M-am hotarat ......adoptie (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Valiburu ai procedat corect.
Pashosha, esti singura care spui ca ai asa un atestat vechi. Cine stie, vezi, sunt diferente peste tot.
Terry o sa va trec in listuta imediat.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Buna, fetelor.
Scuze ca nu am mai scris, alerg ca nebuna de 2 saptamani, am deja 1200 Km (in picioare)facuti in acest interval si mai am o groaza de umblat.Ieri am mancat 2 pateuri iar azi de abia ma tin pe picioare.
Pe f.scurt ce am facut:
-am luat atestatul;
- am vazut-o pe aia mica, am placut-o amandoi;
- i-am facut analize pt ca a avut probleme medicale;
- plasament de urgenta;
- demersuri pt.tutela.
Cel putin 2 saptamani nu pot sa va mai scriu.
PS:Briantis, am o mare rugaminte la tine:scrie-mi si mie pe PM cum te pot contacta.Doresc sa vorbesc cu tine mai detaliat pt. ca am un caz similar.Multumesc.
Bafta tuturor.

Mergi la inceput

Vivi.vio, care aia mica? Eu nu stiam ca ai deja un copilas. Ai luat-o deja acasa? Mai ce de mamici noi, vrem date!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Irina
Despre testarea pe care o face psihologul stie numai el. Dar oricum trebuie sa stai linistita pt ca au metodele lor de aflare a capacitatilor copiilor. de obicei testarea asta se face inainte. Mai mult nu stiu, dar ce este cert conform legii este ca nu au voie sa te minta, deci in dosar vor scrie realitatea pt fiecare bebe.

Mai departe poti sa mergi la neuro-psihiatru (este obligatoriu pt fisa medicala a copilului) si acesta iti scrie in fisa ce a constatat. Iar daca cunosti pe cineva sau lasi ceva sta destul de mult cu copilul si il examineaza. Ii verifica reflexele, ii masoara capusorul, il mangaie pe cap sa vada daca nu are ceva crescut in plus, fontanela (nu stiu daca am zis bine) sa fie in regula. In general ei raspund de actul medical si maine poimaine poti sa ii aduci acuze pt ca nu a vazut nu stiu ce chestie. Cel putin asa a fost la noi.
acum asteptam sa se intoarca mama si tatal bebeului de la tribunal (daca se mai intorc la centru) ca sa putem sa-l luam acasa. Sa speram ca nu vor fi alte probleme.
in rest, tetina, lapte praf, cateva fructe, trebuie sa atept baietul cu masa pregatita.
Mai tinem legatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

ajutooorr...fetelor, luminati-ma

sambata si duminica suntem NASHI...si nu stiu unde stau lumanarile cand mergem la biserica...am inteles ca ginerele vine sa ia nasha de acasa, si o duce sa imbrace mireasa, el stand in timpul asta separat cu nashul..nu?
si apoi , in mashina, la cine stau lumanarile ? la nasha si mireasa, sau la nash si mire?
am o dilema
va mai intreb pe parcurs daca ma incurc..vedeti, printre suparari mai sunt si vesti bune, iar cea mai buna veste, este ca prietenii mei pe care ii cununam, VOR SA ADOPTE IN PRIMAVARA O FETITA..YESSSSS
ca acum isi maresc casa...nu e frumos?

pashosha si maia si luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Felicitari tuturor (aproape) mamici, suntem asa multe ca in curand, daca nu facem cumva sa ne cunoastem, o sa va incurc! (uite ce buna-i lista!!)

Flory, felicitari si tie, uite ce de ce ti-e frica nu scapi!

Despre valabilitatea atestatului:
Legea 273 / 2004 privind regimul juridic al adoptiei, intrata in vigoare la 01.01.2005, art 71 alin (1): "Atestatul [...] eliberat anterior intrarii in vigoare a pervederilor prezentei legi este valabil pentru o perioada de un an de la data eliberarii lui."

Asa ca, Gabriela mama, mare grija si multe rugaciuni sa nu ai vreo surpriza neplacuta!! Mi-a venit o idee referitor la problema ta: poti sa adopti doar tu, fara sot, daca la el e problema. Asta ca plan de rezerva. Si raspuns la dilema ta: lumanarile nu le tin nici mirii, nici nasi, ci domnisoara si cavalerul de onoare!

