Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!
Raspunsuri - Pagina 5
lidiadanaila spune:
PAPADIE...sa-ti traiasca comoara si LA MULTI ANI!! Abia acum am citit povestea ta si recunosc ca mi s-a ridicat parul pe mine !!!EEEEEi, tot noi suntem esente tari !! La raportul de un an pe 28 mai aveam 7500kg si 72 cm....dar suntem OK in rest. Salut toate mamicile care ni s-au alaturat, si pupici pentru puiutii lor !! PAPADIE, ce si cit papa fetita ta ???As vrea sa stiu ce mai papa prematurii in jurul virstei de un an ca eu sunt in pana de idei !!
Nally spune:
Lidia imi permit sa iti raspund si eu pana iti spune si Papa ce crede despre meniurile prematurilor!
Eu una il consider un copil normal pe Sebi si nu m-am gandit niciodata ca s-a nascut prematur si trebuie sa ii adaptez meniul la chestia asta! Sebi papa aproape ce mancam si noi! Dimineata sandwich cu branza topita si sunca presata de pui cu un iaurtel la 125 ml sau cereale cu lapte... la 2-3 papa supica cu carnita... pe la 5-6 papa cereale cu lapte sau orez cu lapte sau gris cu lapte si diferite fructe... o banana o manca sigur in fiecare zi... iar seara papa tzitzi de mami!
Pe parcursul zilei intre mese mai devoreaza niste pufuleti eventual si biscuti digestivi!
Eu una sunt multumita de cum papa si nu am avut probleme deloc in privinta mancarii! De cand ii dau dintii se cam sclifoseste si nu mai papa cantitatile pe care le lua cand nu il dureau gingiile dar nu ma alarmez! Cred ca e ceva normal sa nu manace daca il doare ceva!
Pupa pe Dragos si sa aveti spor la crescut!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Sebi la 1 An!
Poze nou-noutze cu Sebastian!!!
Poze...Poze...Poze
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*
maria m m spune:
Papa!!!!!
La multi ani pentru cea mica-mica !
Sa va traiasca si sa va aduca numai minunatii,fericire si bucurii!
Va pup pe toate.
ana maria spune:
Papadie La multi ani!!! Sa cresteti mari si sa fiti la fel de sanatoase si voioase in continuare!!!
Inca o data iti multumesc pentru ca povestea ta "m-a tinut in viata" in perioada in cre am stat in spital cu membranele rupte (12 zile).
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
papadie spune:
multumim dragelor pt urari si va dorim asemenea:-)
_
Lidia, Catrina maninca acum asa: dimineata un bibe cu sau fara cereale, apoi o banana (capsuni, para sau ce avem prin casa). Pe la 10 isi termina bibele inceput dimineata (de 320 de ml). Se culca...apoi musai supa cu smintina si paine si carne. Peste zi un iaurtel, un biscuit, o fructa..seara iar mincare sau supa cu paine si un bibe si la somnik.
Cum a refuzat dintotdeauna borcanelele ..de la 11 luni a inceput sa manince mincarea noastra ( e drept ca o fac aproape nesarata ca sa manince si ea). Nu am tratat-o niciodata drept prematur...adeca de ce sa fac discriminari?!
madalinad spune:
serban e un pic mai mare (aproape un an si 5 luni), dar meniul lui nu s-a schimbat prea mult: dimineata lapte (mai nou un pic de paine cu cascaval sau almette), pana in pranz fructe, la pranz supa sau ciorbita, apoi un fel doi cu carne sau mamaliguta cu branza, dupa masa fructe si biscuiti iar seara, pe langa lapte, un sufle de legume, branzica cu smantana, mamaliguta, orez cu lapte... eu una ma stradui sa-i variez meniul (ii gatesc separat ca noi mancam numai porcarii...) si ma topesc de placere cand vad cum deschide gurita... sigur ca nu mereu, sa nu ne invidieze careva fiindca avem destula mancare pe podele si pereti, are o mare dexteritate la dat peste mana!! daca vrea cineva retete gustoase si sanatoase (verificate pe bebele meu) pentru copii peste un an va stau cu drag la dispozitie.
madalina
herra spune:
noi vrem retete!
herra_crstn@yahoo.co.uk
multumim!!!
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)
papadie spune:
mädä da, da baga retetele aici:-) ca eu m-am plictisit de supa cu taitei desi Catrina numai din asta ar minca :-)))
bellamia spune:
Ne alaturam si noi Alexandru Ilie nascut la 32 saptamani cu 2100g,44cm, scor apgar 8. La 5 luni cu 6400g, acu nu mai stiu cat are.
