cresa dr taberei
Raspunsuri - Pagina 2
Anny spune:
Mugur,
Fii barbat !
O sa vezi ca se va obisnui cu timpul iar intre timp tie iti vor mai iesi niste fire de par alb......
Pai sa-ti zic ca fi-miu (sapt asta face 2 ani) plange si acum dupa mine cand plec dimineata de acasa. El sta cu bona, care e o femeie super ok si cu care se intelege f bine. Cu toate acestea, dimineata urla dupa mine cand ma vede ca vreau sa plec.
Si eu as vrea sa il dau la gradinita/cresa. Dar parca l-as mai tine inca un an pe acasa.
Poti sa imi dai mai multe amanunte despre cresa de la Compozitorilor? Am auzit lucruri bune si despre cea de la Valea Ialomitei (noi stam tot in dr taberei).
Cum e mancarea? Cum sunt educatoarele? Curatenia? cati copii sunt la o grupa si de cate persoane sunt supravegheati? Le dau ele sa manace sau se descurca fiecare cum poate? ma rog......tot ce poti sa imi spui din "experienta" de pana acum
Piticul meu inca are pampers, nu face la olita si nici nu cere chiar daca ma chinui de ceva timp cu treaba asta . De mancat singur se mai descurca dar are o viteza de melc (e normal cred ptr varsta asta) si mai mult de jumate da pe el.
toate cele bune!
Mugur spune:
Este o cresa renovata de curand. Au geamuri termopan (Doar in partea din fata- in spate nu au). Este curat inauntru si afara in curte. Doamnele educatoare mi se par destul de calde, blande cu copiii, ii aujuta sa mannce, din pacate Alex nu prea vrea sa manince la cresa, dar i-a crescut pofta de mancare acasa- ieri a infulecat 2 banane desi de obicei manca decat jumate.
Dimineata la 8 e micul dejun, il duc pe la 7.30 eu si azi o sa-l iau la 15.30 (sper sa doarma). La 12 pranzul (Alex cred ca o sa se multumeasca cu paine )
Au si televizor in grupa. Camera pentru o grupa este impartita in 2 (loc de joaca, loc de dormit) si mai este o antecamera (vestiar).
Daca e cald afara pe la 10 ii scot afara.
Cam atat... Nu prea mi-a placut faptul ca a trebuit sa ma duc de mai multe ori pentru inscriere dar asta e birocratia din Romania....
Diana_b spune:
Ionut, in ce grupa este piticutul tau? Eu il duc de luni pe mircea la cresa, e la grupa f parter si directoarea a zis ca mai au un nou venit, deci o sa urle in cor.
Am si eu emotii, cind am fost cu el la inscriere, grupa lui era afara si au venit toti copii si l-au luat de minutze, l-au imbratisat si el statea asa mic in mijlocul lor ... M-a apucat plinsul. Dar dupa 2 minute s-a familiarizat cu mediul si a inceput sa alerge si sa se catere peste tot, asa ca a trebuit sa plecam repede ca nu mai prididea educatoarea sa-l culeaga din diverse locuri. Dar sint convinsa ca atunci cind va trebui sa stea acolo o sa plinga dupa mine. Si eu dupa el.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
lavi02 spune:
Dianaaaaa, cum a trecut timpul, deja il dai pe Mircea la cresa! Noi ne-am mai conversat anul trecut cand erai tu , am nascut cu acelasi doctor. Nu stiu daca ma mai tii minte. Acum eu sunt cu bb nr 2, am 28 de saptamani.
Silvia mea a fost la cresa de pe la 2 ani (feb 2004) pana acum. Din toamna o dam la gradinita.
Mugur si Diana nu va panicati! In nici un caz nu spuneti copilului ca mama sta acasa. Pentru ca daca mama e acasa nu intelege de ce n-ar sta si el cu mama acasa.
O sa se obsnuiasca puiutii la cresa mai repede decat credeti! Sunt adaptabili la varsta asta si o sa inceapa sa le placa copiii, programul, regulile (la varsta asta sunt morti dupa reguli).
Mugur, pun pariu ca azi a mancat!
Dar e foarte important sa nu va vada pe VOI panicati, emotionati sau stresati. Silvia si acum e un barometru exact al starilor mele sufletesti. Ma vede/simte imediat cand ceva nu e in regula cu mine. Daca va vad pe voi stresati lor li se formeaza ideea (poate chiar in subconstient) ca ii paste un pericol, ca nu e bine ce li se intampla.
La cresa la care a fost Silvia sunt conditii similare (e in alt cartier) si pe ansamblu a fost foarte bine.
Si nu prelungiti momentul despartirii. Il introduceti pe copil in grupa, schimbati 2 cuvinte cu doamna si la revedere.
Diana, copiii nu ies din grupa. Uneori si unele tanti mai incuie usa, dar copiii nu ies decat eventual atunci cand un copil pleaca acasa, mai ies si altii. Copiii la cresa sunt mult mai ascultatori decat acasa, desi nimeni nu tipa la ei sau nu-i bate.
Mult succes voua si puiutilor... Mai ales voua, ca voi pareti mai stresati...
Lavinia
Diana_b spune:
Lavinia, cum sa nu te tin minte! Ca doar mi-ai dat informatii pretioase despre spital si dr.
Si ca sa vezi cum trece timpul, noi doua am discutat acum 2 ani, Mircea are acum 1 an si 8 luni. Nici mie nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul.
Iti doresc sa ai o sarcina usoara si bb sanatos, frumos si voios!
L-am inscris pe Mircea la o grupa la parter, dar la cum il stiu eu de zbuciumat, acum mi-e frica sa nu deschida usa, sa fuga la trepte, sa le urce si la coborire sa se arunce .
Am o mica intrebare si nu dati cu rosii, nu prea sint familiarizata cu uzantele sociale. In prima zi de cresa ati dus flori educatoarei/directoarei/secretarei unde sta tot timpul directoarea? Sau altceva? Daca nu puteti sa-mi raspundeti aici, dati-mi va rog un PM.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
lavi02 spune:
Diana, multumesc de urari!
Da, ar fi frumos sa duci un buchet de flori directoarei si unul la grupa. Dar la grupa nu-i exclus sa fie doua persoane, (la unele grupe la cresa Silviei sunt 3 in total dar de obicei 1 dimineata si 2 dupa amiaza). Oricum, 1 buchet pt grupa e destul, ele o sa-l puna in vaza si se bucura amandoua de el. Eu asa zic.
Succes la cresa!
Lavinia si a bebita din burtica - 29 saptamani
julyjuly spune:
Ca sa-l poti inscrie pe Alex la cresa de la 1 septembrie, de cind ai facut demersuri ca sa fie trecut pe lista ? Eu la anul pe vremea asta as vrea sa-l dau pe piciul meu la cresa (va avea 2 ani atunci, ma rog, fara 2 luni) si am auzit ca trebuie de prin martie sa ma preocup ca sa aiba un loc la cresa in toamna. Este asa? Si daca da, ce anume trebuie sa fac ca sa-i asigur un loc la cresa?
Multumiri pentru raspuns si mult curaj tie si lui Alex !
Mugur spune:
Poate va intrebati de ce nu am mai raspuns de cateva zile....
Ne-am luptat cu febra...
Miercuri cand am ajuns la cresa l-am luat pe Alex (dormea) CAND AM AJUNS ACASA AM OBSERVAT CA AVEA FEBRA, PICIORUSELE II ARDEAU...
Am vrut sa-i dau Nurofen dar nu am putut asa ca am luat un supozitor de Novocalmin (care s-a rupt in jumate) si am constatat ca era si ultimul.
Apoi am sunat-o pe sotia mea sa vina de urgenta acasa, apoi Alex a luat nurofenul fara probleme si febra i-a scazut. Doar pentru 2 ore si apoi a inceput sa creasca I-am dat Nevralgin picaturi 1 ml si apoi i-am pus sosetele cu otet si i-am facut impachetari dar febra nu scadea sub nici un chip, avea peste 39 si am chemat salvarea. Dupa vreo 10 apeluri (tot intra robotul) m-au asigurat ca vin si am asteptat 30 minute degeaba, apoi am sunat la 931 si raspundea iar robotul, apoi am sunat la 112 si le-am spus ca am solicitat o salvare acum o jumate de ora, copilul mai are putin si lesina de atata febra, il stropesc cu apa pe fata si il tin atent sa nu adoarma, tipa de la 112 imi spune ca urgenteaza o salvare spre noi...mai stau o jumate de ora in care ies pe hol apoi afara asteptand salvarea...care nu vine, apoi ma urc la masina si plec la Alexandrescu. Pe drum ii sun pe cei de la salvare si le spun sa nu se mai oboseasca sa vina ca ajung deja la spital. Alex deja nu mai are febra, e putin caldut.
Surpriza, la spital la urgenta e coada iar medicii nu sunt de gasit...
O asistenta ma intreaba daca i-am dat ceva (nurofen, supozitor foarte bine, vine domnuL Doctor imediat)
Lumea asteapta...apar 2 intr-un tarziu... Alex se jaca pe afara...si-a revenit complet, incepe sa transpire, ajungem si noi la consultatie dupa vreo ora (intre timp tot soseau cazuri de bebelusi cu diverse probleme)
Ce are? Apoi tipa la asistenta ca de ce nu a completat fisa, ce dracu ma, stam aici, pierdem timpul?
Vine iar dupa 2 minute: Ce are?
L-am dus la cresa luni si a stat... (fara apa si mancare...am vrut sa spun dar mi-a taiat-o scurt...)
Nu ma intereseaza...ce are?
Febra!
De Cand?
De la 4. (deja se facuse noapte afara)
Doctorul ne-a luat la ture ca ce febra a avut: peste 39 i-am spus, iar el a increbat cat? Dracu mai stie stateam sa-i iau temperatura exacta 39,82.5 sau sa incerc sa i-o scad?
Trebuia sa aduceti termometrul...!!! (Alex nici macar nu pot sa-a ating cu termometrul, dar sa mai stea cu el 5 minute...si daca urla chiar ca ii crestea si mai rau.
L-a sucit pe toate partile si a spus ca e "PUTIN ROSU IN GAT" sa-i dau nurofen si calpol 5 zile, nu e nevoie de antibiotic.
Joi m-am dus la cresa si l-am scos pe Alex...miercuri Alex nu mancase decat putina paiine si nu bause apa deloc.( iar inauntru era destul de cald) asa ca dezhidratarea a fost inevitabila.
EPILOG:
Cand m-am dus miercuri la cresa am observat ca in dulap era o pereche de sosetele ude si opincutele erau tot umede cu un miros ciudat. Am crezut ca Alex a facut pipi pe el fiind intr-un mediu nou, dar cand am cautat si chilotei uzi nu am gasit (mai tarziu am dedus ca Alex facuse febra si i-au pus sosetele cu otet sau ceva asemanator)
Ingrijitoarea de dupa amiaza m-a asigurat ca nu s-a intamplat nimic deosebit dupa amiaza....Doar ca Alex nu a mincat decat putina piine si nu a baut apa deloc.
Joi de dimineata m-am dus glont si l-am retras pe Alex-- definitiv.
Cand am intrat pe usa la cresa (sa-i iau lucrurile a inceput sa urle ca nu Alex chesa... si a trebuit sa-l duc la masina.
lavi02 spune:
Mugur:
1. Nasol ca nu v-a spus ingrijitoarea de dupa masa ca a facut copilul febra. Noua intotdeauna ne spuneau daca era ceva in neregula cu copilul.
2. Nasol ca nu a vrut sa manance si sa bea nimic.
3. Si Silvia in a 3-a zi de cresa (miercuri) a facut febra. Si am mai auzit si la altii la fel. Diana - asteapta-te si tu! Intra intr-un mediu nou, plin de copii si probabil atat dureaza incubatia la virusii astia. In timp insa isi creeaza imunitate.
Probabil copilul chiar are o viroza respiratorie - rosu in gat. Rosul in gat da febra mare la copiii mici care trece in cateva zile. Boala nu e atat de grava cat sunt simptomele.
Era suficient sa sunati medicul de familie pentru asta, dar trebuie sa recunosc ca si noi am fost la Gr Alexandrescu de cateva ori pt asa ceva.
La febra, in primul rand trebuie sa o masori cat mai corect. Temperatura in fundulet e cu 0.5 grade mai mare decat masurata axial. Intotdeauna trebuie spus medicului unde i-ai masurat-o.
La 38-38.5 "tine" paraceamolul (calpol, panadol, supozitoare, etc)
Intre 38 si 39 "tine" Nurofen-ul.
Peste 39 - supozitoare cu algocalmin. Ai voie sa-i dai maxim 3-4 pe zi. Intre ele, 3 lingurite cu Nurofen. Alternezi astea doua pana cand nu mai face febra atat de mare si poti sa-l tii numai cu Nurofen 1 data la 8 ore.
Daca nu-i scade cu tot cu algocalmin - comprese cu apa rece pe brunte, sosete ude cu apa rece.
Peste 40 - la urgente la spital, dar ii pui un algocalmin inainte de a pleca de acasa.
Astea se mai intampla. Sunt copii si copii - unii se obisnuiesc cu cresa, unii nu. Unii sunt mai sensibili, unii nu. Silvia a mai avut viroze dar n-a avut complicatii si avantajele cresei au fost foarte mari pentru ea - a invatat sa se comporte cu alti copii, sa se joace cu alti copii, si-a facut prieteni, a invatat mai repede la olita..., la cresa dormea intotdeauna dupa masa si manca (aproape) tot...
a fost supusa la alt gen de stimuli decat cei de acasa. Si i-a prins mult mai bine sa creasca printre copii decat cu o bona pensionara, cu tabieturile si obiceiurile ei. (Noi nu avem bunicii in Bucuresti)
Numai bine,
Lavinia
iileana spune:
Mugur, trist ce s-a intimplat, dar poate ca n-ar trebui sa renuntati la ideea de colectivitate. "Rosul in git" de-a treia zi am patit si noi, dar intr-a patra zi. Proteste ca vrea acasa, de asemenea.
Ingrijoratoare mi se par, insa, urmatoarele aspecte: 1. ca nu v-au spus de la cresa ce s-a intimplat. Asta e chiar grav si ma face sa pun sub semnul intrebarii seriozitatea cresei. Pe mine m-au sunat la birou imediat cind BB-ul nu s-a simtit bine; iar dupa ca a mai crescut ii dadeau ele o prima doza de Nurofen, nu se incurcau cu sosete cu otet. 2. Ca nu a vrut sa manince si sa bea apa. Bietul Alex, era cuprins de panica...De obicei, dupa doua-trei saptamini se obisnuiesc cu ideea. Poate ar trebui sa incercati o adaptare in trepte, azi doua ore, miine doua ore si-un pic, tot asa. Cit sa prinda drag de activitatile atractive, joaca, etc. Si sa capete siguranta ca nu e parasit, ca intotdeauna vin mami si tati si-l iau acasa.
Poate mai asteptati o vreme si incercati o gradinita buna. Si poate va recomanda pediatrul vre-un tratament de stimulare a imunitatii. Succes.
P.S. La febra mare citeva picaturi de Nevralgin fac minuni.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details