Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(3)
Raspunsuri - Pagina 5
adriana spune:
Amu, sa-ti fie cu folos duhovnicesc
Irina B. tare rau imi pare sa aud de copii bolnavi, , o sa ne rugam si pentru fetita Maria, Dumnezeu sa-i dea sanatate
Nu mai stiu pe unde stati voi, fetele din America, voiam sa va spun de un parinte foarte foarte bun, mi l-a recomandat un prieten, a facut mai multe biserici prin USA, iar acum s-a stabilit in Arizona.
Il cheama parintele Efrem, si in locul unde a construit actuala biserica cica era pustiu, apa ioc, vegetatie nici atat. El a gasit apa pentru un oras intreg, si a construit o oaza in desert.
Tare as vrea sa ajung si eu pe la el...
Daca aveti cum, duceti-va pe acolo. (spuneti daca vreti mai multe amanunte despre el, si mai intreb pe prietenul nostru)
IC | XC
---+---
NI | KA
amuleta spune:
Rugaciunea ca rugaciunea, da cind il bati pe barbat zilnic la cap, se duce si la capatul lumii sa rezolve problema, numa sa scape de gura ta. Mai ales daca intre pisalogeli il mangai frumos...
irina.c. spune:
Dragelor,azi am fost la Radu Voda,a fost atat de frumos!Nu stiu cum sa rezolv problema,vreau sa merg duminica la Radu Voda,caci imi place foarte mult acolo,dar duhovnicul mi-a spus sa nu umblu de colo colo,unde e duhovnicul,acolo sa merg si la biserica.Nu stiu ce sa fac,n-as vrea sa-mi schimb duhovnicul,dar sincer va spun ca nu prea imi place sa merg la Schitul de Maici,e inghesuiala(nu-i deloc spatiu),slujba nu se aude afara deloc...Nu stiu ce-o sa fac,ma mai gandesc...Irina si bb Ilinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adita spune:
Irina, chiar ma gandeam astazi la tine. noi am fost astazi la Manastirea Antim, ca au avut hram si am avut masina parcata langa Schitul Maicilor, ma gandeam ca poate te vad pe acolo. nu ne sincronizam deloc, mi-ar fi placut sa te cunosc.
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
joanna spune:
Frumoasa duminica de astazi!
Amuleta,sa-ti ajute Bunul Dumnezeu!
Irina nu stiu ce sa spun de biserica la care sa mergi.Noi nu prea avem de ales.Biserica unde ne este duhovnicul este la 170 Km departare.Cu ajutorul Domnului ajungem si acolo dar avem o bisericuta apartinind englezilor ortodoxi.
Slujba este foarte fumoasa si aici.Parintele englez impartaseste in fiece duminica iar mai toti englezii se spovedesc foarte des.Noi stim diferit referitor la impartasanie deci nu ne impartasim ca ei.
Va urez o saptamana buna ,cu Domnul Dumnezeu alaturi!
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
irina.c. spune:
quote:Adita,hai ca e culmea,si eu ma gandeam azi la tine si cand am mers la impartasit m-am uitat sa vad,nu e vreo mamica cu trei copilasi?gandindu-ma ca poate te intalnesc.N-am fost la schit ca a venit o prietena de la Iasi cu fetita si am vrut s-o duc la Sf. Nectarie.Ca sa vezi ce coincidenta,cum ne-am gandit una la alta Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by adita
Irina, chiar ma gandeam astazi la tine. noi am fost astazi la Manastirea Antim, ca au avut hram si am avut masina parcata langa Schitul Maicilor, ma gandeam ca poate te vad pe acolo. nu ne sincronizam deloc, mi-ar fi placut sa te cunosc.mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
star33 spune:
Buna fetelor !! Ce mult mi-ati lipsit !
Irina, nu am luat concursul!! Era rezervat pentru altcineva, mi-e o ciuda de mor ca am invatat atat si m-am stresat 2 saptamani.. Ce rai sunt oamenii si ce sistem de pile avem in invatamant, te infiori!
Dar eu zic asa ca e mai bine pentru mine ca nu l-am luat, eu m-am rugat mult lui Dumnezeu si sigur asta e voia Sa. Mergem inainte si privim catre viitor, nu?
Irina, tu cum stai cu invatatul?
Sunt tare ocupata sa citesc mesajele voastre din perioada cat am lipsit, revin mai incolo cu scrisul. Va pup!
star33 spune:
Vianne, ce mai faci? Nu mai stim nimic de tine...
Bravo fetelor care va spovediti acum in postul Sf. Ap. Petru si Pavel! Eu am fost ocupata cu altele de 3 saptamani si am cam uitat de cele duhovnicesti...bine zieca cineva inainte ca inamicul credintei e timpul, ca suntem prea ocupati!!
Eu incerc sa ma spovedesc la luna, asa cum va ziceam. Dar vad ca parintele nu zice nimic de impartasanie...o fi stiind dansul ca nu merit inca, ce ziceti, sa astept pana zice ceva sau sa il intreb eu? Cred ca ar trebui sa astept pana Domnul ma va vedea vrednica de impartasanie
adita spune:
Star, mai bine intreaba de impartasit, ca am intalnit duhovnici care nu-ti spuneau sa te impartasesti, se gandeau ca daca nu ti-au dat canon anume sa nu te impartasesti, e clar ca te poti impartasi
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
irina.c. spune:
Nicol,imi pare rau ca nu ai luat concursul,dar sigur Dumnezeu pregateste ceva mai bun pentru tine.Eu sunt terminata,nu am reusit sa invat,fiindca a trebuit sa ma inscriu la modulul de psihopedagogie de la Universitate,altfel nu mai puteam lua post in invatamant.Asa ca de o saptamana sunt la cursuri,de la 10 la 16-17,si cand ajung acasa,nici gand sa mai invat ceva,nu mai am timp si sunt si foarte obosita.Si pentru modulul asta trebuie sa invat,ca am sase examene,deci situatia nu e prea roz.Dar sper ca se va rezolva,nu stiu cum,dar nadajduiesc ca va avea Dumnezeu mila de mine,ca nu am la cine altcineva sa apelez.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul