Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Adriana, multumesc frumos. De fapt, ma refeream la Sf. Andrei, episcopul Cretei, sarbatorit pe 4 iulie, cel care a intocmit canonul. Speram sa existe si un acatist al sau, prin intermediul caruia sa ma rog lui pentru ajutor. Dar canonul este foarte frumos. O sa il citesc pe acesta, cel putin pana gasesc acatistul.

Sabina, mult curaj. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by casandra

Adriana, multumesc frumos. De fapt, ma refeream la Sf. Andrei, episcopul Cretei, sarbatorit pe 4 iulie, cel care a intocmit canonul. Speram sa existe si un acatist al sau, prin intermediul caruia sa ma rog lui pentru ajutor. Dar canonul este foarte frumos. O sa il citesc pe acesta, cel putin pana gasesc acatistul.

Sabina, mult curaj. Doamne ajuta!

Aaa... da?? .. nici nu stiam ca mai e altul.. deci e unul diferit de Andrei Criteanu cel sarbatorit pe 17 Octombrie...??
Ee.. macar vezi la al doilea link ca sunt niste rugaciuni frumoase..

Sabina.. uite ce disperata erai acu o saptamana cu concursul asta si acuma nici pomeneala de el.. Bine ca s-au lamurit problemele cu bunica ta (sanatate multa)
Ce ni se pare noua important uneori, se dovedeste apoi ca nu a fost asa de "arzator"..
Uneori, cand ma mai ia valul, ma gandesc daca lucrul care in momentul ala mi se pare ffff important, este de folos mantuirii mele De cele mai multe ori imi dau seama ca nu e.. si asa ma calmez..

Nu va recomand si voua sa faceti la fel, eu stau mult in casa si nu prea ies..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Sabina, sanatate bunicii !
Vezi, importanta lucrurilor e relativa. Oricum, e un mod trist de a-ti da seama de asta dar uneori cred ca noi oamenii sintem in stare sa reflectam la viata doar cind sintem nefericiti. De parca fericirea ne face un fel de animale imbracate (vorbesc de fericirea din lipsa grijilor, nu aia din cunoasterea lui Dumnezeu). Mie aproape ca mi-e si frica sa mai fiu fericita, ma nesimtesc de fiecare data. acum trebuie sa pun punct apologiei nefericirii, ca trebuie sa plec la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,ce parere aveti despre ce s-a intamplat cu maicuta aceea omorata?Eu sunt tare suparata,iata un nou motiv de barfa la adresa Bisericii,si din pacate e si cam intemeiat.Ce ispita pe capul parintelui respectiv,de a luat hotarari asa necugetate si care uite cum au sfarsit.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
www.kosson.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Dragelor,ce parere aveti despre ce s-a intamplat cu maicuta aceea omorata?Eu sunt tare suparata,iata un nou motiv de barfa la adresa Bisericii,si din pacate e si cam intemeiat.Ce ispita pe capul parintelui respectiv,de a luat hotarari asa necugetate si care uite cum au sfarsit.

Irina si bb Iinca(26apr04)
www.kosson.blogspot.com

Nu-mi vine sa cred,motiv de barfa numesti tu fapta infioratoare care s-a petrecut la manastirea aceea?????? Motiv de barfa????Hotarari necugetate??Citesc si nu-mi vine sa cred...Rusine si un catralion de bile negre.Le meriti!

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Da,draga mate,exact,motiv de barfa,adica de vorbe rele,comentarii negative,etc..S-a petrecut o fapta grava, care nu are baza in invatatura Bisericii,dar pe care multi o vor specula in defavoarea ortodoxiei.La acest topic vorbim despre ortodoxie,e credinta noastra,o iubim si nu ne place sa fie prost inteleasa din cauza unor astfel de intamplari.Irina si bb Iinca(26apr04)
www.kosson.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Doamne fereste !
Irina ,dragele mele ,va rog din suflet,nu cred ca e loc de comentarii.....Ori eu nu vad la ce ar ajuta.Macar noi, cei ortodoxi,cei ce cunoastem puterea rugaciunii putem sa ne rugam pentru:
-sufletul celei ce-a murit(Dumnezeu s-o ierte);
-sufletul celor ce-au savarsit aceata cumplita fapta;
-rudele celor implicati si care trec prin clipe grele;
-cei ispititi sa judece si sa tina parti;

Nu este loc de cuvinte..mai ales cuvinte grele...
Oana bine ai venit la ortodoxie!Maica Domnului sa te ocroteasca si sa-ti lumineze pasii!
Doamne ajuta,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Continuam cu bunatate aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51308
Multumesc pentru frumusetea sufletelor voastre!

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput