Ma poate ajuta cineva?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu e nevoie sa insisti, cand va putea, cine care stie, iti va raspunde. Eu, de ex, nu raspund pt ca nu stiu f bine, si decat sa te induc in eroare mai bine nu scriu. Singurul lucru pe care il stiu este ca cel de urgenta dureaza mult mai putin (dupa cum ii spune si numele), parca max 2 sapt. Pt ambele exista riscul ca mama sa-si revendice copilul.
Imi pare rau, mai mult de-atat nu stiu si poate nici asta nu stiu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Silvia, recomandarea mea e sa astepti pana gasesti un copil adoptabil, daca asta doresti sa faci, sa adopti.Poti lua in plasament un copil care sa-ti fie luat de mama dupa catva timp, sau oricum mama are acces la voi si mie nu mi-ar place sa stie mama unde-i copilul, te-ar putea santaja cand ar vedea ca-l doresti. Si eu m-am gandit la solutia asta la inceput, as fi acceptat oricum numai sa am o fetita, dar acum ma gandesc ca e mai bine sa fac lucrurile asa cum trebuie, un copil il iei pt totdeauna, asa ca ce conteaza acum cateva zile, sau luni...

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Nu cred ca stiu parintii unde se afla copilul pt ca este confidential. Intr-adevar este un fel de plasament in care parintii au voie sa vada copilul. Dar la plasamentul normal este vorba de o hartie pe care mama naturala o primeste acasa sau la DPC unde apare numele unuia dintre membrii familiei adoptatoare (ori sot, ori sotie).
Si noi tot in plasament am luat copilul si stam cu grija. Cei de la DPC nu au mai spus nimic, momentan fiind totul in regula pt ei.
Dar, daca tii legatura cu ei si ei iti spun ca bebe-ul este adoptabil este bine sa mergi si pe mana lor pt ca ei cauta pana in "maduva oaselor" si nu le convine sa mai faca alt dosar pt tribunal, pt ca este alergatura. Daca iei copilul in graba cred ca poti sa ai un esec. noua ne-a spus ca plasamentul de urgenta este un caz extrem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Plasament de rgenta..se urgenteaza adoptabilitatea copilului si se baga dosarul tau imdiat la comisie, care dupa cum stii la sect 5 este satamanal, iar comisia este obligata sa raspunda de urgenta ...cam ashaceva, astaam avut si eu la Maia...au urgentat formalitatile...Cel putin asha a fost la mine

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cred ca v-am mai zis eu candva cum e cu plasamentul. Plasamentul de urgenta asa cum ii spune si numele e o masura de urgenta care se ia cu privire la copil. Pe legea veche masura plasamentului de urgenta era luata de catre directorul DPC-ului(el semna hartia) si nu in comisie, pe legea asta tot el o da dar DPC-ul e obligat sa sesizeze instanta in 48 ore de la luarea masurii iar instanta se va pronunta cu privire la necesitatea masurii si o va incuviinta sau nu. Se da atunci cand vroiai/vrei sa ai imediat copilul acasa,cand copilul se afla in pericol, era valabil 15 zile si de regula pe acesta perioada erau suspendate drepturile parintesti-deci nu exista obligativitatea comunicarii adresei la care se afla copilul.
Plasamentul simplu se acorda de catre comisie(pe legea veche), acum il incuviinteaza instanta. In cazul acestuia trebuie sa comunice adresa si numele persoanei la care se afla copilul(care poate fi asistent maternal sau nu fara a se specifica acest lucru).

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Nici unul n-are legatura cu urgentarea clarificarii situatiei juridice a copilului, sunt masuri de protectie a acestuia.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_112 spune:

Buna fetelor!
Vreau sa va spun ca sunt ce-a mai fericita mamica.Am acasa o printesa de 1 luna si jumatate.Deocamdata o am in plasament urmand ca dupa 10 august sa incep procedurile de adoptie.Este un ingerasi si ne-a schimbat viata radical.Sper sa decurga ,ca si pana acum totul foarte bine si sa ne bucuram impreuna.Sa ma scuzati daca nu am mai intrat pe forum pana acum dar de vineri de cand am luat-o acasa toata atentia noastra este indreptata spre ea.Va pup si mai vb.

Mergi la inceput

Felicitari Silvia, sa fiti sanatosi si sa va bucurati mereu unii de ceilalti.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Felicitari Silvia si sa va lumineze sufletele de acum incolo toata viata!

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Felicitari silvia_112 si sa te bucuri de printesa ta.
Tine-ne la curent cu tot ce se mai intampla.
Succes mult

Mergi la inceput