Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,pe unde ati disparut?Sabina,esti bine?Cum a fost la nunta?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sabina, condoleante pentru bunica ta si Dumnezeu s-o odihneasca in pace. greu an ai mai avut, dar sper ca toata suferinta asta de ti-a fost data se va decanta in seninatate si pace.

Irina, imi pare rau sa aud prin ce treci acum, cred ca e de vina surmenajul fizic pentru caderea depresiva. cea mai buna reteta pentru mine in momentele astea de stress maxim a fost sa fac putina ordine in lucruri, sa imi impun o disciplina, un program si sa stabilesc prioritati clare: ce fac acum, ce las pe maine sau pentru pastele cailor. faptul ca te simti mai bine dupa o noapte de somn sanatos e dovada ca de asta ai nevoie in primul rand, de odihna. incearca sa iei si niste vitamine sa ajuti corpul sa se re-energizeze mai repede. spor la invatat si succes maxim la examene, cand se vor termina ai sa te uiti inapoi zambind.

Star, in ciuda ostilitatilor de mai tarziu, cateva persoane "vrajmase" mi-au ramas aproape la fel de dragi ca la inceput, dar fata de altele simt revolta si nu stiu cum sa schimb sentimentul asta. dar poate te ajuta daca iti spun ca in cazul persoanelor care mi-au ramas dragi, le-am indragit de la inceput pentru ce si cum sunt ele, m-au cucerit cu felul lor de a fi, nu pentru ca mi-au devenit prietene ulterior. si cand nu mi-au mai fost alaturi, a ramas intact sentimentul initial, cand nici nu as fi crezut de fapt ca mi-ar fi dorit prietenia. cand s-a terminat, am crezut sincer ca eu le-am dezamagit, nu invers. pentru ca cineva care e atat de misto ca persoana o perioada indelungata, trebuie sa aiba motive rezonabile sa faca o fapta reprobabila la un moment dar si cred sincer ca eu am fost motivul cu pricina. ramane regretul asumat ca eu am dezamagit si nu le port pica. iar dragostea crestineasca, asa cum spuneam, ramane aproape intacta. spun 'aproape', pentru ca eu am prostul obicei sa-mi idolatrizez prietenii, sa ii consider fara cusur, iar cand se intampla sa fie si ei oameni - cu bune, dar si cu rele- parca se destrama vraja. intelegi, deci, ca pot deveni super agasanta cu fantezia asta a mea si ca omului ii mai vine sa-mi mai dea si cu ceva in cap din cauza asta. iar daca nu mai rezista si chiar ma pocneste dupa ceafa, recunosc ca e numai si numai vina mea. asa stiu eu sa imi iubesc unii dintre "vrajmasi". ideea e ca poate incerci sa ii gasesti circumstante atenuante prietenei care te-a ranit si sa iti amintesti de ce ai tinut la ea tot timpul: pentru ca este cum este, adica o persoana speciala (altfel nu ai fi tinut la ea), sau pentru cum anume se poarta cu tine, punctual (adica dragoste conditionata, de genul "imi dai, iti dai, nu-mi mai dai, nu-ti mai dau"). si cred ca acel concurs poate ti-ar fi schimbat viata, intr-adevar. dar daca e adevarat ca era atat de important si ca ai ratat din cauza rautatii altcuiva, Dumnezeu iti va da o sansa si mai mare! eu asa am patit mereu. asa ca fruntea sus, pierderile adevarate sunt cele din suflet....

Mergi la inceput

Conchita,mersi mult,chiar o sa iau niste vitamine.Voi cumparati "Lumea credintei"?A aparut acum si pe net la www.lumeacredintei.ro.Lectura placuta.Irina si bb Ilinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Multumesc, fetelor, pentru sfaturi si ajutor !

Gabry, bine ai venit printre noi, sper sa iti placa acest loc minunat unde gasesti suflete care vor sa te ajute, sa te inteleaga si sa te iubeasca ! O sa incerc sa iert raul facut si sa il intorc inspre bine...poate, asa cum zicea Joanna, este de fapt un BINE FACUT.

Adriana, ai dreptate, de fapt si me mine ma incearca un duh rau - duhul maniei, asa ca ar fi bine sa ma potolesc si sa ma indrept cu ganduri bune catre acea persoana. Deja am de spus la spovedanie o gramada de pacate adunate cu situatia asta: am urat, am vorbit de rau pe aproapele, am fost manioasa...si toate astea pe nedrept poate. Dumnezeu vede toate si sigur nu ma lasa !!

Conchita , asa este, daca Dumnezeu a vrut ca eu sa nu iau concursul, inseamna ca este mai bine pentru mine. Ca m-am rugat asa : « Doamne, fie voia Ta ! »...deci daca nu l-am luat, inseamna ca asa este bine. Iar daca persoana aceea m-a impiedicat sa iau concursul, pana la urma a facut voia Domnului, dara sa stie asta, desigur...si iar ajung la concluzia ca trebuie sa ma almez si sa iau lucrurile asa cum sunt. Si, cum spune Amuleta, SA UIT intai si apoi vine si iertarea.

Deci...toate lucururile duc la...Dumnezeu !! Si trebuie sa primim si bune si rele, care sunt tot pentru folosul nostru.

Irina, tine-te pe pozitie si nu renunta, noi suntem cu tine, iar ideea cu vitaminele e f. buna. Eu am facut o cura de Vitamax, e f bun in perioadele de efort intelectual. Sau Magneziu Forte iarasi e bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Voiam sa urez la multi ani sarbatoritelor noastre de azi :

-in primul rand lui gandacescu sa-ti traiasca fetita si sa fie ascultatoare, sa creasca mare, mare si la fel de bright ca acum cand e mica Sa ne mai scrii ce perle mai scoate Ile, stem in asteptare
-apoi casandrei, care dupa cate am retinut, tot azi sarbatoreste ceva , La Multi ani mamica lui Calinel Voinicel, si sa scrii mai des p-aicea .

Adriana, mamica celor doi nazdravani: Codrin si Olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Adriana, multumesc mult pentru urari.
M-ai impresionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ana, mulumesc mult, de-atat stress am cam facut un soi de raceala cu dureri de gat...trece si asta.Problema cu bunica e foarte grea, atata durere n-am simtit niciodata, si atata neputinta.Ea n-a vrut sa moara.Dar macar acuma n-o mai doare....A murit impartasita, nu a fost munca de convingere in nici un fel, macar asta a fost bine "rezolvat".

Irina...capul sus.Eu am facut anul 5 si masterul cu bb mic(in anu 5 Sofia era abia nascuta),depresia asta de care zici se datoreaza exclusiv nesomnului, o sa-ti revii.Trage tare acuma,ca mai e putin.
La nunta a fost f bine, a fost pana la urma si bunicu(imi pare bine ca l-a convins unchiul sa vina, pt sora mea a contat imens.)Cu prima ocazie o sa pun poze, a fost superba sor-mea, inchipuiti-va un fel de Sofia de 28 de ani....

Nicol....eu am pierdut un concurs f important in 2003, la doctorat.Trebuia sa intru la forma "cu frecventa", am avut nota 10 la probele scrise...si la interviu mi-au dat aceeasi nota cu cea pe care a obtinut-o contracandidata mea la "scris".Iar fata respectiva a fost ultima din an tot timpul...si au considerat ca tre sa intre ea, ca la medii egale conteaza mai mult "oralul"
Adevarul era ca a vorbit cu profu seara de seara...dupa ce el imi promisese locul cu 2 luni inainmte sa apara ea.
Sincera sa fiu...n-am reusit sa uit nici pana azi, dar ma straduiesc.Pt mine a fost un sir de nedreptati dupa aceea...ala a fost doar inceputul.Partea buna e ca urmatoarele nedreptati nu m-au mai afectat

Gandaca s-a intors azi in Bucuresti, am s-o sun acuma, Ile e la Nehoiu,acum e singura cu Ioachimu.Ii transmit toate bune de la voi.

Casandra,,,

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

La Multi Ani, Casandra si Ile a Gandacicii.

Sabina, ai grija de tine!

Mergi la inceput

Casandra ,La multi ani!Irina si bb Ilinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru urari.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput