Izvoare in desert
Am primit pe e-mail citeva fragmente traduse dintr-un calendar crestin.
Va redau un fragment , deoarece mi s-a parut deosebit de inviorator pt suflet:
<<Am trecut prin foc si prin apa: dar Tu ne-ai scos si ne-ai dat belsug. (Psalmul 66:12)
Poate parea paradoxal, dar singura persoana care are odihna a castigat-o prin conflict. Aceasta pace, nascuta din conflict, nu este ca linistea de rau augur de dinaintea furtunii, ci ca seninatatea si linistea de dupa furtuna, cu prospetimea si aerul ei purificat.
Omul care pare a fi binecuvantat, dar care n-a fost atins de necaz, cu siguranta nu este un om puternic si in pace. Calitatile acestui om n-au fost testate niciodata, si nu stie cum s-ar descurca nici macar într-un esec usor. Cel mai de incredere navigator cu siguranta nu este unul care n-a infruntat niciodată o furtuna. Poate fi bun cand e vreme buna pe mare, dar cand se starneste o furtună, nu ti-ai dori un navigator experimentat care sa preia controlul? Nu ti-ai dori sa ai la carma pe cineva care a mai infruntat furtuni si care cunoaste puterea carenei si a velaturii vasului, si cum trebuie folosita ancora pentru a se prinde cat mai bine de stancile de pe fundul oceanului?
O, cum se prabuseste totul cand vine pentru prima data nenorocirea peste noi! Mladitele agatatoare ale sperantelor noastre sunt rupte repede, lasandu-ne cu inima coplesita si prosternata, ca un vrej pe care vantul furtunii l-a smuls de pe gratii. Dar după ce a trecut primul soc si putem privi în sus si spunem: „Este Domnul“ (Ioan 21:7), credinta incepe sa ne ridice inca o data sperantele naruite si sa le strangă la un loc in siguranta la picioarele lui Dumnezeu. Si rezultatul final este incredere, siguranta si pace.
Vinturile potrivnice suflau asupra vietii mele;
Barcuta mea era batuta de furtuna;
Planurile mele erau naruite – inima, nelinistita,
Si toata speranta mea parea pierduta –
Atunci El „S-a sculat“ – un singur cuvant de pace.
„Si s-a făcut o liniste mare“ – o dulce eliberare.
O mare furtuna de indoiala si teama
Îmi stapanea mintea; nu era nici o lumina
Care sa ma calauzească, sau sa-mi clarifice viziunea.
Noapte intunecata! Era mai mult decit puteam duce –
Atunci El „S-a sculat“, am vazut fata Lui –
„Si s-a facut o liniste mare“ plina de harul Său.
Inima mi se scufunda sub valurile
De adanca incercare si apriga furtuna;
Totul parea pierdut, si nimeni nu putea sa ma scape,
Si nimic nu-mi putea aduce alinare –
Atunci El „S-a sculat“– si a rostit un cuvant,
„Si s-a făcut o liniste mare!“ „Este DOMNUL“.>>
L.S.P.
( 366 lecturi devotionale zilnice ,L.B.COWMAN-EDITATE DE JAMES REIMANN, TRADUCEREA ANA SI DANIELA DOMAINSCHI)
Va doresc pace, incredere ,siguranta si multe binecuvintari in Domnul !
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
Raspunsuri
DARAEL spune:
Sper sa nu supar, dar preferam sa arat slab !
Dar Viata mi-a aratat ce inseamna sa fii incercat...
Stiu ce inseamna “furtuna”, dar si linistea,
Stiu ce este sa ai, dar sa si pierzi tot...
Si multe altele pot sa va spun.
Dar cine poate sa-mi spuna DE CE ? Cui i-a folosit ?
Cu stima, si liniste in suflet,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
lily spune:
Stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Romani 8:28)
Ce revendicare extraordinara face Pavel în acest verset! El nu spune: „Stim ca unele lucruri“, „cele mai multe lucruri“ sau chiar „lucrurile imbucuratoare“, ci „TOATE lucrurile“. Aceasta promisiune se intinde de la cele mai mici detalii ale vietii pina la cele mai importante, si de la cele mai umilitoare treburi zilnice pina la cele mai mari lucrari de har ale lui Dumnezeu facute în timpul unei crize.
Pavel spune aceasta la timpul prezent: „lucreaza“. Nu spune: „au lucrat“ sau „vor lucra“. Este o actiune continua.
Stim de asemenea din Scriptura ca „judecatile [lui Dumnezeu] sunt ca Adincul cel mare“ (Ps. 36 :6) ; chiar in momentul acesta ingerii din ceruri, cind urmaresc cu aripile strinse desfasurarea marelui plan al lui Dumnezeu, proclama fara indoiala: „Domnul este drept in toate caile Lui, si milos in toate faptele Lui“ (Ps. 145:17).
Atunci cind Dumnezeu orchestreaza „toate lucrurile … spre binele“, iese o combinatie frumoasa. El are nevoie de multe culori diferite, care luate individual pot parea foarte sterse, ca sa fie tesute in modelul armonios.
Tonuri, note, si chiar disonante separate sunt necesare pentru a compune imnuri melodioase; o masinarie necesita multe roti, multe piese si conexiuni separate. O piesa de la o masina poate fi nefolositoare, sau o nota dintr-un imn poate sa nu fie considerata niciodata frumoasa, dar luate impreuna, combinate si completate, ele duc la un echilibru si la o armonie perfecta.
Putem invata o lectie de credinta din aceasta: „Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe dupa aceea“ (Ioan 13:7). J. R. Macduff
In o mie de incercari, nu sunt doar cinci sute din ele care lucreaza„spre binele“ celui credincios, ci noua sute nouazeci si noua, plus una. George Mueller
Dumnezeu a schimbat raul in bine (Gen. 50:20)
„Dumnezeu a schimbat raul in bine“ – o, binecuvantata siguranta,
Ce cade ca stralucirea soarelui pe intreaga cale a vietii,
Si atinge cu aurul cerului norii negri de furtuna ai pamintului,
Aducand pace si mangiiere proaspata zi de zi.
Nu la intimplare miinile fratilor necredinciosi
L-au vindut pe Iosif rob intr-o tara straina;
Si n-a fost intimplator ca, dupa ani de suferinta,
A fost adus ca sa stea inaintea tronului lui faraon.
Un Ochi atoate-vazator a vazut nevoia miilor,
Si a planuit s-o implineasca prin acel singur suflet;
Si prin zilele istovitoare de intemnitare
A lucrat pentru implinirea scopului maret si glorios.
Si cum sfarsitul era ascuns de cel captiv,
Fierul a intrat chiar in sufletul lui;
Ochii lui puteau vedea doar calea prezenta de necaz,
Dar privirea lui nu se putea odihni inca asupra intregului.
Credinta n-a slabit in acele zile lungi si intunecate de asteptare,
Increderea lui in Dumnezeu a fost reinsufletita in cele din urma,
A sosit ceasul cand Dumnezeu l-a facut pe slujitorul Sau
Sa-i mingiie pe multi, si toate suferintele lui au trecut.
„Nu voi, ci Dumnezeu este Cel care m-a adus pina aici“,
A marturisit triumfatoare credinta mai tirziu;
„Dumnezeu a schimbat raul in bine“, nici un alt motiv
Nu putea uni divergenţa lor cu cintarea lui de lauda.
„Dumnezeu schimba raul în bine“ pentru tine, dragul meu,
Dumnezeul lui Iosif este acelasi si astazi;
Dragostea Lui ingaduie suferinte ciudate si amare,
Mina Lui te calauzeste pe o cale necunoscuta.
Domnul tau, care vede sfirsitul de la inceput,
Are pentru tine intentii de dragoste nespusa.
Deci pune-ti mana intr-a Lui si urmează-L fara teama,
Pina vei vedea cu ochii tai bogatiile harului Sau.
Acolo, cind vei sta neclintit în Casa Gloriei,
Si toata calea vietii tale va fi deschisa sub privirea ta,
Ochii tai vor VEDEA mina in care te increzi acum,
Si vei preamari dragostea Lui zile nesfirsite.
Freda Hanbury Allen
( 366 lecturi devotionale zilnice ,L.B.COWMAN-EDITATE DE JAMES REIMANN, TRADUCEREA ANA SI DANIELA DOMAINSCHI)
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)