ANUNT IMPORTANT- 2 IUNIE!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Eu ma gandesc ca cel mai bun lucru pe care ar putea sa-l faca este depolitizarea DPC-urilor. Cum se schimba puterea se schimba toti,inafara de psiholog si de asistentii sociali. Toti trag numai de partea materiala a lucrurilor, de copii sunt interesati tot cei de jos, ca infirmiere, asistenti maternali din centre, care vrand nevrand tb sa miste ceva. Unii insa pun suflet, ceilalti sunt supusi procedurilor politice. Atat stiu: licitatii cu sume mari de bani!
Noi pana acum nu am avut probleme. Una singura ar fi: sa fie copii mai repede adoptabili, nu sa faca 4-5 luni prin centre sau maternitati. Adica spre ex: Ma duc in maternitate, il vad pe copilul "x" si incep formalitatile.
Va doresc succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

O sa ma gandesc la voi maine. Sper sa puteti schimba ceva, pentru cei care vor veni dupa noi de acum in colo. Pentru mine perioada de cautare este una foarte trista care a incepand cu "nu exista nici un copil adoptabil in sectorul 4 pentru voi - duceti-va si cautati singuri". Este cumplit cand ajungi in situatia asta si incepi sa te strecori prin hatisul sistemului, fara nici un ajutor, fara "cunostinte". Acesta este primul moment greu cu care se confrunta majoritatea celor care vor sa adopte.

& Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by adivio

Adriana, eu sunt prea departe, dar imi permit sa-ti sugerez citeva aspecte, daca nu te superi.
1. sa se revina la legea abandonului- abrogarea abandonului a facut cel mai mare rau - practic e principalul motiv al numarului mare de copii din spitale
2. parintii decazuti din drepturile parintesti nu au ce sa mai caute in fata instantei la adoptie, nu mai au calitate
3. micsorarea termenului de declarare a copiilor adoptabili la maxim 60 zile
4. sa existe confidentialitate privind familia adoptatoare
5. declaratia de renuntare a mamei biologice sa se faca o singura data la momentul incredintarii copilului unei familii adoptatoare fara a mai fi necesara prezenta acesteia si la termenele instantei pentru pronuntarea adoptiei.
6. sa se elimine paragraful privind adoptia in familie pina la gradul IV inclusiv, intrucit in cazul copiilor din parinti necunoscuti este fara temei, sau cel putin sa se specifice ca acesti copii nu se incadreaza in aceste limite.
Cred ca mai sunt multe alte probleme, dar contactul meu cu legea actuala este destul de vag.
Imi cer scuze inca odata daca supar pe cineva, dar m-am gandit ca poate va dau o mana de ajutor la aceasta tema de dezbatere.
Mult succes!

Ca sa prinzi radacini iti trebuie pamint bun, altfel te poate smulge asa,...orice val.
Adivio&Ioana-nazdravana

Dupa cum deja am spus, soptit, am avut deja "o intilnire la nivel inalt" si am propus citeva solutii urgente.
Printre ele, punctele 1 si 2 enumerate de tine. Mi se pare absurd ca unui parinte, dublu decazut din drepturi, sa-i permiti, prin lege, sa incuviinteze adoptia, fara sa precizezi un termen de timp in care o poate face....
Punctul 3 - eu cred insa ca trebuie sa le dam si lor o sansa. Mamelor care, desi isi iubesc copiii si li se rupe sufletul cind ii lasa in spitale, o fac pentru ca nu au unde sa se duca cu ei. 6 luni pentru a-si pune ordine in viata si in gunduri mi se pare un termen rezonabil. Asa era si pe legea veche a abandonului, asa este, din cite stiu eu, si in legislatia SUA. In tot acest timp, copilul poate fi incredintat unui asistent maternal. Daca, dupa 6 luni, mama nnu-l doreste, copilul trebuie sa fie declarat adoptabil, iar parintii naturali decazuti automat din drepturi.
Punctul 4 - teoretic, confidentialitatea asupra familiei adoptatoare este prevazuta si in legislatia de acum...
Punctul 5 - tot teoretic, prin legea noua a adoptiilor, parintii naturali incuviinteaza adoptia o singura data. Dar se pot razgindi, in termen de 30 de zile... De ce ? Habar n-am!
Punctul 6 - in cazul copiilor care au parinti neidentificati, ar trebui prevazut un termen de timp in care politia ii poate identifica. Acum se face "a la long"... Tot 6 luni, sa zicem, timp in care pot fi date anunturi si in mass-media. Daca s-ar reveni la legea abandonului, in acest termen de timp in care ei nu-si viziteaza copilul in mod voit (independent de allte motive - spitalizarea, puscarie, etc.), sunt decazuti din drepturi iar copilul este declarat automat adoptabil.
Trebuie incurajata adoptia interna, trebuie facute campanii pentru prevenirea abandonului, trebuie implicata biserica, ca preotii sa vorbeasca enoriasilor despre pacatul pe care-l fac cind parasesc un copil in spital, trebuie, trebuie...

In plus, am propus ca familiilor care au conditii materiale dar nu suflet si-si abandoneaza in spital copiii vinovati ca s-au nascut cu malformatii (in general, Sindrom Down), sa fie obligate prin lege sa cotizeze lunar cu un procent din venituri, pentru ingrijirea acestor copii. Banii ar putea merge fie la instuitutia sanitara, fie la asistentul maternal, daca acel copil poate parasi spitalul...

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Celor patru muschetare care si-au luat inima in dinti si vin maine:
Flory , Rozi, Liliana si Qsar !

Contez pe voi ca astazi ramineti in aceasta sectiune si va luati notite din toate problemele ridicate de fetele de aici.
Acceptam, din partea celorlalte fete, orice fel de sugestii si propuneri!

Acum pun mina pe telefon si va sun, rind pe rind... Liliana, de la tine nu am nici un fel de coordonate...

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Eu sunt aici. De trei zile tot citesc legi si discutiile fetelor. Sper sa nu ma fac de ras.
Adriana astept telefonul tau.

Va pup,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mai fetelor, Liliana si Qsar, sunteti asa de scumpe si dragute ca m-am topit nitel :) Cum sa nu va iubeasca copiii vostri?! M-am simtit si eu nitel copil mic si aparat de cineva mare

Un pt voi!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Multe flori pentru cele patru fete si pentru Adriana si succes maine!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by oana cretu

Multe flori pentru cele patru fete si pentru Adriana si succes maine!

Bafta!

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Mult succes maine si sper sa ne spuneti dupa aceea parea voastra.
Astept cu nerabdare sa vad si opiniile altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Daca nu este prea tarziu pentru emisiunea de maine am incerca sa venim si noi, adica eu si/sau sotul. imi pare rau de intarziere dar m-am tot gandit daca pot sa spun ceva intelept si de ajutor acolo si uite asa a trecut timpul, balanta dee!

Referitor la cautarea unui copilut. In timpul in care si noi am fost sfatuiti sa ne cautam singuri, (de parca la supermarketul din colt se dau...) am ajuns In jud Suceava la Focsani unde sunt multi maternali si destul de multi copii buni. Majoritatea sunt mai maricei, trecuti de 1 an dar sunt cu situatia clara, adica cu abandon declarat. Daca va intereseaza va mai dau detalii.

Mergi la inceput