CE MAI ZICE PUIUL MEU ?!
Raspunsuri - Pagina 5
claudia_a spune:
Eu cred ca Pu-te vine de la pampers ... probabil tu cand ii schimbi scutecelul ii spui ca: vaiiii, ce taree putee! si atunci ea a retinut...
Cuvantul asta a fost printre primele la Ioana... de asta il stiu!
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana
Rozi spune:
Frmumoase incercari, n-am ce zice , la ghicitoarea mea, dar n-ati dezlegat-o! Va sunt datoare cu indiciul: Victor mai zice "ti-ta" si cand suntem in masina si tati semnalizeaza
Aissa, subscriu la ce-a zis Andreea, si eu cand nu sunt sigura ca am inteles ce zice Victor, ii zic sa-mi arate, sa ma duca acolo.
Si sa stii ca V prefera cuvintele lungi, a zis de la inceput (printre primele cuvinte) perfect "mamaie" si "tataie", dar "bebe" nu poate sa zica
Mai povestiti, e frumos!
aissa spune:
Si eu ii zic sa imi arate, dar pu-te asta l-a tot zis asa, aiurea, nu l-am putut lega de ceva anume. La pampers zice(a) pfuuuu, sa fi evoluat in pu-te asta? Cine stie....
Aseara vine la mine in sufragerie si cu clasicul deja "a" imi arata ceva in dormitor, zic ce e acolo, ce vrei sa imi arati, du-ma tu... si m-a dus, imi arata ca a scos priza din perete desi stie cat de mult ma "incanta", dar e de remarcat, se lauda cu prostiile facute.
Deci sa inteleg Rozi ca ti-ta poate fi si tic-tac? La ceas?
Cristina si Ale (30.09.2004)
Andreea_k spune:
Seara cand o luam pe Maria de la gradi trecem prin fata pe la serviciul lui tati.Aseara cand am trecut pe acolo mi-a zis : Uite mami , bici tati.mi-l inchipuiam pe tati cum si-o ia pe cocoasa cu biciul.
Dialogul de azi dimineata dintre mine si ea :
-Mami , ce-i aia ?
-Autobuz sau "bus" ( ii spusesem a mia oara ce e dar ...)
-Be ce mami ?
-Pt ca asa se cheama el
-be ce ?
-Nu stiu cine i-a dat numele asta dar asa se cheama.
-be ce ?
-pentru ca duce oamenii la servici, la scoala , la gradinita la piata sau unde au ei treaba.
- be ce ?
-Pentru ca nu au masina.
-be ce ?
-Pentru ca au salarii mici .
- be ce ?
- pentru ca sunt prost platiti .
- be ce ?
- pentru ca asa sunt salariile in Romania
-be ce ?
.................
Dialogul mai continua cel putin 5 minute pana cand ma enervez si ii zic :
-ti-am explicat tot ce m-ai intrebat si am impresia ca nu te mai opresti din "de ce"-urile astea doar asa ca sa enervezi pe mine.Daca mai spui odata "de ce " nu stiu ce patesti cu mine.
la care ea mirata : - be ce , mami ?
Ehei dragele mele , iata ce va asteapta IN VIITORUL APROPIAT.
aissa spune:
Ar trebui sa facem un dictionar, sa stim cam ce poate insemna ce le bubuie lor....
Si apropo de ghicitori Vio (o stiti din parc) tot se chinuie sa afle ce inseamna "lilă-bălilă" in bebelusana pentru ca Bianca o tine una si buna cu asta... Aveti vreo idee? Nu spune mare lucru altceva, decat Bia, da si cam astea, dar cu lila-balila cica o tine non-stop.
Cristina si Ale (30.09.2004)
Briantis spune:
Din bebelusana lui Andrei ;
-babaca =cascaval
-caun =scaun
-capae=cafea
-cotzoi=chilotei
-banza=branza
-banana
-ta=telefon
-ditzii=dintii
-dan-danul=doamne -doamne
-pîne=paine
-brum-bruma=aspiratorul
-bibiul = masina
-djos =jos
-ting=sting (stinge lumina)
-kaka-ul =calculatorul
-pifia=pufuleti
-ciocoiu=ciocolata
-tic-tic= ceas
-mindea=mingea
-bac=imbrac
-tacul=sacul de dormit
-pena= perna
-patuu =patura
-uti-uti =leagane
-mama,tata ,mamaie ,tataie ,mamica ,taticul ,pupic,bebe,nanu ,pa,apa,ghete,Ana astea le spune corect
-michi=muzica
-mosu=mous-ul
-patia=pastila
-bicheta =bicicleta
-teai=ceai
-pute=adica trebe schimbat ca a facut kk
-a =oala
-ataia=telecomanda
-mizeia=mizerie
-pic=pix
-bunga=punga
-baca=vaca
-ham-ham=catel
-chi-chi= soarece
-mau=pisica
-pantanu=pantaloni
-bugii=blugii
-deaca=geaca
-danca=geanta
-banonu=balonu
-bibicu=biscuiti
-ingua=lingura
-bantze =in brate
-batita=batista
-tatua=tastatura
-tatou=tractoru
-gataie=galeata
-gunonu= gunoiu
-dinco=dincolo
hapi=noroc (iti ureaza cand stranuti sau tusesti)
-meti=merci
Si uite ca mai mult nu mai imi aduc aminte acu.
Editez ,ca mi-am mai adus aminte :mancaie =mancare ,meia=marul ,cacam =calcam(rufe) ,poare=floare ,deamu=geamu ,papum=parfum ,ufe=rufe,dutotu=dulciosu ,kaul=ochelarii ,chitina=Cristina ,mataia=Mihaela ,andi =Angi ,chide-deschide ,dumu=da drumu (la tv ,la aspiratot ,sau dupa cum e cazul),pode=poze ,bista=vesta ,cotzolu=caciula ,maiia=Maria ,Petu= Petru .
Mama lui Andreiutzu
Briantis spune:
Si ce ma face sa de ras e ca ,daca ma striga sa-mi zica ceva si eu ii raspund dar imi continui treaba ,si nu ma uit fix spre el vine si ma ia de cap sa ma intoarca cu fata la el .Adica cum sa vb daca nu ne privim in ochi.Misto ,nu?
Mama lui Andreiutzu
Andreea_k spune:
Eu i-am facut un "dictionar " si o sa-l arat cand va fi mare .Ma amuz copios cand citesc ce fel pronunta unele cuvinte.
Chiar acum citeam "dictionarul" si am revazut ca in loc de bine spunea "mi".Si ce ma mai ofticam eu pan sa aflu ce e "mi" asta.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by aissa
Si apropo de ghicitori Vio (o stiti din parc) tot se chinuie sa afle ce inseamna "lilă-bălilă" in bebelusana pentru ca Bianca o tine una si buna cu asta... Aveti vreo idee? Nu spune mare lucru altceva, decat Bia, da si cam astea, dar cu lila-balila cica o tine non-stop.
Ha, asta e simpla rau!!
Pe vremea cand ma mai uitam la Vacanta Mare, cu Leana si Costel, tembelu' (ca nu mai stiu cum il cheama) o striga pe sor-sa: "Lilă!!! Ba, Lilă!!"
Ce-as muri de ras sa fie asta!!