului(sau poate chiar mai multi) a(u) intrat in contact cu familia respectiva si te poate lamuri cu vre-un nr de telefon, o adresa , poze, copii ale certificatelor medicale, vre-un doctor care supravegheaza cazul etc.
Mai este cineva care s-a inscris la testul de japoneza din decembrie? Va mai luptati cu kanji? Nu vreti sa redeschidem subiectul despre lb japoneza?
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
devylla spune:
Buna fetelor!
Akuma eu am participat o singura data la un cay umanitar si nu mi+a fost frica ca banii nu vor ajunge unde trebuie.Am citit subiectul,m-am interesat.
Ralucami eu as fi bucuroasa sa se redeschida subiectul cu limb japoneza,dar mi-e teama ca sunt departe de performantele voasrte,eu deabia am terminat katakana si hiragana si m-am apucat de nivelul 4 kanji.deocamdata sunt bb,mi-e greu sa invat singurica si mi-ar prinde bine un sfat
Am si eu o intrebare pt voi daca sunteti dragute sa imi raspunde-ti.Ce magazine de mobila si accesorii casnice cunoasteti?Eu nu am gasit decat cateva magazinase de decoratiuni interioare si Nafco,mi-ar prinde foarte mult niste nume de magazine ca sa imi fac si eu o impresie de mobila ca am nevoie .
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
Akuma spune:
da, am inteles, va multumesc si felicit ca contribuiti la siguranta ajutorului dat de useri...
mai am o rugaminte la voi, problema e urmatoarea, in ianuarie intentionez sa ma duc acasa sa fac scoala de soferi, se poate obtine carnetul international pe loc sau dupa o anumita perioada???
scuzati-mi avalansa de intrebari, multumesc anticipat.
devylla spune:
quote:eu tocmai am facut scoala de soferi!Permisul international in mod normal se obtine dupa un an de vechime a permisului.Dar se mai poate obtine si prin alte modalitati(cum ar fi spaga).Dar chiar si cu permis international poti sa conduci in Japonia decat 3 luni cu permisul international.Poate ma insel,dar mie sotul meu asa mi+a spus.Si nu ramane decat sa faci 3 luni de vechime in Ro,ca sa poti conduce aici.Daca gresesc poate ma corecteaya cineva care stier mai bine.
Originally posted by Akuma
da, am inteles, va multumesc si felicit ca contribuiti la siguranta ajutorului dat de useri...
mai am o rugaminte la voi, problema e urmatoarea, in ianuarie intentionez sa ma duc acasa sa fac scoala de soferi, se poate obtine carnetul international pe loc sau dupa o anumita perioada???
scuzati-mi avalansa de intrebari, multumesc anticipat.
Acum veyi si tu....
iubirea mea
bubulinele
Sabina
Akuma spune:
devylla, multmesc pentru raspuns, te rog frumos sa ma lamuresti cu inca ceva, cit timp dureaza scoala de soferi, 2 luni sau 3 luni ?