M-am hotarat ......adoptie (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

La noi din partea primariei se da 1.000.000lei, dar asta este pe plan local, caci asa au hotarat alesii nostri locali. Restul nu mai stiu, decat dupa ce spune Carmens ca ar trebui sa primim 780.000 ca la noi este plasament pt moment.
In principiu cand este vorba de drepturi nu iti spune nimeni, nimic, doar de datorii. Si pana la urma de ce sa nu beneficiez de banii astia, ca la un alt copil nu se duc ci in alta parte. Asa ca ori 200000, ori 500000, ori 1000000 sunt bine veniti si daca este ii dau eu unei mame care nu are posibilitati. Daca te lasi in voia statului cred ca ajungi la nebuni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Valiburu , pe hotararea de plasament scrie foarte clar ca se acorda alocatia de intretinere , nu retin excat expresia dar ma voi uita diseara . Mie mi-au spus de la inceput de ea si ca ar putea fi chiar o problema la plasament ca avem veniturile prea mari .Eu le-am raspuns de la inceput ca nu am nevoie de acei bani , dar in hotarare au specificat ca avem dreptul . Mai mult nici nu m-a interesat , oricum suma aceea nu acopera nici laptele lui pentru doua saptamani si am cheltuit noi mult mai mult sa facem dosarul de adoptie .
Pentru mine cel mai important lucru este STEFANUT si oricum a primit atatea lucrusoare pe care nici nu a apucat sa le poarte si pe care le vom da si noi altor copilasi . Singurul lucru pe care mi-l doresc pentru el este sa fie sanatos si ne rugam sa ne indrume Dumnezeu sa-l crestem frumos .

Silvia , Marius si bebe Stefanut

http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

De poți prin clipa cea neiertătoare
Să treci și s-o încerci gonind mereu
Al tău va fi Pământul asta mare ,
Dar mai mult : vei fi OM , băiatul meu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hai sa nu ducem mai departe discutia, fiecare face cum gandeste, daca vrem ii solicitam acei bani, daca nu, nu si asta e. Gata, va rog, imi pare rau ca am insistat pe problema.
Hai mai bine sa ne concentram si sa ne gandim ca azi a avut Rozi infatisare, sper ca la ora asta sunt pe drum spre casa si vin cu vesti bune si maine sa-i tinem pumnii Gabrielei sa rezolve si ea si sa scape de emotii.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

OUG 26/1997 actualizata pana la 1 ianuarie 2005

ART. 20
" (1) Pentru fiecare copil incredintat sau dat in plasament se acorda o alocatie lunará de intretinere in cuantum de 300.000 lei, care se indexeaza prin hotáràre a Guvernului.
(2) Alocatia se plateste persoanei, reprezentantului familiei desemnat de comisia sau organismului privat autorizat, cárora le-a fost incredintat sau dat in plasament copilul.

(6) Prevederile prezentului articol nu sunt aplicabile in cazul in care copilul a fost incredintat in vederea adoptiei."

Cred ca asta pune capat discutiei.

Cristina, spune-mi te rog la cat timp ai primit hotararea ? La mine azi ar fi a 16 zi si nimic iar de la tribunal nu am putut afla nimic pentru ca marea majoritate sunt in concediu.

carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Carmen, fix dupa 2 saptamani (si o zi, dar in saptamana respectiva fusese Pastele asa ca luni nu a fost zi lucratoare).
Deci cred ca zilele astea trebuie sa apara si a ta. La DPC ai intrebat daca ei au primit-o? Noi am primit-o joi, iar la DPC a ajuns lunea sau martea urmatoare, asa ca numaratoarea celor 15 zile a plecat de la data la care au primit-o ultimii, in cazul meu DPC-ul.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

azi aqm fost iar cu sotul la dpc si cineva avizat ne-a spus ca dupa noua lege, si dupa ce infiezi copilul parintii naturali au dreptul sa ia legatura cu el , si tu nu te poti opune...stiti voi ceva legat de acest subiect, pt ca mi se pare fff rau din pct de vedere al copilului sa fie santajt sufleteste si noi la fel. copiii trec pe la 14-15 ani printr-o per critica, eu stiu cum a fost cu baietii mei, care au fost si sunt copii cuminti dar am prins cu cel mic o perioada in care greu accepta ceva de la noi, avea senzatia ca el stie mai bine si noi suntem tot pe contra, noi vb f mult si a recunoscut ca trece printr-o nperioada de transf a personalitatii f dificila, ma intreb daca in acea perioada ii spunea cineva ca nu e copilul nostru cum ar fi reactionat...
spuneti-mi daca stiti cum e cu noua lege, mi se pare nedrept...

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Vivi.vio, ce mai este nou? Ce mai face Maria? Poate ne vedem insa probabil ca dupa 5 iulie (daca nu ai nimic impotriva). De pe 1 plecam cateva zile la mare.
Pupici Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Pashosha,
Succes maine. Iti tinem pumnii si ne rugam pentru tine sa scapi.
Cum afli ceva, scrie-ne.
Pupici lui Maia si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Rozi ce ai facut ? a fost bine azi?

Lorelei si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Rozi

Flory si Andrei

Mergi la inceput