Ei si acum vin si eu, cu o intrebare pt fetele mai vechi: chestia asta cu evaluarea copilului - voi ati "patit-o"?? Ca mie nu mi s-a cerut niciodata si nici in dosar nu stiu sa fie! Oricum, inainte sa-l iau pe Victor nici nu s-a pomenit de asa ceva! Stiti voi si eu nu stiu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

buna fetelor!
m-am obisnuit sa va 'ascult' zilnic si acum voi fi plecata de maine pana luni si-mi veti lipsi! incep sa va cunosc pe fiecare-chiar daca unele aveti nume f complicate! va tin pumnii la toate sa aveti vise implinite--daca tre sa sa intimple ceva in zilele astea , sa va fie bebeii fericiti si voi odihnite...
va pup pe toate

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

quote:
Originally posted by Rozi

Flory, felicitari si tie, uite ce de ce ti-e frica nu scapi!

Asta cam asa e. Cred ca ati observat ce putin timp am avut astazi pentru DC.....

Va pup,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Rozi, noi nu am trecut prin nici un fel de evaluare psihologica a copilului. Singura chestie, care stiu sigur ca la tine nu s-a intamplat, a fost faza de la comisie de incuviintare de dupa cele 3 luni cand a trebuit sa mergem cu fata, dar doar de forma. Nu stiu ce au vrut sa vada, cum o imbrac poate, ca ea avea atunci 5 luni, mare lucru nu puteau sa-i ceara, ca nici de vorbit nu se punea problema, nici de stat in fund sau alte alea, pur si simplu am carat-o dupa noi acolo.
Gabriela felicitari pentru nasit, dar, ca o regula a forumului, pe care ar fi bine sa o respectam, discutiile trebuie sa se tina cat se poate on-topic. Nu am vrut sa zic la subiectul deschis de tine (a zis cineva am vazut) ca se "preteaza" la alte zone, mai ales ca au raspuns si alte fete, care nu sunt cu copii adoptati (nu ca am fi noi mai cu mot, dar daca e lege frumos ar fi sa o si respectam), dar de exemplu, acest subiect s-a incercat a fi cat se poate de mult numai pe tema procesului de adoptie, prin ce trecem, in ce faze suntem.... Nu te supara pe mine, eu doar iti spun ca sa nu te mire daca ti se spune de vreun moderator ca aici nu se discuta de nunti si botezuri (prea mult).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Da Rozi ai dreptate, dar , BRIANTIS FII ATENTA...am vb cu fetele mele , si m-au lamurit foarte clar..ca m-ai panicat...deci atestatele , eliberate pe vechea lege si procedurile incepute pe vechea lege, nu au de-a face deloc cu noua lege..or, eu am si procedura si atestatul pe vechea lege,.Atestatele, eliberate pe vechea lege si proceduri incepute pe nou lege, se judeca pe noua lege si se aplica legea mentionata de Rozi..Perioada de timp intre atestare si inceperea procedurii este determinata de gasirea copilului..de la o zi pana la 1 an...deci, Briantis, fii atenta, ca nu are rost sa arunci cu banii si sa te joci cu nervii vostri, daca aiinceput procedura de adoptie anul trecut, cum ai si facut, NU ITI TREBUIE SA REINOIESTI ATESTAUL..te rog mult de tot, intereseaza te bine, ca mie imi miroase tare urat traba asta de la tine.
avocatul tau trebuie sa viseze legile, sau fat de la DPC care ar trebui sa te sustina..
Rozi, procedurile mele de adoptie, atat la maya , cat s la Luca, sunt numai si numai pe numele meu...Maia, la tata are trasa linie..tocmai ca sa se evite adoptia internationala...m-am super informat inainte...multumesc mult de tot...
Briantis, nu te supara pe mine, dar te rog mult, invata legile bine ca pe mine, din cauza ca nu am stiut legile ca lumea, m-au amanta aiurea...nu trebuie sa refaci nimic. nimic..eu am acelas dosar la curtea de apel si cand au amant pe lipse de procedura cu CRA care a devenit ORA...judecatoarea nu a zis nimic de dosarul meu...deci era in regula...ai mare grija Briantis..tu te judeci pe dosarul si legea veche-informatie de la DPC -DEPT JURIDIC AL SECT 5
aissa, la voi au oprit astia apa?Cica taoata Rahova este azi pana la 22 fara apa!
va pup
pashosha si grashii Maia si Luca

Mergi la inceput