Papadie, ce bine ca ai deschis tema asta! Chiar daca abia acu am descoperit-o
Cum adica s-a ridicat singura la 6 luni? Pe picioruse???? Pe funduletz? Lumineaza-ma pls.
Silvia, ce bine a recuperat bebele tau!
Cristina1 , sper Alex al meu sa nu aiba viteza ta cand ajunge la un an.
Alycia, gagalicea mea e la fel de sensibil. La 1 luna otita, deci antibiotice. La 3 luni bronsiolita, spitalizare. La 5 luni pneumonie si iar spitalizare chiar de Paste. Mi-e si frica de 7 luni ca acu acu face varsta asta.
MadalinaD si noi am facut "plaja" 2 saptamani cat am stat in spital. Ma speriasem ca nu se mai dezgalbeneste. Eu zic sa nu te ingrijorezi cu scaunele. Fiecare cu metabolismul lui. sau nu era asa pana acum?
Lazy, fiind in salon de prematuri m-am imprietenit cu o mamica ce nascuse un copilas de 900g si scazuse la 800. A trecut prin momente asemanatoare celor povestite de tine.Mai putin operatia la ochi. In schimb i se spunea sa se astepte la copilas orb sau cu alte anomalii.
anamaria, bine te-am gasit si aici! Si eu care ma plangeam ca m-au lasat 3 zile cu membranele rupte!
Didutza, cum te descurci mamica cu 2 gemeni??? Ca eu abia reusesc cu unul. Adica...reusesc cu el da-l neglijez pe taica-su.
madalinad spune:
poftiti aici, si pofta buna la pitici si pitice!!
SUFLE DE LEGUME
Se pun la fiert cca 150 ml lapte. Separat se amesteca 2 lingurite faina cu un pic de supa sau lapte rece, si se adauga peste laptele care fierbe amestecand continuu cateva minute. Dupa ce se raceste un pic se pun branza de vaci grasa (1/4-1/3 pachet), un puma de legume pisate (brócoli, spanac, morcovi, dovlecei), o lingutita unt si un galbenus, iar la urma se amesteca usor cu albusul batut spuma. Amestecul se pune la cuptor intr.-un vas de teflón pentru cca ½ ora. Poate sa fie si fara legume (mai multa branza), sau si cu carne.
MANCARE DE DOVLECEI
Se pun la fiert cateva linguri de suc de rosii, in care se amesteca 1-2 lingurite de faina + apa sau supa rece. Se lasa cateva minute la fiert, se adauga dovleceii (3 buc. = aprox.3 portii) taiati bucatele si carnea (eu o fierb separat si o adaug maruntita). Se fierbe 10-15 minute, se adauga o lingura de marar tocat si un pic de ulei de masline si se mai fierbe putin. La fel e si mancarea de mazare, in care se pune si un varf de lingurita zahar.
MANCARE DE SPANAC
Se face sos de rosii ca mai sus, se adauga carnea maruntita si spanacul (fiert in prealabil), eventual se adauga si un ou batut ca pentru omleta si se fierbe 10-15 min. Se pune si un pic de ulei de masline.
PILAF CU PUI
Se spala 1 cana orez, se pune la fiert cu 1 ½ cana supa. Cand s-a inmuiat un pic se adauga carne tocata, dovlecel + morcov + pastarnac fierte in prealabil si zdrobite. Se lasa la fiert pana se inmoaie orezul de tot si a scazut apa, se mai pune patrunjel tocat si un pic de unt, se mai fierbe putin.
CIULAMA DE PUI
Se pun la fiert cca 150-200 ml lapte gras. Separat se amesteca 2 lingurite faina cu un pic de lapte sau supa rece, si se adauga peste laptele care fierbe. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Se pune 1 lingurita unt si 2 de smantana, se mai da un clocot. Cu mamaliga sau piure cartofi.
LEGUME LA CUPTOR
Se fierb impreuna legume taiate cubulete (cartofi, dovlecei, morcov, pastarnac, brócoli, mazare, conopida… ce ai). Se bate un ou cu putina smantana si cascaval ras, se pun legumele intr.-un vas si se toarna amestecul pe deasupra. Se baga la cuptor pana se incheaga compozitia.
cam asa ceva... cu putina bunavointa mai gasesc cate ceva, daca imi aduc aminte mai completez!
madalina