stiti ceva de mama purtatoare?
Fetele puteti sa ma lamuriti si pe mine privitor la mama purtatoare?
Sora mea vrea sa fie mama purtatoare pt.un cuplu din Germania dar toate procedurile(fertilizarea)se va efectua in Ro,ce sanse sunt ca parintii genetici sa-si ia copilul imediat in De?Am inteles ca pe certificatul de nastere va fi trecut numele sorei mele si ca tata parintele genetic...Acum ma intreb...daca sora mea renunta la bebe..el poate sa-si ia copilul singur in De,ca doar e tatal copilului,nu?Iar in De sa-i infieze sotia lui(mama genetica)copilul?
Stiu ca adoptiile internationale s-au sistat dar aici este vorba de copilul(nascut in Ro)al unui neamt care vrea sa si-l duca in tara!!!
Multumesc muuuult pt.ajutor!!!
Raspunsuri
liliana csaki spune:
Livia, cred ca legea aceea privind reproducerea asistata n-a fost promulgata inca, ce-i drept nu sunt f. sigura. In conditiile in care am dreptate, ceea ce doreste sora ta sa faca nu e posibil, legal vorbind. Presupunand ca gaseste unde sa faca procedurile(si sunt sigura ca gaseste) copilul care se va naste, desi genetic nu apartine parintilor sai va fi inregistrat ca fiind al acestora. Mai clar, nu exista nici macar posibilitatea ca in dreptul mamei sa fie sora ta iar in dreptul tatalui, tatal genetic, ci sotul sorei tale. Legea prezuma ca, copilul nascut in timpul casatoriei este al sotului(pana la proba contrarie). Asta pt. ca din alta postare de-a ta am inteles ca sora are o familie.
Asadar, nici o sansa ca tatal genetic sa poata scoate copilul din tara.
Au existat si aici cazuri de mame purtatoare(clar in afara cadrului legal) dar a fost nevoie mai apoi de adoptie, ceea ce in cazul lor e imposibil in acest moment.
Pozele noastre
Poze noi
emma_hart spune:
Nu stiu nimic despre mama purtatoare dar se aseamana cit de cit cu problema mea.
Daca copilul este al sotului cu o alta femeie, ea este de acord ca copilul sa fie crescut de tata, cum fac eu sotia acestuia, cu acordul mamei sa-l adopt?
Sau mai bine spus copilul urmeaza sa se nasca peste o luna, mama renunta la el, noi il luam pur si simplu din spital?
Eu cind si cum pot deveni mama acestuia?
Rozi spune:
O mica discutie pe o tema asemanatoare gasesti aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51724